Home Carrière Mijn ervaring met werken in het buitenland – Werk dagelijks

Mijn ervaring met werken in het buitenland – Werk dagelijks

0
Mijn ervaring met werken in het buitenland – Werk dagelijksIk heb een jaar in de reisgidsenbranche in Egypte gewerkt en beschouw het als een van de mooiste herinneringen uit mijn leven. Uw koffers pakken en naar het buitenland verhuizen lijkt misschien een grote stap. De dingen vallen echter mooi op hun plaats als je eenmaal je laarzen op de grond hebt gezet.


Ik woonde in Caïro en deelde een ruim appartement met een Franse vrouw die voor de Coca-Cola Firm in het centrum werkte. Hoewel het reisgidsenbedrijf in Egypte lange en onregelmatige uren vereist, was het leven aangenaam langs de rivier de Nijl en ontmoette ik een aantal fascinerende en geweldige mensen. Het beroep van reisleider opent de deur voor nieuwe mensen en culturen, waardoor dit een fantastische reis voor de lange of korte termijn is in het buitenland werken ervaring.

Het beste van een carrière als reisleider is dat geen twee dagen precies hetzelfde zijn. Dit soort werk is ideaal voor wie gedijt op de adrenaline van het onverwachte en kan maken vrienden gemakkelijk onder druk. Mijn dag kon de ochtend, de middag en de avond in beslag nemen met rondleidingen en vereiste vaak lange wachttijden op de luchthaven voor binnenkomende klanten van de reisgroep. De eerste stap is het ontmoeten en begroeten van de gasten, hen door de douane loodsen en hen bij het resort assisteren bij het inchecken.

Mijn bachelordiploma was strafrecht; Ik heb echter 18 eenheden hospitality administration en een aantal gidslessen gevolgd. Ik spreek, lees en schrijf ook vloeiend Duits en heb de elementaire Egyptische conversatie-Arabisch geleerd. Tweetalige vaardigheden zijn noodzakelijk voor buitenlandse gidsdiensten; Als u echter een meertalige gids wordt, vergroot u uw kansen op een baan en komt u vooraan in de rij te staan.

Mijn reisgroepen bestonden gewoonlijk uit zo’n 15 tot 30 bezoekers, en een paar keer had ik maar één klein gezelschap dat samen reisde. Mijn klanten ontvingen van de leiding een schriftelijke schets van hun reisschema kantoor en ze konden elke dag een drie tot vier uur durende rondreis door Caïro verwachten. De belangrijkste evenementen waren altijd het Egyptisch Museum, de Grote Piramide, de Sfinx, het Zonnebootmuseum en een drop-off bij de Khan el-Khalili-soek voor een rondleiding door de winkels. Naast de standaard bezienswaardigheden in de stad konden mijn klanten bij mij additional bezienswaardigheden boeken voor langere tochten, zoals een dagtocht naar Alexandrië, een excursie naar Dashur of een speciaal avondje uit in de stad aan boord van een Nijldiner Cruise schip.

Hoewel het werk als reisleider een zeer gestructureerd beroep lijkt te zijn, zijn er verrassingselementen die vereisen dat je snel nadenkt. Ik gaf mijn mobiele telefoonnummer aan mijn cliënten en drong er bij hen op aan mij te bellen als ze reisproblemen hadden, iets speciaals wilden regelen, of als ze wat snelle feiten nodig hadden over het aanpassen aan het leven in Egypte.

Om goed verbinding te maken en direct een band op te bouwen met buitenlandse reizigers, is het essentieel om over een hoog niveau van sociale vaardigheden te beschikken. Hoewel de druk groot kon zijn bij het omgaan met late chauffeurs, strijdlustige klanten of het jongleren met last-minute reserveringen, ging ik met een glimlach door omdat ik wist dat ik door de meerderheid van mijn gasten werd gewaardeerd en toegejuicht.

Hoe opgewonden en lastig sommige van mijn klanten ook waren, ik herinnerde me altijd dat ze misschien jarenlang hun geld hadden moeten sparen om een ​​fantastische reis naar Egypte te maken, en het was mijn trots en vreugde om hun ervaring in Caïro tot een aangename ervaring te maken.

De academische kant van coaching op dit opwindende gebied straalt niet het harde werk en de energie uit die de reisleiderswereld vereist. Het is misschien geen hersenoperatie, maar het vereist wel een snelle en scherpe geest om problemen op te lossen voor elk uniek individu op de tour en om veel wielen te laten draaien om de groepsactiviteiten interessant en vermakelijk te houden.

Aan het einde van de rondreis in Caïro zouden de meeste van mijn klanten doorreizen naar Luxor of Aswan om aan boord van een Nijlcruiseschip te gaan, en daarna misschien een paar dagen doorbrengen op de stranden van de Rode Zee. Dit was echter geen afscheid, need ze zouden terugkeren naar Caïro voor de laatste een of twee dagen van hun reisroute.

Mijn klanten werden geïnformeerd over de juiste etiquette voor het geven van fooien in Egypte, wat ongeveer 15 Egyptische ponden per persoon per dag bedroeg. Ik wist dat ik niet rijk zou worden door als reisleider in Caïro te werken; het basissalaris was echter redelijk en de fooien waren uitstekend.

De bonus van deze baan was dat ik wat vrije tijd had in Egypte en het land in mijn eentje van high tot teen kon verkennen. Ik kreeg drastisch verlaagde hoteltarieven, lage vliegtickets en treinkaartjes, en kon Egypte in mijn eigen tempo verkennen met twee vijfdaagse vakanties gedurende het jaar.

Mijn beste advies aan iemand die een baan als reisleider in het buitenland overweegt, is om een ​​land te kiezen dat je interesseert en je passie voor reizen voorop te laten lopen. Zorg daarnaast voor de greatest mogelijke opleiding en ga aan de slag met een of meerdere vreemde talen. Ik begon met dit werk toen ik een vriendin hoorde enthousiast over haar baan als gids in New York Metropolis en besloot het voor mezelf te laten gebeuren in mijn geliefde Egypte.

Sinds ik mijn baan in Caïro heb verlaten, is het leven ingewikkelder geworden door de banden met de Verenigde Staten. Dit bevestigt dat mijn timing goed was om de droom na te jagen, aan boord van het vliegtuig te gaan en in het buitenland een aantal onschatbare herinneringen te creëren. Als je de aantrekkingskracht voelt om iets anders met je leven te doen, zeg ik dat dit het second is om het te laten gebeuren.

Dit is een waargebeurd verhaal verteld door LatPro.comde wereld leider bij het aanbieden van on-line werkgelegenheidsbronnen voor Spaans en tweetalige professionals sinds 1997. Met 95 van de Fortune 100-bedrijven die gebruik maken van de service, is LatPro de grootste diversiteitswerkplaats in de VS en de meest full service voor persoonlijke loopbaanontwikkeling voor Latino en tweetalige professionals. Bezoek deze pagina om carrières in jouw vakgebied te vinden die specifiek zijn afgestemd op Spaanse en tweetalige professionals zoals jij.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Afbeelding werken in het buitenland Paul Prescott / Shutterstock.com

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here