Home Onderwijs David Banks heeft zijn agenda op geletterdheid gezet. Zullen bezuinigingen dit ontwrichten?

David Banks heeft zijn agenda op geletterdheid gezet. Zullen bezuinigingen dit ontwrichten?

0
David Banks heeft zijn agenda op geletterdheid gezet.  Zullen bezuinigingen dit ontwrichten?Voordat David Banks het grootste onderwijssysteem van het land leidde, was hij nooit verantwoordelijk geweest voor het toezicht op meer dan één enkele college.

Hij had jarenlange ervaring op het terrein en vinkt vaak de banen aan die hij bekleedde: veiligheidsagent, leraar, directeur. Hij hielp bij de oprichting van de Eagle Academy, een netwerk van zes districtsscholen gewijd aan gekleurde jongens, en leidde uiteindelijk de stichting die hen ondersteunt. Toen Eric Adams, een oude vriend, schakelde Banks in als chef van zijn collegezei de nieuwe burgemeester dat hij niemand anders serieus in overweging nam.

Adams, die tijdens de campagne vaak sprak over zijn eigen ervaringen met dyslexie, heeft nooit een gedetailleerde onderwijsagenda opgesteld. Tijdens de bijeenkomst waarbij hij formeel tot kanselier werd benoemd, sprak Banks in grote lijnen over een “fundamenteel gebrekkig” systeem en een uitgestrekte bureaucratie die niet is opgezet om kwetsbare kinderen te dienen. De vraag bleef: welke richting zou deze kanselier opgaan voor de ongeveer 1.600 scholen in de stad?

In tegenstelling tot zijn vroege opmerkingen over het transformeren van een kapot systeem, heeft Banks zijn focus verkleind. Hij heeft een doel boven alle anderen gesteld: het verbeteren van de sombere alfabetiseringsgraad van de stad, vooral voor zwarte en Latino-kinderen. Hij wil ook een een sterkere weg naar de arbeidsmarkt door de toegang van studenten tot carrièregerichte cursussen en betaalde levels uit te breiden.

Voor de aanhangers van de banken is de kans groter dat het focussen op een paar belangrijke kwesties resultaten oplevert. Toch zeggen anderen dat de regering moeite heeft gehad om een ​​duidelijke visie te formuleren voor het verbeteren van het systeem als geheel, omdat veel scholen geen deel uitmaken van zijn kenmerkende initiatieven.

Ondertussen dreigt een dreigende reeks bezuinigingen de agenda van de banken te overschaduwen, aangezien er in één keer ruim 7 miljard greenback Het federale hulpgeld droogt op en Adams heeft Daarnaast heeft het bedrijf tot 2 miljard greenback aan bezuinigingen besteld.

Banken zullen wellicht moeten manoeuvreren om de financiering voor zijn topprioriteiten op peil te houden. En hij zal moeten navigeren op de gestage drumbeats van politici en voorstanders die proberen te redden een reeks programma’s voor kinderen die het moeilijk hebben.

“Ze zullen moeilijke beslissingen moeten nemen”, zegt Mark Dunetz, president van New Visions for Public Colleges, een organisatie die een netwerk van stadsscholen ondersteunt. De uitdaging, zo voegde hij eraan toe, zal zijn om die keuzes te maken “gebaseerd op bewijs van effectiviteit in plaats van op de druk en aantrekkingskracht van de politiek.”

Een ‘realist’ aan het roer?

Twee weken na het start van het schooljaar betrad Banks het podium van de Boys and Women Excessive Faculty in Brooklyn, de gigantische zaal vol met honderden afdelingspersoneel, vakbondsleiders, ouders en gekozen functionarissen. Met een diavoorstelling achter hem en de burgemeester die toekeek, verkocht Banks zijn visie – en in zijn component.

De Toespraak ‘Staat van onze scholen’ zette zijn pleidooi uiteen om alle basisscholen te verplichten om tegen volgend najaar een van de drie goedgekeurde leescurricula te gebruiken, waarbij hij statistieken afvinkte die aantonen dat de helft van de studenten van de stad niet goed kan lezen, cijfers die oplopen tot ongeveer 60% voor zwarte en latino-kinderen.

‘Ik zet mijn reputatie echt op het spel door te lezen’, zei Banks tegen Chalkbeat in een latest interview. “Als je dat niet goed doet, doen al deze andere dingen er niet echt toe.”

Banks prees zijn andere handtekeninginitiatief aan, FutureReadyNYC, waardoor 100 middelbare scholen meer vroege studiepunten en betaalde werkmogelijkheden kunnen bieden in het onderwijs, de technologie, het bedrijfsleven of de gezondheidszorg. De inspanning zal volgend jaar worden uitgebreid naar 50 further scholen, zei hij.

Voor Banks is het essentieel om zich op deze twee kwesties te concentreren om zijn stempel te drukken. Gezien de omvang en complexiteit van het systeem, “als je de hele operatie niet op een paar gebieden concentreert, zal het alleen maar retoriek zijn”, zei hij tegen Chalkbeat.

