Home Carrière Angst om te gaan werken? Hoe om te gaan met het gevoel

Angst om te gaan werken? Hoe om te gaan met het gevoel

0
Angst om te gaan werken?  Hoe om te gaan met het gevoel


Je hebt angst om naar je werk te gaan. Elke ochtend is hetzelfde: je moet jezelf uit mattress slepen. Het is niet zo dat het lichaam zwak is. Het is dat de geest niet wil. De meesten van ons weten dat. Veel mensen hebben zich op een bepaald second in hun carrière zo gevoeld. Is er een manier om de angst om elke dag naar het werk te gaan te overwinnen?


Ik weet niet zeker of ik de absolute oplossing heb, maar dit zijn enkele van de strategieën die ik persoonlijk heb geprobeerd in mijn jarenlange ervaring:

Wat moet u doen als u bang bent om naar uw werk te gaan?

Als je er tegenop ziet om naar je werk te gaan, doe dan deze vier dingen:

  1. Blijf niet stilstaan
  2. Zoek de bron van je angst
  3. Zoek niet naar perfectie
  4. Beschouw het werk als een pedagoog

Is het normaal om bang te zijn voor werken?

Ja, het is volkomen normaal om met angst naar het werk te gaan. Als je wakker wordt en de gedachte aan werken niet kunt verdragen, neem dan een dag voor geestelijke gezondheidszorg. Als het gevoel dagen, weken of zelfs maanden aanhoudt, kan dat een teken zijn dat het tijd is om dat te doen op zoek naar een nieuwe baan.

Voordat je besluit dat te doen ontslag nemen uw baan en zoek een nieuwe, probeer dan deze vier dingen…

Blijf niet stilstaan

Laat de Maandagblues of het ‘angst om naar het werk te gaan’-syndroom wordt je dominante gedachte. Ja, ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar je moet ergens beginnen, en dat is ergens je denkproces.

Hoe meer je nadenkt over hoeveel angst je hebt voor werk, hoe dieper je bij dat gevoel blijft stilstaan. Cease met erover na te denken. Haal die gedachte eruit en concentreer je gedachten op iets anders.

Zoek de bron van je angst

De denkende mens die bang is voor werk, probeert zijn gebrek aan motivatie te verwerken

Grote voorraad

Ontdek de bron van je angst. Anders kun je het niet aanpakken. Klaag niet als u niet weet waarover u klaagt.

Waarom heb je angst om naar je werk te gaan? Is het vanwege uw collega’s, jouw baasuw routinewerk, uw loon of het woon-werkverkeer?

Schrijf alle redenen op en kijk of je ze kunt aanpakken. Ik ben er zeker van dat ontslag bij u opkomt. Maar laten we, voordat u dat doet, eerst kijken of er een manier is om uw angstgevoelens te verlichten. We kunnen trouwens niet verwachten dat het leven good is, of dat het werk good is.

Zoek niet naar perfectie

Vrouw die bang is voor werk kijkt naar haar agenda

Grote voorraad

Zoals ik hierboven al zei: het leven is niet good. Waarom zou werk moeten zijn? Accepteer dat dingen onvolmaakt zijn, de manier is waarop dingen werken. Als je perfecte collega’s, perfecte bazen, perfecte middelen of perfecte processen verwacht, dan staat je een schok te wachten.

Er kan nooit een good systeem, een perfecte fabriek en een good systeem bestaan kantoor waar je ook werkt. Need geloof me, hoe hoog je loon ook is, het kan altijd hoger zijn; hoe goed je collega’s ook zijn, ze kunnen altijd beter; en hoe begripvol ook jouw baas is, hij of zij kan altijd beter zijn.

Streef niet naar perfectie als u niet met tegenzin naar uw werk wilt gaan. Zoek aanpassing – aanpassing van jezelf. Wat kunt u doen om de werkomgeving beter?

Beschouw werk als een pedagoog

Gestresste man is bang om naar zijn werk te gaan

Grote voorraad

Heeft u er ooit aan gedacht dat het arbeidsproces ons ook iets over het leven kan leren? Beschouw het werk als een pedagoog.

Het leert ons dat we de dingen niet altijd op onze manier hebben en dat het leven soms kan betekenen dat we dingen moeten doen die we niet leuk vinden of zelfs leuk vinden. Maar het is slechts tijdelijk en we hebben de keuze om er iets aan te doen.

Gebruik deze ervaring van angstaanjagend werk als jouw leraar. Wat leert het jou? Vraag en antwoord, en je zult deze ervaring onmiddellijk in een ander licht zien.

Er is iets dat u kunt doen aan het angstgevoel dat u krijgt als u aan werk denkt. Wees er niet bang voor. Ga rustig zitten en stel een actieplan op om het probleem aan te pakken. Wanneer u begint te werken aan een plan om het te verspreiden, zult u zich beter voelen, zelfs als het plan op de lange termijn niet werkt.

Onthoud: elke baan is tijdelijk! Je zult snel door deze moeilijke periode in je carrière heen komen.

We weten dat de meeste mensen niet graag naar hun werk gaan, vooral als ze zich verloren, gevangen of opgebrand voelen in hun carrière. Als je moeite hebt met het vinden van een baan die je leuk vindt, kunnen wij je helpen.

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here