Home Sport Jon Rahm stuurt Tiger Woods en Rory McIlroy een bericht terwijl LIV is overgelopen

Jon Rahm stuurt Tiger Woods en Rory McIlroy een bericht terwijl LIV is overgelopen

0
Jon Rahm stuurt Tiger Woods en Rory McIlroy een bericht terwijl LIV is overgelopen


Jon Rahms beslissing om in 2024 op het LIV Golf-circuit te spelen, veroorzaakte schokgolven door de sport.

Hij sprak eerder zijn loyaliteit uit aan de PGA Tour, terwijl hij ook zijn minachting uitte voor het format van LIV Golf. Maar zoals Rahm donderdag zei, toen hij zijn aankondiging deed, ‘veranderde’ er de afgelopen maanden iets in hem.

Maar wat binnen Rahm niet is veranderd, is zijn genegenheid voor hem Tiger Woods, Rory McIlroyEn Patrick Cantlay. Deze drie spelers zijn PGA Tour-loyalisten en hebben de laatste tijd krachtig geprobeerd de structuur van de tour te verbeteren. Alle drie hebben ze posities bekleed op de PGA Tourbeleidsraad in de afgelopen paar jaar, maar McIlroy heeft onlangs ontslag genomen.

Daarom stuurde Rahm dit trio een oprechte boodschap zijn besluit bekend te maken reside op Fox Information.

“De namen die in me opkomen zijn Patrick Cantlay, Rory (McIlroy) en Tiger Woods”, zei Rahm donderdag.

“Ze hebben veel tijd besteed aan vergaderingen en telefoongesprekken om te leren hoe de toekomst van het spel eruit zou kunnen zien, en ik wil je bedanken. Ik hoop echt dat hun vastberadenheid is wat ze willen. Dit was niets persoonlijks voor hen. Het was de keuze voor mij en mijn gezin en het beste voor onze toekomst.”

Rahm zal naar verluidt meer dan $ 550 miljoen ontvangen van het Saudi Public Funding Fund (PIF), de begunstigde van LIV Golf. Zijn verhuizing komt slechts enkele weken vóór de deadline van 31 december 2023, een datum die door de PGA Tour en de PIF is vastgesteld in hun raamovereenkomst van 6 juni 2023 die – internet als de aankondiging van Rahm – ook de sportwereld schokte.

Of de twee partijen tot elkaar zullen komen valt nog te bezien, maar de beslissing van Rahm gooit misschien een rimpel in de onderhandelingen. De Spanjaard werd altijd beschouwd als een van de belangrijkste troeven van de PGA Tour.

Niettemin wilde Rahm geen bruggen verbranden, noch de PGA Tour bezoedelen. Hij gaf donderdag zelfs aan dat hij in de toekomst nog steeds PGA Tour-evenementen wil spelen. Toch blijven LIV-golfers geschorst door de PGA Tour en kunnen ze niet deelnemen aan tourevenementen. Maar dat kan allemaal snel veranderen.

“Ik hoop dat alle vrienden die ik heb gemaakt nog steeds mijn vrienden blijven”, voegde Rahm eraan toe.

“Ik ga zeker niet veranderen, en wie ik ben verandert niet echt.”

Jack Milko is een golfstafschrijver voor SB Nation’s Taking part in By way of. Je kunt hem volgen op Twitter @jack_milko voor meer golfdekking. Zorg ervoor dat je uitcheckt @_PlayingThrough te.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here