Home Voeding De feiten over de verrijking van granen op een rij zetten

De feiten over de verrijking van granen op een rij zetten

0
De feiten over de verrijking van granen op een rij zetten


De feiten over de verrijking van granen op een rij zetten

Dit bericht werd gesponsord door Normal Mills. Alle meningen zijn die van mij.

Opgroeien in een huishouden met vijf kinderen was niet zo eenvoudig. Als oudste variety waren de ochtenden meestal een waas terwijl ik mijn moeder hielp bij het aankleden en voeden van mijn jongere broers en zussen, dus ontbijtgranen met melk en gesneden fruit er bovenop waren onze favoriete ontbijtproducten. Mijn moeder had een glazen pot en mengde alle ontbijtgranen door elkaar, zodat je krijgt wat je krijgt en niet van streek raakt! Maar dankzij dit snelle, gemakkelijke en voedzame ontbijt kon mijn moeder ons elke dag allemaal op tijd klaarmaken voor college.

Als geregistreerde diëtist (RD) en alleenstaande moeder met drie eigen kinderen, zijn ontbijtgranen zeker van pas gekomen voor ontbijt, snacks en zelfs voor het avondeten. Als je het paneel met voedingsfeiten hebt gescand, kun je zien dat er een verscheidenheid aan vitamines en mineralen aan granen is toegevoegd, wat bekend staat als verrijking. De toevoeging van vitamines en mineralen aan granen is niet nieuw en bestaat al tientallen jaren om te voorzien in voeding en het dichten van tekorten aan voedingsstoffen die om verschillende redenen kunnen bestaan, waaronder voedselonzekerheid, een ongezond voedingspatroon of zelfs kieskeurig eten bij kinderen. Wanneer ik echter sociale media scan en met mensen over ontbijtgranen spreek, worden er zoveel onnauwkeurige uitspraken gedaan. Ik ben een partnerschap aangegaan met Normal Mills Huge G Cereals omdat ik met heel mijn hart geloof in de kracht van granen om volwassenen en kinderen te helpen voeden.

In dit bericht zal ik ingaan op drie veelvoorkomende mythen over vitamineverrijking en specifiek over vitamine D-verrijking.

Mythe #1: De toegevoegde vitamines en mineralen in granen zijn niet zo effectief als natuurlijk beschikbare voedingsstoffen

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is voedselverrijking de praktijk waarbij het gehalte aan één of meer micronutriënten (zoals vitaminen en mineralen) in een voedingsmiddel opzettelijk wordt verhoogd om de voedingskwaliteit van dat voedingsmiddel te verbeteren, en daardoor een voordeel voor de volksgezondheid oplevert met minimaal risico voor de menselijke gezondheid. gezondheid. Gedurende de 20e eeuw waren er in de VS veel voorkomende gezondheidsproblemen die voortkwamen uit tekorten aan micronutriënten, zoals struma (door gebrek aan jodium), rachitis (door gebrek aan vitamine D bij kinderen), beriberi (door gebrek aan thiamine), pellagra (door gebrek aan vitamine D) van niacine) en neuralebuisdefecten (door gebrek aan foliumzuur). Sinds het start van de verrijking zijn deze ziekten vrijwel geëlimineerd.

Granen zijn een ideaal voedingsmiddel om te verrijken met vitamines en mineralen, omdat het handig en betaalbaar is, op grote schaal wordt geconsumeerd door mensen in alle levensfasen en het vermogen heeft om een ​​uniforme verdeling van voedingsstoffen te bewerkstelligen. De vitamines en mineralen die je aantreft in verrijkte granen spelen dezelfde rol in het lichaam als de vitamines en mineralen die van nature in voedingsmiddelen voorkomen.

In de voedingsrichtlijnen 2020-2025 voor Amerikanen werd vitamine D geïdentificeerd als een ondergeconsumeerde voedingsstof voor alle levensfasen. Een onthutsend 96% van alle Amerikanen van 2 jaar en ouder schiet tekort op het gebied van deze belangrijke voedingsstof. Dit is de reden waarom Normal Mills nu tweemaal de hoeveelheid vitamine D in hun Huge G Cereals aanbiedt om deze kloof te helpen overbruggen.

