Home Voeding Straightforward Basic Muhammara – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

Straightforward Basic Muhammara – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

0
Straightforward Basic Muhammara – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist


Vul uw voedsel met de essentie van kruiden. Het is makkelijk! Neem bijvoorbeeld deze klassieke mediterrane dip, afkomstig uit Syrië en traditioneel geserveerd in de Palestijnse en Libanese keuken. De rijke kleur en smaken van deze Straightforward Basic Muhammara komen van geroosterde rode paprika, walnoten, kruiden en granaatappelmelasse – een granaatappelsapconcentraat dat in veel gerechten uit het Midden-Oosten voorkomt. Ik heb de kans gehad om van traditionele Muhammara te genieten tijdens mijn reizen door het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten, en heb geleerd hoe ik dit moest maken tijdens mijn werk als voedingsconsulent voor de non-profit organisatie voor traditioneel voedsel, Oude manieren. Elke keer dat ik dit muhammara-recept serveer, krijg ik zoveel complimenten en vragen over hoe ik het moet maken. Je kunt muhammara-dip vinden in goed gevulde mediterrane winkels en eating places, maar het is ook heel gemakkelijk om het zelf thuis te maken.

Deze mediterrane dip zit boordevol voedingsstoffen (plantaardige eiwitten, gezonde vetten, vitamines, mineralen, vezels en fytochemicaliën) en is een prachtige aanvulling op je aperitiefassortiment. Als je eenmaal een batch hebt opgeklopt, is deze enkele dagen houdbaar in de koelkast. Serveer het met volkoren pita en groenten als dip, of als unfold op sandwiches en wraps. En dit recept biedt ook een natuurlijk veganistische en glutenvrije Muhammara-optie.

Hoewel ik enorm geniet van gerechten uit deze regio, ben ik geen echte culturele skilled in deze keukens; Ik stel voor dat je het werk van Rahaf Al Bochi, RDNdie een skilled is op het gebied van mediterrane en Midden-Oosterse foodways.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze veganistische, glutenvrije Straightforward Basic Muhammara Dip is gebaseerd op de heerlijke culturele foodways van het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. 1. Doe de geroosterde rode paprika, het achtergehouden vocht, de tomatenpuree, het citroensap, de olijfolie, de granaatappelmelasse, de walnoten, het paneermeel, de gemalen rode paprika, de komijn en de piment in een kom. blender. Verwerk tot een gladde massa en schraap indien nodig de zijkanten af.
 2. Giet de inhoud van de blender in een serveerschaal en bestrooi met de peterselie.
 3. Serveer met pitabroodjes, verse groenten of brood als unfold of dip.
 4. Voor 10 porties (elk ¼ kopje).

Opmerkingen

*Zoek naar granaatappelmelasse (in wezen ingekookt granaatappelsap) in speciaalzaken, op markten in het Midden-Oosten, of on-line. Als je het niet kunt vinden, vervang dan de helft ahornsiroop en de helft balsamicoazijn (hoewel de smaak anders zal zijn).

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 1 week.

 • Voorbereidingstijd: 9 minuten
 • Categorie: Duiken
 • Keuken: Mediterraan, Midden-Oosters

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 128
 • Suiker: 3 gram
 • Natrium: 167 mg
 • Vet: 10 gram
 • Verzadigd vet: 1 gram
 • Koolhydraten: 10 gram
 • Vezel: 2 gram
 • Eiwit: 2 gram

Voor andere dips en hapjes, bekijk het volgende:

Romige Pompoenhummus
Avocado-maïssalsa
Zongedroogde Tomaten Cashew Kaas
Courgette Paté
Cranberrysaus met walnoten
Romige artisjok-witte bonendip

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here