Home Huisdieren 12 populairste pups – Hondenster

12 populairste pups – Hondenster

0
12 populairste pups – Hondenster


Herdershondenrassen zijn ontzettend slim en oorspronkelijk gefokt om vee bijeen te drijven en te beschermen. Deze energieke rassen houden je scherp. Naast het hoeden van vee zijn deze rassen gefokt vanwege hun intelligentie en nauwe samenwerking met mensen.

De 12 populairste herdershonden

Enkele van de meest populaire rassen voor het hoeden van huisdieren zijn:

De meest populaire kleinste herdershondenrassen zijn:

De American Kennel Membership (AKC) erkent momenteel 32 herdershondenrassen in de Verenigde Staten Herdersgroep. De AKC organiseert honden in groepen op foundation van de taken waarvoor een bepaald ras oorspronkelijk is gefokt. Aanvankelijk onderdeel van de Working Canine-groep, werd in 1983 een meer specifieke groep voor hoedende rassen opgericht.

Gedrag van herdershonden

Instinctief worden herdershonden ertoe aangezet om vee onder controle te houden door het te verzamelen en te beschermen, zodat deze honden floreren op boerderijen. Sommige hoedende rassen, zoals de herders en de Belgische Mechelaar, floreren bij beschermingswerk, zoals Schutzhund, en bij verschillende politietaken, zoals het opsporen van verdovende middelen en het zoeken naar kadavers.

Belangrijkste kenmerken van herdershondenrassen:

  • hoge energie
  • zeer intelligente
  • loyaal
  • atletisch
  • actief
  • beschermend
  • leuk om te trainen
  • ijverig
  • zeer responsief op hun begeleiders

Coaching is een should voor herdershonden, en ze zullen verder moeten gaan dan de basisvaardigheden van gehoorzaamheid, vooral omdat ze de neiging hebben om te bijten als onderdeel van hun instinctieve gedrag. U moet er vanaf het start aan werken om deze neiging te minimaliseren. Verveelde herdershonden kunnen vaak een gedragsuitdaging vormen en kunnen kinderen of zelfs volwassenen gaan hoeden zonder gedegen coaching en goede uitlaatkleppen voor hun instinctieve drift. Ze worden ook wel stamhonden genoemd en zijn gevoelig voor geluid en vooral beweging, zodat ze wilde dieren en zelfs auto’s kunnen achtervolgen; daarom zijn coaching en enough en passende stimulering en betrokkenheid van cruciaal belang.

Omdat herdershonden het finest aan de behoeften van herdershonden kunnen voldoen door ze een baan te geven, gedijen ze het beste in een actief gezin waarin ze tijd kunnen besteden aan het voldoen aan hun mentale en fysieke behoeften. Maar zelfs als uw werkhond geen kudde heeft om voor te zorgen, kan hij nog steeds zijn geniale draai vinden met mentale/fysieke activiteiten die u in uw achtertuin of met een klas/groep kunt proberen.

De beste activiteiten voor het hoeden van hondenrassen:

Het Amerikaanse publiek begon te houden van slimme en gezinsgerichte herdershonden zoals Lassie, de Collie en Rin Tin, de Duitse herdershond. Recentelijk zijn we er verliefd op geworden Jager, gedragspsycholoog John W. Pilley’s Border Collie, die meer dan 1000 woorden kende! Tegenwoordig maken deze slimme en pittige honden deel uit van veel gezinnen.

Herdershondenrassen zijn geweldige metgezellen, maar het zijn geen bankaardappelen, spadagdiva’s of rondlopende honden: herdershonden hebben veel mentale stimulatie en fysieke activiteit nodig om emotioneel, fysiek en gedragsmatig te gedijen. Hoeden zit in hun DNA, dus als u een baan voor uw stamhond vindt, blijft u op de lange termijn zowel actief als gelukkig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here