Home Bedrijf Onderzoek naar de investeringsaantrekkingskracht van JPMorgan (JPM) en Financial institution of America (BAC)

Onderzoek naar de investeringsaantrekkingskracht van JPMorgan (JPM) en Financial institution of America (BAC)

0
Onderzoek naar de investeringsaantrekkingskracht van JPMorgan (JPM) en Financial institution of America (BAC)


Is de kust, na talloze uitdagingen te hebben doorstaan ​​die de bankaandelen eerder dit jaar tumultueus beïnvloedden, klaar om in deze sector te duiken? Helaas is het antwoord niet zo eenvoudig. Laten we, nu de onzekerheden op de loer liggen, het huidige landschap van de Amerikaanse banksector onderzoeken en de investeringsaantrekkelijkheid van de bankaandelen Financial institution of America (BAC) en JP Morgan Chase (JPM) bespreken. Lees verder….

De bankensector heeft blijk gegeven van een benijdenswaardige veerkracht en stabiliteit, ondanks de uitdagingen waarmee zij sinds het start van het jaar te maken heeft gehad. Hoewel het Amerikaanse bankplatform stabiel blijft, vormen de escalerende macro-economische onzekerheden een potentiële bedreiging voor sommige instellingen, met identify door een potentiële liquiditeitscrisis en toekomstige kapitaaltekorten. Tegen deze achtergrond is het wachten op betere instapmomenten in aandelen als de Financial institution of America Company (BAC) en JPMorgan Chase & Co. (JPM) zou verstandig kunnen zijn.

Na de storm te hebben doorstaan ​​die was veroorzaakt door het instorten van de regionale banken en de verlaging van de kredietwaardigheid, demonstreerde de banksector stabilisatie. Dit herstel sloot aan bij het besluit van de Fed om de rente te verhogen naar het hoogste niveau in meer dan twintig jaar – een actie die naar verwachting volgend jaar zal worden teruggedraaid als gevolg van geplande renteverlagingen. Hogere rente vaak voordelen voor de banken betekenen, voornamelijk door hogere netto rentebaten.

Toch worstelt de banksector ermee vertragende groei van de leningeneen opleving ongerealiseerde verliezen op obligatiesdaaraan gekoppelde wanbetalingsrisico’s leningen voor commercieel onroerend goed (CRE).stijgende kapitaalvereisten en de algehele verslechtering van het macro-economische klimaat.

De creditcardschulden zijn enorm gestegen tot ongekende hoogten in het derde kwartaal, met een stijging van bijna 5% vergeleken met het voorgaande kwartaal, waardoor een groeiend share van de kredietnemers in de richting van betalingsachterstanden werd geduwd.

Met De inflatie in oktober daalde naar 3,2% en de trager dan verwachte banengroei in oktober wordt het marktvermoeden versterkt dat de Fed volgend jaar zal beginnen met het verlagen van de rente. Een dergelijke stap zou de zorgen van de banken over de depositokosten, de groei van de leningen en de kredietkwaliteit wegnemen.

De beleidsbeslissingen van de Fed zijn afhankelijk van binnenkomende macrogegevens, zelfs als er tekenen zijn dat de Fed een soepele economische vertraging realiseert. Uit notulen van een recente Fed-vergadering blijkt dat er behoefte is aan voortzetting restrictief begrotingsbeleid vanwege zorgen over hardnekkige inflatie.

De Fed handhaaft haar voorzichtige aanpak en toont minimale belangstelling voor aanstaande renteverlagingen. Daarom kunnen de tarieven gedurende een langere periode hoog blijven. Hoewel hoge rentetarieven over het algemeen de nettorente-inkomsten van banken verhogen, kunnen zij de groei van de kredietverlening belemmeren, omdat lenen duur wordt en de depositokosten kunnen stijgen.

Bovendien kunnen de zorgen over het hoge renteklimaat het bedrijfsklimaat van de Amerikaanse banksector verder destabiliseren, wat mogelijk tot additional ratingverlagingen kan leiden. Een dergelijke verschuiving zou een voorbode kunnen zijn van hogere financieringskosten en de invoering van strengere kredietnormen.

Laten we, rekening houdend met deze factoren, eens kijken naar de fundamenten van de twee Geldcentrumbanken aandelen.

Aandeel #2: Financial institution of America Company (BAC)

BAC levert bank- en financiële producten en diensten voor individuele consumenten, kleine en middelgrote bedrijven, institutionele beleggers, grote bedrijven en overheden over de hele wereld.

De verwachte niet-GAAP koers-winstverhouding van BAC van 8,88x is 8,1% lager dan het sectorgemiddelde van 9,67x. De koers/boekwaarde van 0,92x is 16,2% lager dan het sectorgemiddelde van 1,10x. De verwachte non-GAAP PEG van 1,59x is echter 21,8% hoger dan het sectorgemiddelde van 1,30x.

Voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2023 stegen de totale inkomsten van BAC, na aftrek van rentelasten, op jaarbasis met 2,7% tot $25,17 miljard. Het nettoresultaat voor gewone aandeelhouders steeg jaar-op-jaar met 10,5% tot 7,27 miljard greenback.

Bovendien kwam de winst per aandeel uit op $0,90, wat neerkomt op een stijging van 11,1% op jaarbasis. Bovendien stegen de netto rentebaten ten opzichte van het kwartaal van vorig jaar met 4,5% tot $14,38 miljard. Bovendien is zijn CET1-ratio bedroeg 11,9%, vergeleken met 11% in het kwartaal van vorig jaar.