Honey Nut Cheerios-label met dank aan Normal Mills

Er is discussie geweest over de effectiviteit van synthetische en natuurlijke vitamines en mineralen. Synthetische voedingsstoffen (of geïsoleerde voedingsstoffen) worden meestal kunstmatig gemaakt, in een industrieel proces, terwijl natuurlijke voedingsstoffen worden verkregen uit volledige voedselbronnen in de voeding (zoals noten, fruit en groenten). Er is onderzoek gedaan om te bepalen of synthetische voedingsstoffen op dezelfde manier werken als natuurlijke voedingsstoffen in het lichaam. Uit een in 2014 gepubliceerd onderzoek bleek dat vitamine D-supplementen, in combinatie met calcium, de botgezondheid bij oudere mensen verbeterden.

Kortom: Verrijkte granen vormen een gemakkelijke en betaalbare manier om mensen te helpen een heerlijke dosis essentiële vitamines en mineralen binnen te krijgen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Mythe #2: Je kunt aan je vitamine D-inname voldoen door alleen zonlicht

De twee belangrijkste manieren waarop u vitamine D kunt krijgen, zijn door zonlicht en door voedsel te eten. Maar het is voor veel mensen moeilijk om in de winter, in regenachtige gebieden en op bewolkte dagen aan de zon te worden blootgesteld. Je huidskleur bepaalt ook hoeveel zon je nodig hebt. Mensen met een donkere huid moeten meer tijd in de zon doorbrengen om voldoende blootstelling te krijgen, vergeleken met mensen met een lichtere huid. Hoeveel vitamine D je binnenkrijgt, hangt ook af van hoeveel kleding je draagt. Als je goed gebundeld bent, krijg je niet zoveel vitamine D binnen!

Bovendien kun je geen vitamine D aanmaken als je binnen bij het raam zit of als je zonnebrandcrème draagt. Bovendien wordt er in de huidige cultuur veel tijd binnenshuis doorgebracht voor schermen, met zonnebrandcrème of in de schaduw om direct zonlicht te vermijden. De meeste mensen zullen baat hebben bij het opnemen van vitamine D in hun dieet als aanvulling op hun beperkte blootstelling aan de zon. Daarom moedig ik als RD de consumptie aan van voedingsmiddelen met vitamine D, inclusief verrijkte melk, verrijkte 100% sappen en Normal Mills verrijkte Huge G-granen (zoals Cheerios, Cocoa Puffs, Fortunate Charms en meer!), die nu zorgen voor 20% van de dagelijkse waarde van vitamine D. Dat is twee keer zoveel als voorheen, waardoor het een gemakkelijke, betaalbare en heerlijke manier is om uw vitamine D-inname te verhogen.

Kortom: Zowel zonlicht als voedsel – inclusief verrijkte voedingsmiddelen – kunnen u helpen aan uw vitamine D-behoeften te voldoen.

Mythe #3: Je moet aan de zon worden blootgesteld om aan je vitamine D-innamebehoefte te voldoen

Vitamine D staat bekend als de zonnevitamine omdat blootstelling aan zonlicht er één van is. Veel mensen zijn echter van mening dat je een bepaalde hoeveelheid blootstelling aan de zon moet krijgen om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Blootstelling aan zonlicht is niet altijd mogelijk en wordt in verband gebracht met kanker. Maar wist je dat je vitamine D ook kunt binnenkrijgen door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine D en een vitamine D3-supplement? Het voorbehoud is dat veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D geen voedingsmiddelen zijn die mensen regelmatig eten, zoals vette vis, sardines, eigeel en paddenstoelen. Dit is precies de reden waarom vitamine D werd toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals melk, sinaasappelsap en granen.

Normal Mills Huge G-granen, gemaakt van volle granen, zijn verrijkt met vitamine D om het tekort aan voedingsstoffen te helpen opvullen, aangezien het door het grootste deel van de Amerikaanse bevolking te weinig wordt geconsumeerd. Normal Mills Huge G Cereals leveren nu 20% van de dagelijkse waarde voor vitamine D – wat twee keer zoveel is als voorheen – om deze belangrijke voedingsstof op een betaalbare en heerlijke manier binnen te krijgen. Je vindt er enkele van je favoriete granen uit je kindertijd, waaronder Cheerios, Cocoa Puffs (mijn favoriet!), Trix en Fortunate Charms, nu met 20% van de dagelijkse waarde aan vitamine D. Normal Mills volgt de voedingsinname van onze huidige Amerikaanse bevolking en heeft heeft deze granen bijgewerkt om weer te geven wat onze huidige bevolking nodig heeft om de vitamine D-kloof te helpen dichten.

Kortom: Je hebt geen zonlicht nodig om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Veel voedingsmiddelen zijn een goede bron, waaronder vette vis, sardines, eierdooiers, melk, verrijkte 100% sappen en Normal Mills Huge G Cereals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here