Home Auto Lincoln Navigator Reserve 2023: proefrit | De dagelijkse rit

Lincoln Navigator Reserve 2023: proefrit | De dagelijkse rit

0
Lincoln Navigator Reserve 2023: proefrit |  De dagelijkse rit


Lincoln Navigator-reserve 2023
Lincoln Navigator-reserve 2023

Consumentengids Testrit

2023 Lincoln Navigator Reserve 4X4

Klas: Premium grote SUV

Kleur: Diamant Rood

Zitcapaciteit: 7

CG-rapportkaart
Ruimte en consolation A-
Kracht en prestaties B+
Pasvorm en afwerking A
Brandstof economie C+
Waarde B
De cijfers op de rapportkaarten worden afgeleid van een consensus van de evaluaties van testrijders. Alle kwaliteiten zijn vergeleken met andere voertuigen in dezelfde klasse. Het waardecijfer wordt voor een specifiek uitrustingsniveau beoordeeld en weerspiegelt mogelijk niet de indrukken van de Client Information van het gehele modellengamma.
Groot en lang consolation
Grote kerel A
Lange man A
De Large & Tall-comfortclassificaties gelden alleen voor de voorstoelen. Beoordeling “groot” gebaseerd op een mannelijke tester die ongeveer 350 pond weegt, beoordeling “groot” gebaseerd op een mannelijke tester van 1,80 meter lang.
Aandrijflijn
Motorspecificaties 440 pk 3,5 liter
Motor kind V6 met turbocompressor
Overdragen 10-traps automaat
Aandrijfwielen AWD

Gereden kilometers: 102

Waargenomen brandstofverbruik: 15,1 mpg

Drijfmix: 65% stad, 35% snelweg

EPA-geschat brandstofverbruik: 16/22/18 (mpg stad/snelweg/gecombineerd)

Sneeuwprestaties: N.v.t

Basisprijs: $ 94.635 (exclusief bestemmingskosten van $ 1895)

Opties op testvoertuig: Speciale lak ($750), Reserve 1-pakket ($6310), Heavy Responsibility Tow-pakket ($2600), 22-inch lichtmetalen velgen ($995), kapiteinsstoelen op de 2e rij met therapeutic massage ($625), tegoed voor functionaliteit van de achterklep ($55), Park Assistentietegoed ($365)

Prijs zoals getest: $ 107.390

Snelle treffers

De grote: Ruime, comfortabele en stijlvolle hut, rustig onderweg

De goede: Gecombineerde rijdynamiek, veel vermogen. Er is geen dure premiumbenzine nodig

De niet zo goede: Saaie infotainment-graphics, prijzig in Reserve-uitvoering

Tom Appel:

Hoewel ik terugdeins voor de prijs en zou willen dat het gemakkelijker was voor de planeet, vind ik het moeilijk om de Cadillac Escalade als een luxe auto te bestempelen. Het is ruim, comfortabel, weelderig ingericht en krachtig genoeg. En als ik wordt gevraagd om een ​​grote premium SUV te overwegen, is het altijd de Escalade die als eerste in mijn gedachten opkomt.

Lincoln Navigator-reserve 2023
Lincoln Navigator-reserve 2023

Helaas moet ik eraan worden herinnerd dat Cadillac’s luxe rivaal Lincoln een eersteklas grote mensenverhuizer produceert die in alle opzichten aantoonbaar de gelijke is van de Escalade, behalve misschien dat hij wordt opgemerkt.

Er is niets echt onbezonnen aan de Escalade, maar hij is gewaagd; zijn aanwezigheid valt niet te ontkennen. Lincoln’s Navigator heeft echter een meer verfijnde, Europese uitstraling. En hoewel hij aanwezig is, valt de grote Lincoln gemakkelijker op dan de Escalade op de weg en op parkeerterreinen.

Volvo EM90: binnenkort beschikbaar?

Dashboard
Lincoln Navigator-reserve 2023

Mensen die meer dan $ 100.000 uitgeven aan een nieuw voertuig, beschouwen aandacht wellicht als onderdeel van de vergelijking tussen aankoop en waarde. En inderdaad, als opgemerkt worden belangrijk voor je is, kies dan zeker voor de Caddy. Maar als je een stealth-mentaliteit hebt, is er veel leuks aan de Navigator; het is relatief ingetogen en over het algemeen eenvoudiger – op een goede manier.

Testrit: Jeep Wagoneer L-serie II uit 2023

Lincoln Navigator-reserve 2023
Lincoln Navigator-reserve 2023

Voor 2023 en 2024 zijn er slechts drie Navigator-uitrustingsniveaus beschikbaar, vergeleken met zes prijspunten voor de Escalade. Voor 2023 kunnen Navigator-shoppers kiezen uit het standaardbasismodel, of upgraden naar Reserve uit het middensegment en Black Label uit het topsegment. Alle uitrustingsniveaus worden aangeboden in standaardlengte- en L-configuraties, waarvan de laatste in totaal 30 cm langer is, waarbij de further ruimte voornamelijk naar de beenruimte op de achterbank en de bagageruimte gaat. Merk op dat de Navigator met standaardlengte voldoende ruim is, en dat het lastig kan zijn om de L te parkeren en door parkeergarages te rennen.