Sommige waarnemers zijn het erover eens dat dit second een scalpel vereist in plaats van een voorhamer, vooral omdat de scholen stil liggen onder de pandemie uit te graven en worstelen met leerverlies, geestelijke gezondheidsproblemen, en alarmerende cijfers van chronisch verzuim.

Toen Banks aantrad, waren er enkele docenten vroeg me af als hij veranderingen zou nastreven in het voorbeeld van Joel Klein, de schoolchef van burgemeester Michael Bloomberg die verdeeldheid zaait. Klein geprobeerd om de structuur van het district te herzien en verhuisde naar het sluiten van grote middelbare scholen en deze te vervangen door kleinere zoals Eagle Academy. Banks vroeg Dan Weisberg, Bloombergs schoolarbeidsstrateeg die vaak met de lerarenvakbond spartelde, als zijn hoogste plaatsvervanger.

Maar waarnemers zeggen dat Banks een minder ontwrichtend pad heeft uitgestippeld en de lerarenvakbond heeft betrokken bij zijn twee grootste initiatieven.

“Joel Klein zei: ‘Ik ga het systeem zo arduous kapot maken dat niemand het weer in elkaar zal zetten’”, zegt David Adams, de CEO van City Meeting, een netwerk van zo’n twintig scholen verspreid over de stad. “Ik denk dat het een effectievere manier kan zijn om het systeem te veranderen door echt strategisch te zijn over waar je energie in terecht zal komen.”

Toch zeiden anderen dat het moeilijk is om het bredere plan van Banks te onderscheiden om scholen in het hele systeem te verbeteren, een spanning met de aanvankelijke diagnose van Banks dat het systeem “gebroken.”

De aanpak van deze regering is “behoorlijk klein”, zegt Clara Hemphill, oprichtster van de schoolrecensiewebsite BinnenSchools. Op dit punt in de ambtstermijn van burgemeester Invoice de Blasio was dat al het geval tienduizenden pre-Okay-stoelen toegevoegdonderdeel van wat algemeen wordt gezien als een succesvol universeel kleuterschoolprogramma.

“Het hebben van 70.000 pre-Okay-stoelen was een enorme prestatie. Ik zie zo’n groot probleem niet bij Adams,’ zei Hemphill. De huidige regering leek op sommige gebieden ook de koers te veranderen, voegde ze eraan toe, waaronder het opgeven van De Blasio’s doel om het programma uit te breiden tot alle driejarigen.

Hemphill erkende dat het verbeteren van de alfabetiseringsgraad een grote prestatie zou zijn, maar ze maakt zich zorgen het populairste lesprogramma de stad heeft opgelegd, is niet de sterkste keuze. Bovendien: de stad een bestaand programma voor alfabetiseringscoaching ontbonden ten gunste van coaching van externe leveranciers en schrapte een programma dat zich richtte op het verbeteren van de geletterdheid op middelbare scholen, een stap die Hemphill verbijsterend vond.

Schoolleiders van hun kant hebben tot nu toe gemengde reacties gehad op de ambtstermijn van Banks. Sommigen verwachtten dat het hoofd van de college, zelf elf jaar directeur van New York Metropolis, hen meer vrijheid zou geven om te innoveren – iets wat Banks zei. gesignaleerd was een mogelijkheid.

De Blasio was voorstander van top-down toezicht op schooldirecteuren en op veel schoolleiders klaagde over lastige nalevingsmandaten. Banks is nog een stap verder gegaan en heeft toezichthouders de bevoegdheid gegeven om te bepalen welke leerplannen scholen kunnen gebruiken op foundation van een lijst met goedgekeurde opties.

“Het systeem functioneert nog steeds zoals het was onder de vorige regering, namelijk: scholen zijn problemen die moeten worden opgelost in plaats van systemen die moeten worden ondersteund”, zei een directeur van een middelbare college in Brooklyn, die op voorwaarde van anonimiteit sprak. “Er zijn gewoon heel veel meer mensen die scholen op afstand proberen te beheren.”

Banks zei dat hij sterk geloofde in de autonomie van het schoolhoofd toen hij schoolleider was. “Ik ben ook een realist”, zei hij, eraan toevoegend dat niet elke directeur gedijt met meer vrijheid.

“Als dat zo was, zouden we veel betere resultaten behalen dan nu”, zei hij onlangs tegen verslaggevers.

Banks kiest voor een middenweg

Naast zijn twee belangrijkste initiatieven zeggen zowel critici als aanhangers dat Banks een reputatie heeft opgebouwd door het horen van tegengestelde standpunten en het vinden van manieren om compromissen te sluiten.

‘Als het bewijs er is, gaat hij verhuizen. Hij is niet ideologisch”, zegt Michael Mulgrew, president van de United Federation of Lecturers, een groot voorstander van de herziening van het leescurriculum van Banks.

Toen Banks aantrad, stond hij voor een belangrijke beslissing over de vraag of veel middelbare en middelbare scholen de screening van studenten op topcijfers en testscores konden hervatten na pandemie-gerelateerde verstoringen van het toelatingsproces.

