Home Voeding High 10 recepten voor kruidenmixen

High 10 recepten voor kruidenmixen

0
High 10 recepten voor kruidenmixen


Bespaar geld door uw eigen aangepaste kruidenmixen te maken, van een Mexicaanse kruidenmix tot een Tunesische kruidenmix, met deze eenvoudig te volgen stappen en recepten voor deze High 10 kruidenmixen van over de hele wereld.

The Spice of Life: gezondheidsvoordelen van specerijen

We houden allemaal van specerijen, toch? Specerijen hebben inderdaad een enorme waarde in onze voeding. Ze voegen niet alleen geweldige smaken, aroma’s en kleur toe, maar specerijen hebben ook gezondheidsvoordelen. Specerijen bestaan ​​al duizenden jaren, waarbij de vroegste schriftelijke bronnen afkomstig zijn uit oude Indiase, Chinese language en Egyptische culturen. Specerijen werden niet alleen als smaakmaker gebruikt, maar ook als geneeskrachtig middel. In feite beschrijft een Egyptisch medisch file uit 1550 v.Chr. meer dan achthonderd geneeskrachtige middelen en procedures, waarvan er vele specerijen of kruiden bevatten! Tegenwoordig spelen specerijen nog steeds een duidelijke rol in de traditionele oosterse geneeskunde, inclusief de Ayurvedische en Chinese language praktijken. Een voorbeeld is kurkuma, afkomstig uit Zuidoost-Azië en India. Deze opvallend gele, aardse specerij wordt niet alleen gebruikt om curries en thee op smaak te brengen, maar kan ook worden gebruikt om ontstekingen te helpen verminderen. Kurkuma is een belangrijk ingrediënt in een aantal van deze traditionele kruidenmixrecepten die we delen in deze gids over het maken van kruiden.

Dit recept voor Shoarma Bulgur Saladekom met Zwarte Kikkererwten maakt gebruik van een shoarmakruidenmix, hieronder weergegeven.

Kruidenmixen gebruiken in de keuken

Kruidenmengsels zijn een van de gemakkelijkste manieren om gezondheid en smaak aan uw voedsel toe te voegen. In plaats van een heleboel verschillende kruiden in een gerecht te stoppen en toe te voegen, heb je slechts één mengsel nodig. Culturen over de hele wereld hebben genoten van veel kruidenmengsels, van een Turkse kruidenmix tot een zuidwestelijke kruidenmix. Tijdens de middeleeuwen waren specerijen, waaronder zwarte peper, kaneel, komijn, nootmuskaat, gember en kruidnagel, ongelooflijk duur. Zelfs vandaag de dag lijkt het erop dat specerijen en kruidenmengsels behoorlijk hoge kosten kunnen hebben. Er zijn echter eenvoudige manieren om dit te omzeilen: u kunt eerst een bezoek brengen aan lokale etnische markten of winkels, waar specerijen vaak in bulk worden verkocht voor veel lagere prijzen, en vervolgens kunt u uw eigen kruidenmengsels helemaal opnieuw maken. Het lijkt misschien ontmoedigend. Hoe weet je welke kruiden je aan een kruidenmengsel moet toevoegen? Welke verhoudingen gebruik jij in je kruidenmix? Nou, je hoeft je geen zorgen te maken! Ik deel een snelle en eenvoudige handleiding over het maken van 10 veelgebruikte kruidenmengsels, samen met geselecteerde recepten met kruidenmengsels. Dus als je die kruidenmengsels eenmaal door elkaar hebt gehaald, hoef je niet meer naar een recept te zoeken om het te gebruiken! U wilt uw kruidenmengsels ook in luchtdichte glazen containers bewaren. Probeer deze potten voor uw zelfgemaakte kruidenmengsels.

High 10 recepten voor kruidenmixen

Garam Masala

Start met een klassieke garam masala, die wordt gebruikt in de Indiase keuken en vaak te vinden is in curries, soepen en linzengerechten. Hoewel de ingrediënten op het Indiase subcontinent variëren, zijn er meestal een paar standaardingrediënten in het mengsel aanwezig. De kruiden in garam masala worden meestal geroosterd om meer diepte en aroma toe te voegen, wat bijdraagt ​​aan de algehele zoete, kruidige, aardse en pittige smaak.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Rooster alle kruiden samen in een kleine koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Zodra de kruiden beginnen te knetteren, maalt u ze in een kruidenmolen of blender tot een fijn poeder. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Geniet hiervan van garam masala romige kikkererwtencurry recept

Duka

Dukah is een mengsel van noten, kruiden en specerijen afkomstig uit Egypte. Internet als bij garam masala variëren de ingrediënten, maar bevatten ze meestal sesam, komijn en noten. Dukah kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van strooien over salades en soepen tot een topping voor klassiek brood met olijfolie.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Rooster de noten en zonnebloempitten samen in een pan gedurende ongeveer 3 minuten op laag tot middelhoog vuur. Voeg de resterende ingrediënten toe en rooster ongeveer 2 minuten, of tot het geurig is. Giet het in een blender en pulseer lichtjes, zodat je een knapperig mengsel krijgt in plaats van een poeder. Bewaren in een luchtdichte verpakking. Lees meer over manieren om Dukah te gebruiken hier.
Probeer dit recept voor Beluga-linzenkom met geroosterde groenten uit mijn boek Californië veganistisch.

