Home Carrière 4 manieren om eigenaar te worden van uw carrière

4 manieren om eigenaar te worden van uw carrière

0
4 manieren om eigenaar te worden van uw carrière


Ben je het beu om voor jezelf afhankelijk te zijn van andere mensen? carrière succes? Goed! De enige persoon die verantwoordelijk is voor jouw succes ben jij.


Als je het gevoel hebt gevangen te zitten in een baan die je haat, een slechte baas, een beledigend loon of al het bovenstaande, wordt het tijd dat je de regie over je carrière in handen neemt. Maar waar start je?

Hier zijn drie dingen die u kunt doen om vandaag de regie over uw carrière in handen te nemen:

Inventariseer uw vaardigheden

Waar sta je bekend om? Wat zijn je beste vaardigheden? Op welke prestaties bent u het meest trots? Wat zijn je beste eigenschappen?

Neem de tijd om uw beste vaardigheden op te sommen, en hoe u die vaardigheden gebruikt om waarde toe te voegen aan een bedrijf. Denk aan alle kwantificeerbare voorbeelden van de keren dat uw vaardigheden eerder hebben geholpen werkgevers en andere voorbeelden van jouw vaardigheden die zich onderscheiden van die van alle anderen.

Door al deze informatie te ordenen, kunt u uw persoonlijk merk en organiseer hoe u uzelf als ‘business-of-one’ op de markt wilt brengen bij werkgevers.

Start proactief te zijn in uw carrière

Een jonge professional voert een carrièregesprek met haar baas

Grote voorraad

Als je de regie over je carrière wilt nemen, moet je ophouden reactief te zijn start proactief te zijn. Reactieve activiteiten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het volgende: wachten op jouw baas om u een promotie te geven, te wachten tot recruiters contact met u opnemen met nieuwe mogelijkheden, of te wachten tot werkgevers u een e-mail sturen over uw cv.

Merk op dat al deze “zoek naar werk activiteiten” begon met het woord “wachten”. Nieuwsflits: Wachten levert geen resultaat op. Actie ondernemen wel.

Plan in plaats daarvan een vergadering met uw baas om doorgroeimogelijkheden te bespreken maak een bucketlist van bedrijven waar u wilt werken, en neem vervolgens contact op met werknemers van die bedrijven om verbinding te maken en misschien zelfs op te zetten informatieve gesprekken.

Het is ook belangrijk dat u uw Voorblad en CV naar een echte persoon bij het solliciteren naar een baan, en het opvolgen van dat aanwervende personeel.

Bouw uw professionele netwerk op

Man op telefoon en laptop bouwt zijn professionele netwerk opGrote voorraad

Het oude gezegde: ‘Het is wie je kent’ is nog nooit zo waar geweest. Kom rond met een beetje hulp uit je carrière vrienden! Richt uw inspanningen op het opbouwen van uw professionele netwerk. Ontmoet nieuwe mensen binnen jouw branche en bucketlistbedrijven. Start gesprekken en bouw relaties met hen op.

Zelfs als je er nog niet klaar voor bent om een nieuwe baan of van carrière veranderen toch zal het hebben van deze mensen in de coulissen als referenties, mentoren en professionele contacten je enorm helpen. Ze kunnen suggestions en inzicht geven, fungeren als klankbord voor ideeën en u zelfs aan een baan helpen. Zorg ervoor dat je ze in ruil daarvoor helpt!

Stap uit je comfortzone

Jonge, vrolijke professional onderscheidt zich op de arbeidsmarkt door uit haar comfortzone te stappenGrote voorraad

Een deel van uw nieuwe, proactief aanpak is om uit je comfortzone te stappen. Veel mensen houden zich alleen maar in omdat ze bang zijn voor wat mensen zouden kunnen denken. Maar onthoud: er zal niets veranderen als je het niet doet!

Doe uw finest om uzelf onder de aandacht te brengen en nieuwe mensen te ontmoeten. Organiseer informatieve interviews met gelijkgestemde professionals, ga een gesprek aan met iemand op een conferentie en woon de bijeenkomsten persoonlijk bij virtuele netwerkevenementen.

Als u klaar bent om carrièresucces te behalen, neem dan vandaag nog de leiding over uw carrière door de bovenstaande suggestions te volgen. Waartoe is uw business-of-one in staat?

Meer hulp nodig bij je carrière?

Lid worden om te leren hoe u uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here