Home Onderwijs Voormalig Colorado-onderwijscommissaris Katie Anthes richt zich op polarisatie

Voormalig Colorado-onderwijscommissaris Katie Anthes richt zich op polarisatie

0
Voormalig Colorado-onderwijscommissaris Katie Anthes richt zich op polarisatie


Meld je aan voor Chalkbeat Colorado’s free of charge dagelijkse nieuwsbrief om de laatste rapportage van ons te ontvangen, plus samengesteld nieuws van andere Colorado-winkels, in uw inbox.

Voormalig Colorado-onderwijscommissaris Katy Anthes kreeg in haar oude baan te maken met veel woede. Dat heeft haar gemotiveerd om leiders en docenten van schooldistricten in Colorado en daarbuiten te helpen vaardigheden te ontwikkelen die conflictoplossing bevorderen en polarisatie verminderen.

Anthes zal eraan werken deze vaardigheden op te bouwen in haar nieuwe rol als directeur van het FORWARD Initiative bij de Public Schooling & Enterprise Coalition, een in Denver gevestigde organisatie voor lerarenopleiding en belangenbehartiging. Ze begon op 1 december.

Een vrouw met lang donker haar.  Ze draagt ​​een oranje T-shirt, een zwarte blazer en een ketting met witte en zwarte kralen.

“Een deel ervan is gewoon teruggaan naar de basisprincipes van luisteren, de menselijkheid in anderen zien, nieuwsgierigheid hebben en kunnen pauzeren voordat je onmiddellijk reageert”, zei ze. “Dit is geen rocket science, maar het zijn vaardigheden waar we aan ontkomen lijken te zijn.”

Anthes, die in juli na zeven jaar in functie aftrad als commissaris, zei dat het idee voor het initiatief voortkwam uit het onderzoek naar haar ziel nadat ze het Colorado Division of Schooling had verlaten.

Ze zei dat ze samenwerkte met de directeur van de coalitie, Sue Sava, om het FORWARD Initiative te lanceren, in de hoop het onderwijs voorbij de verdeeldheid zaaiende retoriek en cultuuroorlogen van vandaag te brengen. Anthes werkt ook parttime voor Third Mile Group, een onderwijsadviesbureau.

In eerste instantie zal FORWARD uit twee aanbiedingen bestaan. De eerste is een boekstudie gefaciliteerd door Anthes uit ‘Hoog battle: waarom we vastlopen en hoe we eruit komen’ door Amanda Ripley. De tweede zijn individuele of kleine groepscoachingsessies onder leiding van Anthes. Beide zijn op foundation van een vergoeding.

Anthes zei dat zonder sterke vaardigheden om meningsverschillen te onderzoeken en conflicten te kalmeren, toezichthouders en andere onderwijsleiders gedwongen kunnen worden al hun tijd te besteden aan het blussen van branden in plaats van aan de behoeften van studenten te voldoen.

Anthes, die algemeen werd beschouwd als een stabiele en evenwichtige onderwijscommissaris, zei dat ze haar vermogen om aandachtig te luisteren en conflicten te de-escaleren tijdens haar jaren op de onderwijsafdeling heeft aangescherpt.

“Dat zijn de vaardigheden die je moet ontwikkelen”, zei ze. “Ze zijn voor ons niet vanzelfsprekend. Vooral in deze wereld is het nu vechten of vluchten.”

Anthes zei dat als mensen haar in boze Twitter-berichten tagden als commissaris, ze hen vaak uitnodigde voor een gesprek. Niet veel mensen gingen op het aanbod in. Maar ze zei dat het aangaf dat schreeuwen op sociale media geen recht zou doen aan de complexe kwesties die ze naar voren brachten.

“Sociale media zijn niet de plek voor nuance”, zei ze.

Anthes zei dat verschillende andere nationale organisaties op dezelfde manier werken als het FORWARD Initiative, hoewel ze niet noodzakelijkerwijs op onderwijs gericht zijn. Deze groepen omvatten Begint bij ons, Meer gemeen, Morele Moed SchoolEn Moediger engelen.

Ann Schimke is een senior verslaggever bij Chalkbeat, die zich bezighoudt met problemen in de vroege kinderjaren en vroege geletterdheid. Neem contact op met Ann op aschimke@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here