Home Amusement De portier van John Lennon herinnert zich het angstaanjagende second waarop hij werd neergeschoten – het leven in Hollywood

De portier van John Lennon herinnert zich het angstaanjagende second waarop hij werd neergeschoten – het leven in Hollywood

0
De portier van John Lennon herinnert zich het angstaanjagende second waarop hij werd neergeschoten – het leven in Hollywood


Paul McCartney, John Lennon
Beeldcredits: Shutterstock

John Lennon‘s portier vanaf de dag dat hij werd neergeschoten, heeft zich uitgesproken de tragediein een nieuw hartverscheurend interview. Jay Hastings werkte in de Dakota, waar de Beatles lid woonde op 8 december 1980 en vertelde MENSEN alles over die noodlottige dag, met particulars over wat er precies gebeurde op het second nadat de schietpartij plaatsvond.

“Ik herinner me alles alsof het gisteren was”, vertelde hij aan de krant, verwijzend naar het second waarop John werd vermoord Mark David Chapman voor zijn woongebouw aan de Higher West Aspect om 22.50 uur. Hij zei dat hij voor het eerst een andere portier tegenkwam, genaamd Josedie de eerste was die John zag na de schietpartij.

John en Yoko met hun zoon Sean. (David Magnus/Shutterstock)

‘Ik kon Jose buiten horen: ‘Oh meneer Lennon.’ Boem, boem, de deuren gaan dicht en ik kon de snelle mars van hakken de oprit horen aankomen, ‘herinnerde hij zich. “Dus liep ik naar de balie, waar een verborgen beveiligingsknop zat om de deur te ontgrendelen, zodat je in de eigenlijke Dakota kon komen.”

“Zoals ik daar was met mijn vinger op de knop, kwam hij (John) aanrennen, onmiddellijk nadat hij geweerschoten had gehoord, en hij zei: ‘Ik ben neergeschoten, ik ben neergeschoten’ en hij rende gewoon langs me heen naar achteren kantoor, en stortte gewoon in”, vervolgde hij.

Tot de Beatles behoorden Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr en John Lennon. (Shutterstock)

Jay legde verder uit dat hij snel verwerkte wat er was gebeurd, maar op dat second ‘berekende je het eindresultaat niet’, en hij kende de ernst van de wond niet. “(Ik) wist niet hoe erg hij werd neergeschoten,” zei hij. “Ik ging naar de backoffice, Yoko (Ono, John’s vrouw) stond daar, vlak achter hem, en schreeuwde: ‘Haal een ambulance. Haal een ambulance.’ ”

Hij zei ook dat Jose “al op de paniekknop had gedrukt die in het hokje van de portier stond, en dat de uitgaande lijn gewoon wordt overweldigd door een voortdurend bericht aan de politie, vooraf opgenomen.” In een poging om de aandacht van de politie te trekken, belde Jay het alarmnummer vanuit het Dakota-gebouw.

Nadat Jose hem vervolgens had verteld dat de schutter van John nog buiten was en ongewapend, “pakte hij de knuppel bovenop de kluis” en ging “de entice af, omdat ik deze man ging klokken, omdat ik bang was dat hij dat zou doen.” ga weg.”

Toen hij Chapman naderde, gaf Jay toe dat hij merkte dat hij ‘naar de muur keek en iets deed. . . Hij was een boek aan het lezen.” Toen de politie korte tijd later arriveerde, dachten ze aanvankelijk dat Jay de dader was. “Ik zag er een beetje gek uit, ik had al bloed aan mijn handen, ik had alleen mijn overhemd aan, mijn witte overhemd zonder stropdas”, zei hij. Hij zorgde ervoor dat hij de politie doorverwees naar Chapman, die vervolgens werd gearresteerd en uiteindelijk veroordeeld tot 20 jaar tot levenslang voor het neerschieten en vermoorden van John.

John was 40 jaar oud toen hij stierf. De getalenteerde muzikant liet zijn vrouw Yoko achter hun zoon, Sean Lennondie vijf jaar oud was toen hij overleed, evenals zijn oudste zoon, Julian Lennondie 17 was. Er werd een nieuwe Apple TV+-docuseserie gebeld John Lennon: Moord zonder procesging woensdag in première en onderzoekt de moord opnieuw.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here