Home Auto EV-snelwegbereik, GM-opladen, Toyota elektrische sportwagen, Cybertruck-kosten: de week in omgekeerde richting

EV-snelwegbereik, GM-opladen, Toyota elektrische sportwagen, Cybertruck-kosten: de week in omgekeerde richting

0
EV-snelwegbereik, GM-opladen, Toyota elektrische sportwagen, Cybertruck-kosten: de week in omgekeerde richting


Welke in massa geproduceerde, in de VS verkrijgbare elektrische auto wordt in Europa op de proef gesteld met het vervangen van batterijen?

Waarom zou Rivian naar verluidt zijn batterijpakketten opnieuw ontwerpen?

Dit is onze terugblik op de Week In Reverse – hier bij Inexperienced Automobile Experiences – voor de week die eindigde op 9 december 2023.

Inexperienced Automobile Experiences noemde het vier finalisten voor Beste Auto om te Kopen 2024. Wat zijn deze vier plug-in-modellen nieuw dit jaar, en welke zijn de schoonste, groenste en beste om licht op te lopen?

Fiat 500e uit 2024

Fiat 500e uit 2024

Fiat onthuld 500e-prijzen, bereik en functiedetails voor de langverwachte versie naar de VS van deze elektrische minicar van de tweede generatie. De Fiat 500e uit 2024 begint bij $ 34.095 en heeft een bereik van 149 EPA-mijlen. Verwacht gewoon niet de huurcontracten van $ 49 per maand voor de auto van de vorige generatie.

Fiat’s moederbedrijf Stellantis heeft aangekondigd dat het de EV-batterijwissel van Ample gaat testen op 100 elektrische Fiat 500e-auto’s die deel uitmaken van de Free2Move-autodeelservice van het bedrijf – en dat betekent binnen vijf minuten een volledig opgeladen batterij. Met deze proef wordt gekeken of het verwisselen van batterijen kan worden opgeschaald of kan worden uitgebreid naar andere aankomende elektrische voertuigen van de vele merken van Stellantis, waaronder Jeep en Dodge.

2024 Heldere lucht

2024 Heldere lucht

De Lucid Air-opstelling voor 2024 begint bij $ 78.900, in zijn Pure-vorm, en dankzij de geherstructureerde beschikbaarheid van functies kunnen sommige objects, zoals het metalen of glazen dak, onafhankelijk worden van de versie. Verder zegt Lucid dat een vernieuwde Grand Touring – het mannequin dat het meeste uit het grotere batterijpakket in de Air-reeks haalt – een vernieuwde aandrijflijn zal hebben met betere thermische prestaties voor langere perioden van ‘pittig rijden’.

De Britse fabrikant van speciale sportwagens Morgan heeft dit woensdag onthuld XP-1 elektrische driewieler, met een in eigen huis ontwikkelde aandrijflijn en een gewicht van slechts ongeveer 1.500 pond voor deze tweezitter. Hoewel het nog steeds een prototype is, zou dit mannequin een meer vintage-stijl alternatief kunnen worden voor de langverwachte Aptera.

Morgan XP-1-prototype

Morgan XP-1-prototype

Toyota heeft een compacte EV onthuld, genaamd de Stedelijk SUV-concept, voor de Europese markt. Zou het een verdere ontwikkeling kunnen zijn van de bZ Compact SUV Idea die Toyota vorig jaar liet zien en suggereerde dat deze ook naar de VS zou kunnen gaan?

Toyota heeft ook meer informatie vrijgegeven over de FT-Se elektrisch sportwagenconcept vorige maand getoond op de autoshow van Tokio. Ongeveer even groot als de Supra, maar iets lager en breder, toont hij het potentieel van de volgende generatie batterijtechnologie met een hogere energiedichtheid, zegt Toyota.

Toyota FT-Se-concept

Toyota FT-Se-concept

Wanneer GM klaar is om zijn elektrische voertuigen op te voeren, heeft het iets meer steun. De EV-snellaadnetwerk van GM en Pilot Journey Facilities heeft de opening aangekondigd van de eerste 17 locaties. Het doel is om op elke locatie meerdere connectoren van 350 kW te implementeren, met maximaal 2.000 kramen en 500 locaties op komst, waaronder 25 locaties tegen eind 2023 en 200 locaties tegen eind 2024.

