Home Onderwijs Columbia en NYU zouden volgens het voorstel 327 miljoen greenback aan belastingvoordelen mislopen

Columbia en NYU zouden volgens het voorstel 327 miljoen greenback aan belastingvoordelen mislopen

0
Columbia en NYU zouden volgens het voorstel 327 miljoen greenback aan belastingvoordelen mislopen


Wetgevers van de staat New York zullen dinsdag wetgeving onthullen die enorme belastingvoordelen op onroerend goed zou elimineren voor Columbia College en New York College, die zijn uitgegroeid tot de high 10 van grootste particuliere eigenaren van onroerend goed in New York Metropolis.

De wetsvoorstellen zouden vereisen dat de particuliere universiteiten de volledige jaarlijkse onroerendgoedbelasting gaan betalen en dat dat geld zou worden herverdeeld onder de Metropolis College van New York, het grootste stedelijke openbare universitaire systeem van het land.

Columbia en NYU hebben dit jaar gezamenlijk 327 miljoen greenback bespaard op onroerendgoedbelasting. Het bedrag dat de scholen jaarlijks besparen is de afgelopen decennia enorm gestegen, omdat de twee meer eigendommen hebben gekocht en de waarde van hun eigendommen ook is gestegen.

Het intrekken van de belastingvoordelen zou op aanzienlijke obstakels stuiten. De vrijstellingen – die van toepassing zijn op universiteiten, musea en andere non-profitorganisaties – zijn bijna 200 jaar oud en maken deel uit van de staatsgrondwet. Het terzijde schuiven ervan zou betekenen dat wetgevers de wijzigingen in opeenvolgende zittingsperioden zouden moeten goedkeuren. Vervolgens zouden de kiezers ze by way of een staatsbrede stemming moeten goedkeuren.

“Toen de grondwet van de staat werd geschreven, was er geen idee dat een dergelijke vrijstelling van toepassing zou kunnen zijn op twee van de topgrondbezitters in New York Metropolis”, zegt Assemblyman Zohran Okay. Mamdani, een Queens-democraat die het wetsvoorstel in de Meeting introduceert. . “Dit wetsvoorstel is bedoeld om universiteiten aan te pakken die zo schaamteloos verder zijn gegaan dan in de eerste plaats opereren als instellingen voor hoger onderwijs en in plaats daarvan optreden als verhuurders en ontwikkelaars.”

De voorgestelde grondwetswijziging volgt op een onderzoek van Het Hechinger-rapport En De New York Instances in september bleek daaruit dat de rijkste universiteiten van de stad groter en rijker waren dan ooit tevoren, met enorme vastgoedportefeuilles die het stadsbudget hebben uitgeput – en dat nu Columbia is uitgegroeid tot de grootste particuliere grondbezitter van de stad, het minder studenten uit New York heeft ingeschreven. York stad.

Verwant: ‘The Untouchables’: hoe Columbia en NYU profiteren van onroerendgoedbelastingvoordelen

Een woordvoerster van Columbia zei dat universiteitsfunctionarissen de wetgeving aan het herzien waren. Maar ze voegde eraan toe dat Columbia een aanjager van de economie van de stad was by way of haar onderzoek, docenten en studenten, en haar kapitaalprojecten, waaronder $100 miljoen aan upgrades van de lokale infrastructuur sinds 2009.

Een woordvoerder van NYU zei dat het intrekken van de belastingvrijstellingen “buitengewoon ontwrichtend” zou zijn en dat de universiteit “gedwongen zou worden om veel van de manier waarop we werken te heroverwegen.”

“Om uit de duizenden in de staat twee liefdadigheidsorganisaties zonder winstoogmerk te kiezen en hen te dwingen te worden behandeld als winstbejag, lijkt ons zeker misleidend en oneerlijk”, zei de woordvoerder, John Beckman, in een verklaring. “We hebben grote waardering voor dit beleid, dat al twee eeuwen wordt gevoerd, maar we zijn ook enigszins trots op de vele, vele manieren, klein en groot, waarop NYU bijdraagt ​​aan het welzijn en de economie van de stad.”

