Home Voeding 6 snelle eiwitrijke ontbijtideeën

6 snelle eiwitrijke ontbijtideeën

0
6 snelle eiwitrijke ontbijtideeën


Ze zeggen dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. En als je hem vult met voedsel dat rijk is aan eiwitten en voedingsstoffen, heb je genoeg energie om je ochtend goed te beginnen, zonder onnodig tussendoortjes te nemen. Hoewel een snelle kom ontbijtgranen misschien handiger lijkt, zul je vooral koolhydraten en suiker binnenkrijgen en waarschijnlijk de hele ochtend nog meer verlangen.

Je hoeft geen uren te besteden aan het maken van een eiwitrijk ontbijt (en laten we eerlijk zijn, daar heeft niemand tijd voor). Bekijk deze snelle, eiwitrijke ontbijtideeën:

Griekse Yoghurt Havermout

Voeg wat Griekse yoghurt toe aan een kom havermout voor een eiwitboost. Meng havervlokken, kaneel en plakjes banaan in een kom en voeg dan melk of water toe. Magnetron deze ingrediënten gedurende 2 of three minuten, roer dan. Laat je havermout een paar minuten afkoelen, voeg er dan Griekse yoghurt aan toe en roer. De truc is om de yoghurt toe te voegen nadat de havermout gekookt en iets afgekoeld is, zodat je niet het risico loopt de yoghurt zelf te koken en mogelijk al zijn geweldige voordelen verliest. Hierdoor krijg je een ontbijt gevuld met zowel eiwitten als vezels zonder dat de smaak echt veel verandert. Het enige wat de yoghurt doet is je havermout een beetje additional romig maken.

Liever nachtelijke haver? Voeg eenvoudig de Griekse yoghurt toe aan uw havermengsel en laat het een nacht in de koelkast staan.

Smoothie met pindakaas en banaan

Smoothies vormen een geweldig ontbijt als je ‘s ochtends niet veel tijd hebt. Het enige dat u hoeft te doen, is uw ingrediënten verzamelen en in een blender doen tot ze een gladde textuur vormen. Voor een eiwitrijke smoothie kun je er een proberen die gemaakt is met pindakaas, die veel eiwitten bevat. Voeg pindakaas, plakjes banaan, een vleugje kaneel en een beetje amandelmelk toe aan een blender om je ontbijtsmoothie te maken. Voor nog meer eiwitten kun je overwegen een klodder Griekse yoghurt toe te voegen.

Kwark Fruit Granola Parfait

Het is bekend dat kwark veel eiwitten bevat (meestal rond de 26 gram) en minder calorieën bevat dan andere zuivelproducten, waardoor het een uitstekende keuze is voor een eiwitrijk ontbijt. Bessen, zoals aardbeien en bosbessen, bieden een zoete smaak en veel antioxidanten, waarna de granola een goede bron van vezels is. Wanneer je deze ingrediënten bij elkaar voegt, kun je een snelle en uitgebalanceerde ontbijtparfait maken. Voor een extraatje kun je er wat honing over sprenkelen.

Volkoren toast met amandelboter

Het is bekend dat amandelboter veel eiwitten bevat, meestal bijna 5 gram per portie. Bovendien heeft het veel hart-gezonde eigenschappen die het een goed start van de dag maken. Kies een volkorenbrood (in plaats van witbrood) dat een goede bron van vezels bevat die je helpen een verzadigd gevoel te krijgen. Nadat je de amandelboter hebt uitgesmeerd, kun je ook plakjes appel toevoegen, chiazaadjes strooien of wat honing over de bovenkant sprenkelen.

Eiwitreep met Banaan

Als je echt haast hebt en geen tijd hebt om iets te maken voor het ontbijt, pak dan een proteïnereep. Eiwitrepen kunnen een handige bron van eiwitten zijn als je weinig tijd hebt. Maak het nog gezonder met een banaan. Bananen geven je vezels, vitamine C en andere voedingsstoffen, en je kunt er gemakkelijk een nemen voor bij je eiwitreep.

Volkorenwafels met fruit en pindakaas

Bevroren wafels zijn snel en gemakkelijk te maken voor het ontbijt, maar ze zijn niet altijd een gezonde keuze. Kies volkorenwafels om te maken in plaats van wafels met geraffineerde koolhydraten, en bestrijk ze met pindakaas. Voeg wat plakjes banaan of ander gezond toppings toe voor nog meer voedingsstoffen en een vleugje zoetigheid.

Wil je iets glutenvrij of keto-vriendelijk? Uitchecken dit supereenvoudige chaffelrecept wat een supergemakkelijke en koolhydraatarme wafeloptie is.

Op zoek naar een nog sneller eiwitrijk ontbijt? We hebben een ruime keuze aan eiwitrijke ontbijten beschikbaar, inclusief pannenkoekenmixen En havermout.

Vorige submit


Volgende bericht

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here