Rivian ontwikkelt een vereenvoudigd batterijpakket voor de R1S en R1T elektrische vrachtwagens die duizenden {dollars} aan kosten kunnen besparen? Hoewel de pakketten van deze vrachtwagens meer energie in minder quantity krijgen, zou een eenvoudigere maakbaarheid en lagere kosten kunnen aantonen dat er nog steeds veel ruimte voor verbetering is.

Ford Intelligent Backup Power - F-150 Lightning

Ford Clever Backup Energy – F-150 Lightning

Ford daarentegen heeft de bidirectionele oplaadmogelijkheid van de F-150 Lightning een stap verder gebracht met een nieuw partnerschap dat de integratie van zijn vehicle-to-home (V2H)-technologie met slimme thermostaten onderzoekt. Dat zou kunnen resulteren in schonere energie, minder druk op het elektriciteitsnet, en lagere energierekeningen voor F-150 Lightning-bezitters.

Bijgewerkte resultaten over het bereik van de nieuwste EV’s van Shopper Experiences benadrukken wat benadrukt moet worden voor iedereen die een EV overweegt: Het EPA-bereik voor elektrische voertuigen is geen snelwegnummer. Dat gezegd hebbende, ontdekte CR dat sommige modellen van Mercedes-Benz en BMW het EPA-bereik met 70 mpg zelfs overschreden – iets geweldigs – terwijl andere, waaronder Lucid en Tesla, tekortschoten.

Mercedes-Benz EQE 350+ uit 2023

Mercedes-Benz EQE 350+ uit 2023

Moederbedrijf Stellantis van Jeep en Dodge is de nieuwste autofabrikant strijd tegen de Californische emissieregels, bewerend dat ze verschillende andere autofabrikanten die ervoor kozen om vroegtijdig een deal te sluiten met de Air Sources Board van de staat, een concurrentievoordeel geven. Om aan de strengere Californische regels te helpen voldoen, heeft Stellantis al plannen aangekondigd om de niet-hybride verkoop in de Californische emissiestaten te verminderen.

Volgens een current Bloomberg-rapport De prijzen voor EV-kritische lithium dalen– web als die voor andere belangrijke batterijmaterialen. Het is een verfrissende ommekeer na een stijging van de grondstofprijzen in 2022, die uiteindelijk een rol speelde in de betaalbaarheid en winstgevendheid van elektrische voertuigen. Nu kan de overtollige productiecapaciteit, naarmate de markt groeit, autofabrikanten wat further flexibiliteit bieden en misschien zal dat leiden tot meer betaalbare elektrische voertuigen.

Het Amerikaanse ministerie van Energie en het ministerie van Financiën hebben voorgestelde regelgeving vrijgegeven over de vereisten voor ‘buitenlandse entiteiten van zorg’ binnen de Inflation Discount Act van 2022 – en deze zullen een grote rol spelen in de manier waarop de markt voor elektrische voertuigen vorm blijft krijgen. Of het nu gaat om de oorsprong van cruciale materialen of het bedrijfseigendom achter merken, veel meer elektrische auto’s komen niet in aanmerking voor belastingkrediet in 2025.

2025 Tesla Cybertruck - Met dank aan Tesla, Inc.

2025 Tesla Cybertruck – Met dank aan Tesla, Inc.

De eerste leveringen van de Tesla Cybertruck kosten naar verluidt $ 121.985 met bestemming. Ondertussen bevestigde de EPA dat de Tesla Cybertruck komt in aanmerking voor een EV-belastingkrediet van $ 7.500– de opname door de EPA van de Cybertruck voor 2023 liet echter veel vragen achter over de beoogde Cybertruck-prijzen en aankomstdata van Tesla.

En als stof tot nadenken dit weekend: elektrische voertuigen vormen momenteel een derde van de markt voor luxe voertuigen, volgens een current overzicht van de Amerikaanse Vitality Info Administration (EIA). Toch maken elektrische voertuigen minder dan 2% uit van de markt voor niet-luxe voertuigen. Het is een van de vele indicatoren van a scheve Amerikaanse EV-markt op het gebied van prijs en betaalbaarheid. Hoewel de belangstelling voor elektrische auto’s groot is, heeft onderzoeksgigant JD Energy onlangs betoogd dat er een “ontbrekende massamarkt” voor elektrische auto’s. In deze complexe situatie, waarbij sommigen suggereren dat de vraag naar elektrische auto’s vertraagt, zou het simpelweg een gebrek aan aanbiedingen die geprijsd en gepositioneerd zijn voor de massamarkt de dealbreaker kunnen zijn.

____________________________________________________

Volg Inexperienced Automobile Experiences op Fb En TwitterenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here