Home Gezondheid In Californië helpt een nieuwe moist meer tieners om therapie te zoeken zonder toestemming van de ouders: Photographs

In Californië helpt een nieuwe moist meer tieners om therapie te zoeken zonder toestemming van de ouders: Photographs

0
In Californië helpt een nieuwe moist meer tieners om therapie te zoeken zonder toestemming van de ouders: Photographs


Esther Lau getuigt op 20 juni voor de rechterlijke commissie van de Senaat van Californië ter ondersteuning van het wetsvoorstel van Assemblywoman Wendy Carrillo, waardoor tieners met Medi-Cal-dekking therapie kunnen zoeken zonder toestemming van hun ouders.

Senaat van de staat Californië


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Senaat van de staat Californië


Esther Lau getuigt op 20 juni voor de rechterlijke commissie van de Senaat van Californië ter ondersteuning van het wetsvoorstel van Assemblywoman Wendy Carrillo, waardoor tieners met Medi-Cal-dekking therapie kunnen zoeken zonder toestemming van hun ouders.

Senaat van de staat Californië

Toen ze in de negende klas zat, Fiona Lu raakte in een depressie. Ze had moeite om zich aan te passen aan haar nieuwe middelbare college in Orange County en voelde zich zo geïsoleerd en uitgeput dat ze elke ochtend huilde.

Lu wilde hulp krijgen, maar haar Medi-Cal-plan dekte de therapie niet, tenzij ze toestemming had van een ouder of voogd.

Haar moeder – een alleenstaande ouder en een immigrant uit China – werkte lange dagen om voor Fiona, haar broer en haar grootmoeder te zorgen. Tijd vinden om haar moeder uit te leggen wat therapie was en waarom ze die nodig had, voelde als een te groot obstakel.

KFF Health News-logo

“Ik zou niet willen dat ze al deze formulieren moet ondertekenen en met mij in therapie moet gaan”, zegt Lu, nu 18 en eerstejaars aan de UCLA.

“Er is veel retoriek in immigrantenculturen dat het hebben van geestelijke gezondheidsproblemen en het krijgen van behandeling daarvoor een westers fenomeen is.”

In haar laatste jaar van de middelbare college veranderde Lu deze ervaring in activisme. Ze voerde campagne om het staatsbeleid te veranderen, zodat tieners met een laag inkomen van twaalf jaar en ouder geestelijke gezondheidszorg kunnen krijgen zonder toestemming van hun ouders.

In oktober tekende gouverneur Gavin Newsom een nieuwe moist die verandering doorvoeren voor jonge patiënten die onder Medicaid vallen (in Californië Medi-Cal genoemd).

Tieners die onder een commerciële verzekering vallen, hebben dit recht in Californië al meer dan tien jaar. Maar het waren hun ouders die zich tot de meest uitgesproken verzetten tegen de uitbreiding van dat recht op jongeren, gedekt door Medi-Cal.

Veel van deze ouders grepen het wetsvoorstel aan als een kans om hun grieven te uiten over de mate waarin de staat controle heeft over hun kinderen, vooral op het gebied van genderidentiteit en zorg.

Eén moeder ging op Fox Information Afgelopen april noemden ze schooltherapeuten ‘indoctrinators’ en zeiden ze dat het wetsvoorstel hen in staat stelde de hoofden van kinderen te vullen met ideeën over ‘transgenderisme’ zonder dat hun ouders het wisten.

Deze ideeën werden vervolgens herhaald op sociale media en tijdens protesten die eind oktober in heel Californië en in andere delen van het land werden gehouden.

Binnen het Capitool stemden verschillende Republikeinse wetgevers tegen het wetsvoorstel, AB 665. Een van hen was Meeting-lid James Gallagher uit Sutter County.

“Als mijn variety te maken heeft met een geestelijke gezondheidscrisis, wil ik daar meer over weten”, zei Gallagher tijdens de bespreking van het wetsvoorstel afgelopen voorjaar op de vloer van de Algemene Vergadering.

“Deze misplaatste en, naar mijn mening, onrechtmatige pattern in ons beleid van nu, waarbij we ouders blijven uitsluiten van die vergelijking en zeggen dat ze niet geïnformeerd hoeven te worden, is verkeerd”, voegde Gallagher eraan toe.

De salarissen van staatswetgevers zijn dat wel bij moist vastgelegd en zijn te hoog om hen of hun gezinnen in aanmerking te laten komen voor Medi-Cal. Ze krijgen de keuze uit 15 commerciële ziektekostenverzekeringen als onderdeel van hun werk, dus kinderen zoals die van Gallagher hebben al de rechten waartegen hij in zijn toespraak bezwaar maakte.