Voor 2024 krijgt het basismodel een eigennaam: Premier. De nieuwe Premier wordt alleen aangeboden in een configuratie met standaardlengte. Reserve- en Black Label-modellen worden nog steeds in beide carrosserievarianten aangeboden.

De Navigator wordt aangeboden met slechts één motor: een 440 pk sterke 3,5-liter V6 met turbocompressor. De motor is gekoppeld aan een automatische transmissie met 10 versnellingen. Het vermogen wordt naar de achterwielen gevoerd, of, indien gewenst, naar alle wielen. Merk op dat AWD voor 2023 standaard is op Black Label-modellen, terwijl AWD voor 2024 over de hele linie standaard is.

Client Information heeft onlangs tijd doorgebracht met een Reserve van standaardlengte uit 2023 met het Reserve 1-pakket van $ 6310, met onder meer het uitstekende Revel Ultima-geluidssysteem met 28 luidsprekers. Alles bij elkaar kwam onze AWD-testtruck op $ 107.390, inclusief bestemming.

Terwijl je in de truck stapt, is het eerste dat opvalt – althans het eerste wat deze auteur opmerkt – de rijke, natuurlijk ogende houtafwerking met open poriën. Er is veel van, en het presenteert heel goed. Het hout speelt mooi met de geperforeerde lederen stoelen en lichtmetalen accenten. Dit klinkt misschien allemaal druk, maar in werkelijkheid is de look ingetogen en verfijnd.

Eén groot, op het dashboard gemonteerd touchscreen neemt de verantwoordelijkheid voor de meeste infotainmentfuncties over, en het gebruik ervan is over het algemeen eenvoudig en intuïtief. We vonden de graphics op het scherm een ​​beetje levenloos, maar ze hebben de klus geklaard.

5 coole dingen over de Infiniti QX60 uit 2023

Lincoln Navigator-reserve 2023
Lincoln Navigator-reserve 2023

Je zou verwachten dat een vrachtwagen van dit formaat royale passagiersruimte biedt, maar de Navigator voelt zelfs ruimer aan dan zijn voetafdruk doet vermoeden. Er is voldoende passagiersruimte in alle drie de zitrijen, inclusief volwassenvriendelijke zitplaatsen in de 3rd rij.

Onderweg verdient de Navigator complimenten voor het geluid: wat je hoort en wat je niet hoort. Zeer weinig wind- en weggeluid dringt de cabine binnen, en gemakkelijk 1st-naar-3rd-rijgesprek is mogelijk, zelfs bij snelwegsnelheden. Wat betreft wat je hoort: het eerder genoemde Revel-audiosysteem zal eigenaren die waarde hechten aan hoogwaardige geluidsweergave in verrukking brengen.

De ophanging filtert behendig oneffenheden in de weg weg, maar is enigszins bevooroordeeld voor een stevigere rijervaring. We vonden de rit passend bij het karakter van dit voertuig, maar sommige kopers zijn misschien op zoek naar iets comfortabelers. We waardeerden het verfijnde gevoel van de ophanging en vermoeden dat bestuurders ook uit kleinere voertuigen opstappen. Neem echter zeker de tijd voor een proefrit.

Hoewel de Navigator zich niet laat lastigvallen, handelt hij beter dan alles wat zo groot is. We waarderen het stuurgevoel – dat is er wel – en de snelle gasrespons.

De V6 met turbocompressor produceert veel inhaal- en samenvoegkracht en lanceert de grote Lincoln vanuit stilstand met autoriteit. Het klinkt ook geweldig als je erop drukt. De tientrapsautomaat lijkt altijd in de juiste versnelling te staan ​​en schakelt met de verfijnde glans van een Europese luxe sedan.

De Navigator is geen Escalade, maar als je voor het laatste winkelt, overweeg dan het eerste. Er zit een stille verfijning aan de Navigator die de grote Caddy niet helemaal kan evenaren. Om deze reden hebben we de Navigator uitgeroepen tot Beste Koop van de Consumentengids 2024. Soms gaat waarde over meer dan alleen prijs, het gaat over verfijning en verfijning, en de Navigator beschikt over die kenmerken in schoppen.

Vierwielaandrijving op ware grootte: de grote rigs van 1989

Lincoln Navigator-reserve 2023
Lincoln Navigator-reserve 2023

Luister naar de Consumentengids Automotive Stuff Podcast

Volg Tom op Twitter

2023 Lincoln Navigator Reserve-galerij

(Klik hieronder voor vergrote afbeeldingen)

Testrit: Cadillac Escalade-V uit 2023

Consumentengids Automotive Stuff Podcast Aflevering 196: EVgo-fout, Jeep Drops-model, Ram’s Plug-in 1500 RamchargerLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here