Home Auto 2024 Toyota Tacoma: eerste draai | De dagelijkse rit

2024 Toyota Tacoma: eerste draai | De dagelijkse rit

0
2024 Toyota Tacoma: eerste draai | De dagelijkse rit


2024 Toyota Tacoma TRD off-road
2024 Toyota Tacoma TRD off-road

Consumentengids Automotive

Met de sleutels in de hand opende ik de deur van de Toyota Tacoma uit 2024, en misschien liet ik een piep horen. De truck was een Supersonic Pink TRD Sport-model en had een handgeschakelde versnellingsbak. Terwijl Toyota zijn vierde generatie van deze middelgrote vrachtwagen lanceert, blijft Tacoma een van de twee pick-ups die nog steeds verkrijgbaar zijn met een handleiding. Jeep Gladiator is de andere.

Meer pick-upnieuws en recensies

Hoewel de automatische transmissie zuiniger is (met 1 MPG bij gecombineerd rijden, afhankelijk van de uitrusting), is er een zeker feit je ne sais quoi over een vrachtwagen met handleiding. Het zorgt ervoor dat u zich meer verbonden voelt met de truck en met de weg. En voor sommige enthousiastelingen is dit de enige manier om te gaan. Terwijl andere vrachtwagenfabrikanten de optie hebben geschrapt, kent Toyota zijn klanten en bewaart hij de handleiding – tenminste voor dit jaar.

Toyota Tacoma TRD Sport uit 2024
Toyota Tacoma TRD Sport uit 2024

Wat de suggestions van klanten betreft, heeft Toyota ook enkele wijzigingen aangebracht, waaronder de hellingshoek van de voorruit om het voor bestuurders en voorpassagiers gemakkelijker te maken om in de auto te stappen zonder hun hoofd te stoten. Bovendien heeft de autofabrikant veel aandacht besteed aan het ontwerp, waardoor elk uitrustingsniveau zich onderscheidde van de andere (binnen en buiten) en zelfs de ophanging op elk niveau uniek afstemde.

2024 Ford Ranger Raptor: binnenkort beschikbaar

Toyota Tacoma TRD Sport uit 2024
Toyota Tacoma TRD Sport uit 2024

Oh, en als we het over suggestions van klanten hebben: laten we de herstelvoorzieningen niet vergeten: Tacoma heeft ze. Tundra, dat twee jaar vóór Tacoma werd gelanceerd, doet dat niet.

De Toyota Tacoma 2024 is volledig opnieuw ontworpen en ontworpen. Hij is gebouwd op hetzelfde wereldwijde TNGA-F-vrachtwagenplatform als de Toendra, SequoiaEn Landcruiseren voor het eerst krijgt hij een hybride aandrijflijn. Hoewel de eerste aandrijving niet de hybride omvatte, weten we, aangezien deze pas in de lente beschikbaar zal zijn, dat deze nieuwe aandrijflijn 326 pk en 465 pond-voet koppel zal leveren. Hoewel we nog geen brandstofverbruikscijfers voor de hybride hebben, verwacht je geen hoge brandstofefficiëntiecijfers. Internet als bij de Tundra-aandrijflijnstrategie draait het bij de hybride variant meer om kracht.

De versie waarin we reden, had de 2,4-liter viercilindermotor met turbocompressor die tot 278 pk en een koppel van 317 Nm levert. Hoewel sommigen de teloorgang van de V6 misschien bekritiseren, willen we erop wijzen dat deze viercilinder voldoende vermogen heeft – in feite hetzelfde vermogen als de uitgaande zes en 52 pond meer koppel.

We begonnen onze rit op Mulholland, web buiten Malibu, Californië, en als je niet bekend bent: het is een winderig stuk dat meer geschikt is voor sportwagens. Maar de Toyota Tacoma uit 2024 hield stand op de bochtige stukken, en hoewel ik niet zou zeggen dat hij ‘leuk’ was, rolde hij niet rond als een badkuip. Eén ding dat mij echter opviel aan de handgeschakelde versnellingsbak, is dat ik hem voortdurend in een lagere versnelling moest houden dan ik dacht – niet alleen om de bochten maar ook de heuvels aan te kunnen.

Over het algemeen vond ik echter dat het rijgedrag en het rijgedrag goed gemanierd en veel verfijnder waren dan de Tacoma van de vorige generatie. De turbomotor is pittig en de elektronisch geregelde automatische transmissie met acht versnellingen is zeer goed afgestemd.

Toyota Tacoma TRD Sport uit 2024
Toyota Tacoma TRD Sport uit 2024

Eerste blik: Toyota Landcruiser uit 2024

Toen we de Toyota Tacoma uit 2024 off-road reden, begon het te regenen. We zaten in een TRD Off-Street-model uitgerust met de luxe digicam’s, Multi-Terrain Choose-ophanging en 11,5 inch bodemvrijheid, en het presteerde als een kampioen. Ik was vooral fan van de superstille CRAWL Management-functie, een instel-en-vergeet-het-cruisecontrol bij lage snelheid die je met een constante snelheid omhoog, omlaag en over offroad-obstakels brengt – en waarmee je zich te concentreren op het sturen. De beschikbare digicam’s waren een fenomenale hulp, waarbij blauwe lijnen de plaatsing van uw banden aangaven, voor en achter, waardoor u precies kunt zien waar uw wielen zich bevinden, zelfs als u met uw neus omhoog staat en naar de lucht kijkt.