Road verwacht dat de omzet en winst per aandeel van BAC voor het boekjaar 2023 jaar-op-jaar met 6,4% en 7,7% zullen stijgen tot respectievelijk $101,03 miljard en $3,44. Voor het fiscale vierde kwartaal dat eindigt in december 2023 zullen de omzet en de winst per aandeel naar verwachting echter met 1% en 12,8% op jaarbasis dalen tot respectievelijk $24,30 miljard en $0,74. Het overtrof de consensusverwachtingen voor de omzet en de winst per aandeel in elk van de vier daaropvolgende kwartalen.

Het afgelopen jaar is het aandeel met 6,4% gedaald om de laatste handelssessie af te sluiten op $30,66. De afgelopen drie maanden is de koers echter met 9% gestegen. Het aandeel handelt boven zijn 50-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden van respectievelijk $27,91 en $28,98, wat wijst op een opwaartse pattern.

Instellingen houden ongeveer stand 69,9% van de BAC-aandelen. Van de 2.775 institutionele houders hebben 1.151 hun posities in de aandelen vergroot. Bovendien hebben 147 instellingen nieuwe posities ingenomen (37.372.100 aandelen).

De onzekere vooruitzichten van BAC worden weerspiegeld in haar POWR-beoordelingen. Het heeft een algemene beoordeling van C, wat zich vertaalt naar Neutraal in ons eigen beoordelingssysteem. De POWR-beoordelingen worden berekend door rekening te houden met 118 verschillende factoren, waarbij elke think about optimale mate wordt gewogen.

BAC heeft een C-cijfer voor waarde, stabiliteit, sentiment en kwaliteit. Binnen de Geldcentrumbanken sector staat het op nummer 3 van de 9 aandelen.

Naast wat we hierboven hebben vermeld, hebben we het aandeel ook beoordeeld op groei en momentum. Ontvang alle beoordelingen van BAC hier.

Voorraad nr. 1: JPMorgan Chase & Co. (JPM)

JPM is wereldwijd actief als financiële dienstverlener. Het is actief by way of vier segmenten: Shopper & Group Banking (CCB); Bedrijfs- en Investeringsbank (CIB); Commercieel Bankieren (CB); en Vermogens- en vermogensbeheer (AWM).

JPM’s verwachte niet-GAAP koers-winstverhouding van 9,31x is 3,7% lager dan het sectorgemiddelde van 9,67x. De koers/boekwaarde van 1,52x is echter 38,6% hoger dan het sectorgemiddelde van 1,10x.

De totale netto-omzet van JPM voor het fiscale derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2023 steeg met 21,9% op jaarbasis tot $39,87 miljard. Het nettoresultaat steeg jaar-op-jaar met 35,1% tot 13,15 miljard greenback. Bovendien kwam de winst per aandeel uit op $4,33, wat neerkomt op een stijging van 38,8% op jaarbasis.

Het rendement op gewone aandelen (ROE) bedroeg 18%, vergeleken met 15% in dezelfde periode een jaar geleden. Bovendien bedroeg de CET1-ratio 14,3%, vergeleken met 12,5% in het kwartaal van vorig jaar.

Analisten verwachten dat de omzet en winst per aandeel van JPM voor het vierde kwartaal eindigend in december 2023 met 14,6% en 3,7% op jaarbasis zullen stijgen tot respectievelijk $39,59 miljard en $3,70. Het overtrof de consensusverwachtingen voor de omzet en de winst per aandeel in elk van de vier daaropvolgende kwartalen.

Het afgelopen jaar is het aandeel 19,2% gestegen om de laatste handelssessie af te sluiten op $156,79. De afgelopen drie maanden is de koers met 9,1% gestegen. Het aandeel handelt boven zijn 50-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden van respectievelijk $147,14 en $143,23.

Instellingen houden ongeveer stand 70,7% van de JPM-aandelen. Van de 3.808 institutionele houders hebben 1.739 hun posities in de aandelen vergroot. Bovendien hebben 158 instellingen nieuwe posities ingenomen (9.197.266 aandelen).

De POWR-ratings van JPM weerspiegelen de vooruitzichten. Het aandeel heeft een algemene C-rating, wat overeenkomt met Neutraal in ons eigen ratingsysteem.

Het heeft een C-cijfer voor groei, waarde, momentum, stabiliteit en kwaliteit. Het staat op nummer 2 binnen dezelfde branche.

Klik hier om de aanvullende beoordelingen van de JPM te zien (Sentiment).

Wat moet u nu doen?

Ontvang dit speciale rapport met 3 laaggeprijsde bedrijven met een enorm opwaarts potentieel, zelfs in de volatiele markten van vandaag:

3 aandelen gaan dit jaar VERDUBBELEN >


De aandelen JPM bleven vrijdag tijdens de premarket-handel onveranderd. Yr-to-date is JPM 20,41% gestegen, tegenover een stijging van 21,15% in de S&P 500-index in dezelfde periode.


Over de auteur: Sristi Suman Jayaswal

De dynamiek op de aandelenmarkt wekte Sristi’s interesse tijdens haar schooltijd, wat ertoe leidde dat ze financieel journalist werd. Beleggen in ondergewaardeerde aandelen met solide groeivooruitzichten op de lange termijn is haar voorkeursstrategie. Na het behalen van een masterdiploma in Accounting en Finance hoopt Sristi haar ervaring op het gebied van beleggingsonderzoek te verdiepen en beleggers beter te kunnen begeleiden.

Meer…

De publish Onderzoek naar de investeringsaantrekkingskracht van JPMorgan (JPM) en Financial institution of America (BAC) verscheen als eerste op StockNews.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here