Alle vijftig staten bieden vrijstellingen van onroerendgoedbelasting voor particuliere non-profitorganisaties. Voorstanders beweren dat deze van cruciaal belang zijn, zodat deze organisaties sociale, economische en culturele voordelen kunnen bieden aan hun gemeenschappen. Maar in sommige steden hebben ambtenaren particuliere universiteiten onder druk gezet vrijwillige betalingen te doen, bekend als betalingen ter vervanging van belastingen, of soortgelijke jaarlijkse donaties. Particuliere universiteiten beschikken vaak over schenkingen van miljarden {dollars} en vragen jaarlijks collegegeld in de hoogste vijf cijfers.

De wetgeving zou alleen van toepassing zijn op Columbia en NYU en niet op andere grote particuliere universiteiten die aanzienlijke grond bezitten, zoals de Cornell College in Ithaca. Wetgevers zeiden dat andere universiteiten zouden worden uitgesloten omdat hun belastingvoordelen veel lager zijn dan die van Columbia en NYU; de jaarlijkse vrijstellingsdrempel voor onroerendgoedbelasting zou $ 100 miljoen bedragen.

“Dit wetsvoorstel is bedoeld om universiteiten aan te pakken die zo schaamteloos verder zijn gegaan dan in de eerste plaats opereren als instellingen voor hoger onderwijs en in plaats daarvan optreden als verhuurders en ontwikkelaars.”

Assemblyman Zohran Okay. Mamdani, een Queens-democraat die het wetsvoorstel in de Meeting introduceert.

“Ik neem het deze instellingen niet kwalijk dat ze hun belastingvoordelen nastreven en de belastingvoordelen gebruiken om hun imperium enorm uit te breiden”, zei senator John C. Liu, een democraat uit Queens. de invoering van de wetgeving in de Senaat. “Maar dit is een punt waarop we moeten kijken waar alle inkomsten vandaan komen en waar alle inkomsten weglekken. We moeten die lekken stoppen.”

De stad wordt geconfronteerd een reeks bezuinigingen op basisscholen, bibliotheken en politieBurgemeester Eric Adams heeft, naast andere programma’s, gedeeltelijk gezegd vanwege de stijgende kosten voor de zorg voor een toestroom van dakloze migranten.

CUNY, dat bestaat uit 25 campussen verspreid over de stad en 225.000 studenten bedient, heeft ook oog voor stadsbezuinigingen. Het grootste deel van het price range van 4,3 miljard greenback van de universiteit wordt geleverd door de staat, maar eerder dit jaar door de burgemeester stelde een bezuiniging van 3 procent voor aan de financiering die de stad verstrekt.

Verwant: Activisten vragen zich af of rijke universiteiten moeten worden vrijgesteld van onroerendgoedbelasting

Als de grondwetswijziging zou worden goedgekeurd, zouden de betalingen van de onroerende voorheffing elk jaar naar CUNY gaan. Dat zou een aanzienlijk verschil maken in de kwaliteit van het onderwijs dat studenten krijgen, zei James C. Davis, de voorzitter van het Skilled Employees Congress, dat 30.000 CUNY-docenten en -personeel vertegenwoordigt.

“Zou een additional injectie van operationele financiering de retentie- en afstudeercijfers beïnvloeden?” zei meneer Davis. “Het antwoord is duidelijk ja. Zelfs een relatief klein bedrag zou een groot verschil maken.”

Hij merkte op dat 80 procent van de eerstejaars CUNY-studenten afgestudeerd is aan openbare scholen in New York Metropolis, en dat de meerderheid gekleurde studenten zijn. De helft komt uit gezinnen met een inkomen van minder dan 30.000 greenback per jaar.

“Als je het hebt over de stad die zich inzet voor economische gelijkheid en sociale mobiliteit,” voegde de heer Davis eraan toe, “is er werkelijk geen verstandiger investering dan CUNY.”

Dit verhaal is tot stand gekomen in samenwerking met Het Hechinger-rapport, een nieuwszender zonder winstoogmerk over onderwijs. Hechinger is een onafhankelijke eenheid aan Lecturers School, Columbia College.

Het Hechinger-rapport biedt diepgaande, op feiten gebaseerde, onbevooroordeelde rapportage over onderwijs die free of charge is voor alle lezers. Maar dat betekent niet dat het free of charge te produceren is. Ons werk houdt docenten en het publiek op de hoogte van urgente kwesties op scholen en campussen in het hele land. Wij vertellen het hele verhaal, zelfs als de particulars lastig zijn. Assist ons dat te blijven doen.

Vergezel ons vandaag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here