Het is de moeite waard om op te merken dat het maximale trekvermogen 6.500 pond bedraagt, wat 300 pond minder is dan het vorige mannequin. Het maximale laadvermogen bedraagt ​​echter 1.710 pond, wat een toename van 25 pond is. Buiten de dalingen en stijgingen is er een aantal nieuwe beschikbare sleeptechnologie om enthousiast over te worden. Naast een aanhangwagenremcontroller en de trek-/sleepmodus is er de handsfree Straight Path Help voor rechtuit achteruit rijden, een 360-cameraweergave, dodehoekmonitoring voor bepaalde aanhangwagens, en Trailer Again Up Steering die helpt algemeen manoeuvreren met aanhangwagens. Als je op zoek bent naar een cool accessoire, is er ook een draadloze aanhangercamera die in de achteruitkijkspiegel zicht geeft op wat zich achter de aanhanger bevindt.

Hoewel de truck qua rij- en rijgedrag puur zakelijk is, heeft hij wel een speelse kant in de vorm van een paar verborgen ‘paaseieren’. Degene waar ik hardop om moest lachen: de morsecode op de voorruit met de tekst ‘dangerous ass vehicles’. Ik laat jou achter om de anderen te zoeken.

Galerij met testritten: 2022 Toyota Tundra TRD Professional

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner
2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

Deze generatie Tacoma zit ook boordevol meer technologie dan ooit. Dat omvat het Toyota-infotainmentsysteem van de volgende generatie, een beschikbaar 14-inch infotainment-touchscreen, een digitaal instrumentenpaneel, een hoogwaardig JBL-audiosysteem, de mogelijkheid om je telefoon als sleutel te gebruiken en voorbedrade hulpschakelaars. Om nog maar te zwijgen: Toyota Security Sense 3.0 is standaard op alle Tacoma’s en omvat adaptieve cruisecontrol, een pre-collision-systeem met voetgangersdetectie, lane hint help, automatisch grootlicht en verkeersbordenassistent. Beschikbare veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer dodehoekbewaking, waarschuwing voor kruisend verkeer achter en parkeerhulp met automatisch remmen voor en achter.

2024 GMC Canyon AT4: snel overzicht

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner
2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

Natuurlijk komt slechte daad met een prijs, en van foundation tot foundation stijgt de prijs van de Tacoma met bijna $ 3.000, en de Restricted-uitvoering van het hoogste niveau komt uit op meer dan $ 50.000. Een van de beste dingen aan de Toyota Tacoma 2024 is de keuze. Hoewel veel middelgrote vrachtwagens de cabine- en bedconfiguratie hebben weggenomen, heb je hier nog steeds voldoende opties. Van de tweedeurs XtraCab met een mattress van 1,80 meter tot de vierdeurs Double Cab met een korte bedconfiguratie, u kunt uw plezier en prijs kiezen. Omdat er een groot aantal opties is, dachten we dat we gewoon alle cabine-, transmissie- en bedopties met alle prijzen zouden vermelden. Bestemmingskosten, die niet zijn aangekondigd, zijn hieronder niet inbegrepen:

Toyota Tacoma-prijzen 2024

 • SR XtraCab 4×2: $ 31.500
 • SR dubbele cabine 4×2: $ 33.700
 • SR XtraCab 4×4: $ 34.700
 • SR5 XtraCab 4×2: $ 36.200
 • SR dubbele cabine 4×4: $ 36.900
 • SR dubbele cabine 4×4 6MT: $ 36.900
 • SR5 dubbele cabine 4×2: $ 37.200
 • SR5 dubbele cabine 4×2 6′ mattress: $ 37.700
 • TRD PreRunner XtraCab 4×2: $ 38.100
 • SR5 XtraCab 4×4: $ 39.400
 • TRD Sport dubbele cabine 4×2: $ 39.400
 • TRD Sport dubbele cabine 4×2 6′ mattress: $ 39.900
 • SR5 dubbele cabine 4×4: $ 40.400
 • SR5 dubbele cabine 4×4 6′ mattress: $ 40.900
 • TRD Sport dubbele cabine 4×4 6MT: $ 41.800
 • TRD off-road dubbele cabine 4×4 6MT: $ 41.800
 • TRD Sport dubbele cabine 4×4: $ 42.600
 • TRD off-road dubbele cabine 4×4: $ 42.900
 • TRD Sport dubbele cabine 4×4 6′ mattress: $ 43.100
 • TRD off-road dubbele cabine 4×4 6′ mattress: $ 43.400
 • Beperkte dubbele cabine 4×4: $ 52.100

Over het algemeen is de Toyota Tacoma uit 2024 veel beter dan het mannequin dat hij vervangt. Hij heeft meer kracht, betere interieurafwerking, uitstekende wegligging en veel coole technologie. De Tacoma is momenteel verreweg de greatest verkochte middelgrote vrachtwagen en dit mannequin van de volgende generatie is goed gepositioneerd om hem de komende jaren op de eerste plaats te houden.

2023 Nissan Frontier PRO-4X: proefrit

2024 Toyota Tacoma TRD off-road
2024 Toyota Tacoma TRD off-road

Luister naar de Automobile Stuff-podcast

Volg Jill op Twitter

2024 Toyota Tacoma-galerij

Klik hieronder voor een vergrote afbeelding

Binnenkort beschikbaar? Toyota Stout pick-up uit 2025

Consumentengids Automobile Stuff Podcast Aflevering 195: Public Charging Catastrophe, Hyundai en Amazon DealLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here