Home Auto BYD Seal EV bekeken in Maleisië – drie varianten verwacht, lancering in het eerste kwartaal van 2024, naar schatting RM180k tot RM220k

BYD Seal EV bekeken in Maleisië – drie varianten verwacht, lancering in het eerste kwartaal van 2024, naar schatting RM180k tot RM220k

0
BYD Seal EV bekeken in Maleisië – drie varianten verwacht, lancering in het eerste kwartaal van 2024, naar schatting RM180k tot RM220k


BYD Seal EV bekeken in Maleisië – drie varianten verwacht, lancering in het eerste kwartaal van 2024, naar schatting RM180k tot RM220k

Precies een jaar geleden was het zover eerst getoond in het land, de BYD-zegel is geweest opnieuw bekekente zien in de BYD 1e verjaardag: Past Desires-viering evenement in de Bukit Kiara Indoor Area dit weekend. Deze keer is de showcase echter in hoge mate een voorloper van het marktdebuut van de EV in Maleisië, waarbij de auto ergens in het eerste kwartaal van 2024 zijn marktdebuut zal maken.

Ontworpen als concurrent uit het premiumsegment die de strijd zal aangaan met auto’s als de BMW i4 en de Tesla Mannequin 3, is de Seal een vierdeurs sedan in coupéstijl met een aflopende daklijn en een kort achterdek. Met een lengte van 4.800 mm, 1.875 mm breed en 1.460 mm hoog en een wielbasis van 2.920 mm is hij gebouwd op het e-platform 3.0 van de autofabrikant, dat ook ten grondslag ligt aan de Atto 3 en Dolphin EV’s.

In tegenstelling tot zijn broers en zussen gebruikt de Seal een elektrisch architectuurplatform van 800 V, zoals duurdere elektrische voertuigen zoals de Porsche Taycan en Audi e-tron GT. In termen van varianten worden er voor Maleisië drie verwacht, die een weerspiegeling vormen van de varianten op nabijgelegen markten zoals Singapore, Thailand En Australiëwaar de Seal al in de verkoop is gegaan.

De basisversie zal de Dynamic Commonplace Vary-achterwielaandrijving zijn, die beschikt over een enkele elektromotor met 201 pk (204 pk of 150 kW) en 310 Nm koppel, waarmee de auto vanuit stilstand in 7,5 seconden naar 100 km/u kan sprinten. . Een Blade lithium-ijzerfosfaat (LFP)-batterij van 61,4 kWh biedt een rijbereik van maximaal 460 km (WLTP-cyclus) met één oplaadbeurt.

In het midden zit de Premium Prolonged Vary, die ook een achterwielaandrijving met één motor heeft, maar met een hoger vermogen en een hogere batterijcapaciteit. Hier levert de elektromotor 308 pk (313 pk of 230 kW) en 360 Nm, met een LFP-batterij van 82,5 kWh met een grotere capaciteit, waardoor de auto een actieradius tot 570 km heeft.

De topvariant is de Efficiency AWD. Zoals het achtervoegsel suggereert, heeft hij een aandrijflijn met twee motoren, waarbij een voormotor van 215 pk/310 Nm wordt toegevoegd aan de achtermotor van 308 pk/360 Nm, waardoor hij een totaal vermogen van 523 pk (530 pk of 390 kW) krijgt. 670 Nm. Hij heeft dezelfde batterij van 82,5 kWh als in de Premium ER, hoewel de prestatieverbetering betekent dat het effectieve bereik lager is, met een geschatte 520 km aan WLTP-geclassificeerde reizen op één lading.

Wat het opladen betreft, ondersteunt de Seal in zijn dynamische basisvorm AC Kind 2-laden tot 7 kW – met 8,6 uur om de batterij op te laden van 0-100% – en DC-laden (CCS2) tot 110 kW. Zowel de Premium ER als de Efficiency AWD kunnen ook worden opgeladen met 7 kW AC Kind 2, met een oplaadtijd van 0-100% van 15,2 uur, maar de DC-laadcapaciteit van beide is opgewaardeerd tot 150 kW, waarbij er 37 minuten nodig zijn om de batterij van een laadstatus van 10 tot 80% (SoC)

De preview-eenheid met het stuur rechts is geschoeid met 19-inch wielen, omwikkeld met 235/45 profiel Continental EcoContact 6 Q-rubbers, en de afwezigheid van prestatiespecifieke badges op de achterkant doet vermoeden dat het een Premium ER-variant is. De Dynamic SR rijdt op 18-inch eenheden en 225/50 banden. Overigens was de unit op slot, dus de foto’s van het interieur die je hier ziet, zijn van buiten de auto gemaakt.

De definitieve prijs voor het BYD-zegel is nog niet aangegeven, maar verkoopadviseurs op het evenement hebben gesuggereerd dat de geschatte prijs van de EV voor de Dynamic zal beginnen bij ongeveer RM180k, terwijl de Premium ER naar verwachting ongeveer RM200k zal kosten, en de prestatieprijs , in de regio van RM220k. Wat denk je? Kan de Seal het gevecht naar de Tesla Mannequin 3 Hoogland hier?

Wilt u uw auto verkopen? Verkoop het met mijnTukar.

Tags:LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here