Provençaalse kruiden

Herbes de Provence is een geurig mengsel van gedroogde kruiden afkomstig uit Zuid-Frankrijk en kan worden toegevoegd aan geroosterde groenten, salades en soepen om een ​​zonnige smaak toe te voegen.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Meng al deze kruiden door elkaar, of meng ze in een kruidenmolen om een ​​fijnere textuur te creëren. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Hierin vind je hints van de Herbes de Provence-mix Provençaalse Bonensalade

Ras el Hanout

Ras el Hanout kan vertaald worden als ‘hoofd van de winkel’ of ‘van de bovenste plank’, omdat volgens de legende deze kruidenmix ontstond toen Noord-Afrikaanse specerijenhandelaren de beste kruiden die ze hadden met elkaar mengden. Deze kruidenmix is ​​zeker rijk en advanced en bevat vaak wel 80 verschillende kruiden! Dit recept bevat echter minder ingrediënten, maar je kunt nog steeds genieten van de aardse, hartige smaak van dit gerecht, favoriet in de Marokkaanse en Tunesische keuken.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Dit Marokkaanse Kikkererwten Sorghum Kom zit vol met deze kruidenmix, maar ook met granen en groenten.

Za’atar

Deze pittige kruidenmix uit het Midden-Oosten wordt op veel manieren gebruikt, bijvoorbeeld als garnering voor hummus, of gemengd met olijfolie voor een marinade. Het is hartig, met één speciaal ingrediënt:sumak! Dit voegt een pittige, bijna zure smaak toe aan het mengsel.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Meng de kruiden door elkaar. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Probeer za’atar op deze eenvoudige manier Plaatpan geroosterde vegetarische maaltijd.

Cajun-kruidenmix

We gaan naar Louisiana! Cajun Spice Mix (ook wel Creole Spice Mix genoemd) is een pittige, heerlijke combinatie van smaken die wordt gebruikt om groenten, soepen, stoofschotels, graangerechten en jambalaya.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Roer door elkaar. Bewaar in een luchtdichte verpakking.
Voeg hieraan de cajunkruidenmix toe Rustieke veganistische maïs-aardappelworstkoekepan.

Mexicaanse kruidenmix

Deze combine is ​​pittig en kruidig, waardoor hij excellent is voor tofu scrambles, vegetarische burgers, taco’ssoepen, bonengerechten, dipsauzen en meer.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Gebruik deze pittige combine in een stevige, heerlijke Tex-Mex Sorghum Chili

Italiaanse kruiden

Deze mix is ideal voor traditionele Italiaanse gerechten, zoals spaghetti saus En lasagne, maar hij is ook excellent voor gegrilde of geroosterde groenten, soepen, salades en dipsauzen. Vol geurige kruiden, met slechts een klein beetje pit, zijn Italiaanse kruiden een ideale universele smaakmaker in uw keuken.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Roer alle ingrediënten door elkaar. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Dit Italiaanse Aubergine Bak is een excellent recept om je Italiaanse kruidenmix te gebruiken.

Shoarma kruidenmix

Dit is een veel voorkomende kruidenmix uit het Midden-Oosten die traditioneel wordt gebruikt voor vlees aan het braadspit. Het kan echter ook worden toegevoegd aan veel plantaardige gerechten, waaronder kikkererwtenrecepten, vegetarische kebabs, graankommen en dressings.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Roer alle ingrediënten door elkaar. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Voeg Shoarmakruiden toe aan dit recept voor Tofu-spiesjes van buffelbloemkool

Pompoentaartkruid

Deze geruststellende kruidenmix roept onmiddellijk gedachten op aan geurige pompoenlattes, pompoenbrood en pompoentaart. Het is gewoon zo heat en gezellig! Deze zoete specerij is een van mijn persoonlijke favorieten om te gebruiken bij het bakken.

Ingrediënten:

Instructies:

  • Combineer alle ingrediënten. Bewaren in een luchtdichte verpakking.
Dit recept voor Zachte veganistische pompoenchocoladekoekjes bevat pompoentaartkruiden.

Vergeet niet dat je deze kruidenmixen geweldig kunt maken eetbare geschenken voor je vrienden het hele jaar door! Verpak ze gewoon in een mooie pot, knoop ze huge met een lint, label ze en je bent klaar! Nu je al deze kruidenmengsels hebt gemaakt, voel je je misschien een beetje overweldigd. Ik weet dat mijn eigen kruidenkast vol staat met verschillende potten en dozen; het kan eeuwen duren om een ​​bepaald kruid te vinden. Maar je hebt geluk…hier is mijn weblog over hoe je je voorraadkast kunt organiseren, zodat al je prachtige nieuwe kruidenmengsels efficiënt kunnen worden tentoongesteld! En vergeet niet meer te leren over de gezondheidsvoordelen van specerijen hier.

Geschreven door Sharon Palmer MSFS, RDN met Kathryn Atkinson, stagiaire diëtetiek

Voor meer recepten met deze kruidenmengsels, bekijk het volgende:

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here