Het debat over hoe verder te gaan was geladen, waarbij sommige ouders betoogden dat sterke leerlingen toegang zouden moeten hebben tot versnelde leermogelijkheden op topscholen. Anderen waren bang dat een terugkeer naar de norm van vóór de pandemie de segregatie zou verergeren en voerden aan dat openbare scholen open zouden moeten staan ​​voor alle kinderen.

Hoewel Banks dat wel heeft gedaan ronduit voorgesteld Sommige studenten verdienen het meer om op topscholen te zitten dan andere. Hij koos een middenweg: selectieve toelating zou doorgaan met belangrijke kanttekeningen. Middelbare scholen houden mogelijk niet langer rekening met de scores van staatstests, hoewel ze nog steeds de cijfers van studenten kunnen gebruiken. Voor middelbare scholen gaf hij lokale toezichthouders de bevoegdheid om te bepalen hoe selectieve toelatingen gebruikt moesten worden. Het resultaat: veel minder gescreende middelbare schoolprogramma’s.

Jasmine Gripper, een frequente criticus van de regering, zei dat de aanpak emblematisch is voor de leiderschapsstijl van Banks.

“De finesse van deze regering is hun vermogen om actuele kwesties aan te pakken en een oplossing te vinden die de oppositie neutraliseert”, zegt Gripper, voorheen uitvoerend directeur van de Alliance for High quality Training en nu leider van de Working Households Get together van de staat. Banks ‘laat iedereen weglopen met het gevoel dat ze iets hebben gewonnen.’

Financiële uitdagingen kunnen de plannen van de banken laten ontsporen

Het grootste obstakel dat Banks momenteel op zijn bord heeft, is misschien wel een obstakel dat veel moeilijker te beheersen is.

Een opkomende storm van begrotingsproblemen zou een aantal bestaande initiatieven van de Banken kunnen doen ontsporen, zijn agenda kunnen verteren met pijnlijke gevechten over bezuinigingen, en het moeilijk kunnen maken om geld te vinden voor nieuwe programma’s.

Meer dan 7 miljard greenback aan eenmalig federaal geld raakt op. Vanaf de vorige regering werd een deel ervan gebruikt voor terugkerende kosten, waaronder maatschappelijk werkers, uitgebreide zomerprogrammering en nieuwe zitplaatsen voor kleuters met een handicap die waren uitgesloten van universele pre-Okay. De financiering is ook gebruikt om de schoolbegrotingen stabiel te houden, ondanks een aanzienlijke daling van het aantal inschrijvingen, waardoor de mogelijkheid van pijnlijke bezuinigingen op individuele scholen groter is geworden.

Terwijl de federale fondsen verdampen, heeft Adams de stad ook opgedragen om 5% van haar bijdrage aan alle stadsagentschappen te verlagen, een maatregel die volgens hem gedeeltelijk nodig is om de diensten voor duizenden asielzoekende gezinnen te financieren. Onlangs het Ministerie van Onderwijs geschetste plannen om de uitgaven met 547 miljoen greenback terug te brengen, en wellicht moet er nog eens met ongeveer 1,5 miljard greenback worden bezuinigd als Adams toekomstige bezuinigingsrondes doorzet.

Voorstanders hebben gewaarschuwd dat het onmogelijk zal zijn om bezuinigingen van die omvang door te voeren zonder de belangrijkste programma’s aan te tasten, en de eerste ronde van bezuinigingen heeft al tot politieke tegenstand geleid.

Een nieuwe staatswet de stad verplichten de klassengrootte te verkleinen Deze fiscale druk dreigt: het ministerie van Onderwijs zal de komende jaren miljarden meer moeten uitgeven om aan de regelgeving te voldoen, zo stellen stads- en begrotingswaakhonden.

Bovendien staat er voor Banks mogelijk nog een gevecht aan de horizon. Nu het aantal inschrijvingen tijdens de pandemie steeds sneller afneemt, heeft de stad nu bijna 200 scholen met 200 kinderen of minder.

Banken hebben gesuggereerd dat fusies of sluitingen op tafel zouden kunnen liggen, een proces dat vaak verontwaardiging oproept bij ouders en gekozen functionarissen met diepe wortels in de schoolgemeenschappen.

“Dat is een soort tikkende tijdbom”, zegt Aaron Pallas, professor aan het Lecturers Faculty van Columbia College. “Het zal gewoon niet duurzaam zijn om hele kleine scholen in stand te houden.”

Banks heeft enkele suggestions gegeven over hoe hij van plan is om te gaan met de toenemende druk op de begrotingen, inclusief welke standards hij hanteert om te bepalen welke programma’s overleven. Hij zei dat hij “als een gek vecht” om de financiering voor het initiatief voor alfabetisering en loopbaantrajecten veilig te stellen. Al het andere ligt op tafel.

‘Het wordt een zwaar onderhandelingsseizoen’, zei Banks.

Alex Zimmerman is verslaggever voor Chalkbeat New York, waar hij verslag doet van openbare scholen in New York. Neem contact op met Alex by way of azimmerman@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here