Home Amusement Terrence Howard klaagt CAA aan wegens ‘Empire’ Pay & Racial Bias

Terrence Howard klaagt CAA aan wegens ‘Empire’ Pay & Racial Bias

0
Terrence Howard klaagt CAA aan wegens ‘Empire’ Pay & Racial Bias


Terrence Howard heeft een grote stap gezet tegen de Inventive Artists Company (CAA) en beweert racisme en discriminerende praktijken.

VERWANT: BEKIJK: Morris Chestnut & Terrence Howard Dish over ‘The Greatest Man: The Last Chapters’

Deadline meldt dat Howard’s advocaten racistische vooroordelen claimen als reden voor de oneerlijke verlaging van zijn salaris voor zijn rol in ‘Empire’.

De ‘Hustle & Circulation’-acteur beweert dat het talentenbureau hem niet eerlijk heeft gecompenseerd in vergelijking met de blanke acteurs die ze ook vertegenwoordigden in het voormalige FOX-muziekdrama, ook al was hij de hoofdrolspeler.

De vermeende daad waarbij Howard wordt aangespoord een contract te ondertekenen dat lager is dan waar hij recht op had, wordt nu beschouwd als een belangenverstrengeling, een daad van racisme en een duidelijke schending van de California Truthful Employment and Housing Act.

De vader van vier kinderen beweert verder dat CAA er niet in is geslaagd voor hem op te komen of passende maatregelen te nemen tegen de discriminerende praktijken en hem bijgevolg een eerlijk salaris heeft ontzegd.

Howard beweert dat hij niets wist van het loonverschil in vergelijking met andere CAA-klanten totdat hij begon met onderzoek en ontdekte dat zijn succes op de present hem recht gaf op een veel hoger salaris.

Terrence Howard onthult zijn ‘Empire’-salaris

De acteur verdiende in het laatste seizoen $ 350.000 per aflevering. Maar op een persconferentie die vrijdag werd gehouden, waren zijn advocaten bij Cochran Agency van mening dat hij tot 50 procent meer had moeten verdienen, vooral omdat hij een van de hoofdrolspelers was.

Howard betoogde dat ‘Empire’ een van de meest bekeken programma’s was op het hoogtepunt van zijn succes, en internet zo populair werd als NBC’s ‘The Large Bang Idea’.

‘Empire’ overtrof de laatste meerdere keren qua kijkerspubliek, met zijn hoofdrolspeler Jim Parsons ‘aanzienlijk meer’ aan loon in ontvangst nemen dan Howard, om redenen waar de acteur nog steeds verbijsterd over is.

‘Het zijn grote bedrijven waartegen je oorlog moet voeren. Maar vroeg of laat moet je opstaan, need ze vertrappen gewoon de rechten van de artiesten”, concludeerde hij. Complicated.

“We verwachten van onze agenten en onze advocaten dat ze voor ons zorgen, en daarom zijn we vrij om al het werk te doen waar jullie zo van genieten”, zou Howard naar verluidt hebben uitgelegd. Los Angeles Instances. “Ik vertrouwde erop dat CAA voor mij zou zorgen, en zij zorgden voor zichzelf.”

Hij vervolgde met te zeggen dat hij zich niet kon voorstellen dat dit zou gebeuren met een blanke acteur met dezelfde lofbetuigingen en werelderkenning als hij. Zijn advocaat, Carlos Moore, aarzelde echter niet om wat directer te zijn tijdens de conferentie en voegde eraan toe: “Ontdekking zal aantonen dat dit racisme was.”

VERWANT: Terrence Howard ontvangt een ster op de Hollywood Stroll Of FameLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here