Tijdens hun laatste jaar op de middelbare college pleitten Esther Lau (hyperlinks) en Fiona Lu voor een wetsvoorstel om de toegang van tieners met een laag inkomen tot geestelijke gezondheidszorg uit te breiden. Regering Gavin Newsom ondertekende het in oktober in de moist.

Esther Lau


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Esther Lau


Tijdens hun laatste jaar op de middelbare college pleitten Esther Lau (hyperlinks) en Fiona Lu voor een wetsvoorstel om de toegang van tieners met een laag inkomen tot geestelijke gezondheidszorg uit te breiden. Regering Gavin Newsom ondertekende het in oktober in de moist.

Esther Lau

Voor Lu en andere jongeren met een laag inkomen was dit frustrerend en hypocriet. Ze hadden het gevoel dat de tegenstanders die tijdens alle wetgevende hoorzittingen tegen AB 665 in de rij stonden, voornamelijk blanke ouders uit de middenklasse waren die probeerden het verhaal te kapen.

“Het is niet authentiek dat ze pleitten tegen een beleid dat geen directe gevolgen voor hen heeft”, zegt Lu. “Ze realiseren zich niet dat dit beleid gevolgen zal hebben voor honderdduizenden andere gezinnen.”

Sponsors van AB 665 presenteerden het wetsvoorstel als een op gezond verstand gebaseerde replace van een bestaande moist. In 2010 hadden wetgevers in Californië het gemakkelijker gemaakt voor jongeren om toegang te krijgen tot ambulante geestelijke gezondheidszorg en noodopvang zonder toestemming van hun ouders, door een vereiste verwijderen dat ze in een onmiddellijke disaster verkeren.

Maar op het laatste second schrapten wetgevers tieners die onder Medi-Cal vallen, vanwege de kosten, vanwege een aanhoudende recessie. Meer dan tien jaar later was AB 665 bedoeld om de ongelijkheid tussen verzekeringstypes te dichten en het speelveld voor alle kinderen gelijk te maken.

“Dit gaat over gelijkheid”, zegt Assemblymember Wendy Carrillode auteur van het wetsvoorstel, een democraat uit Los Angeles.

De oorspronkelijke moist, die particuliere verzekeringsplannen reguleerde, werd aangenomen met steun van beide partijen en kende geen tegenstand, zegt ze, en werd ondertekend door een Republikeinse gouverneur, Arnold Schwarzenegger.

“Sindsdien zijn de extremen aan beide kanten zo extreem geworden dat we het moeilijk vinden om daadwerkelijk over de noodzaak van geestelijke gezondheid te praten”, zegt ze.

Nadat Carillo dit jaar het wetsvoorstel had ingediend, werd haar kantoor met de dood bedreigd. Ze zegt dat het doel van de moist niet is om gezinnen te verdelen, maar om de dialoog tussen ouders en kinderen aan te moedigen en te vertrouwen op counseling om dat te vergemakkelijken.

Volgens ruim twintig andere staten mogen jongeren zonder toestemming van hun ouders instemmen met een poliklinische behandeling in de geestelijke gezondheidszorg, waaronder Colorado, Ohio, Tennessee en Alabama. een doc uit 2015 door onderzoekers van Rowan College.

Voor tegenstanders als Erin Friday, advocaat uit de San Francisco Bay Space, is AB 665 een stapsgewijs onderdeel van een bredere campagne om de rechten van ouders in Californië weg te nemen, iets waar zij tegen is, ongeacht wat voor soort ziektekostenverzekering kinderen hebben.

Vrijdag is een zelfbenoemde democraat die voor het homohuwelijk heeft gestemd. Maar toen ontdekte ze dat haar tiener op college als transgender was uitgekomen en dat leraren maandenlang met een andere naam en voornaamwoorden werden aangeduid, zonder dat ze het wist. Ze wijdde zich aan het bestrijden van alle wetsvoorstellen die volgens haar de ‘transgenderideologie’ promootten. Ze is van plan Californië aan te klagen in een poging de meest recente moist ongedaan te maken, voordat deze deze zomer van kracht wordt.

“We geven kinderen autonomie die ze nooit zouden moeten hebben”, zegt Friday.

Volgens de moist kunnen jongeren zonder toestemming van hun ouders met een therapeut over genderidentiteit praten. Maar ze kunnen geen residentiële behandeling, medicatie of geslachtsbevestigende operatie krijgen zonder toestemming van hun ouders, zoals sommige tegenstanders hebben gesuggereerd.

Ook kunnen jongeren niet van huis weglopen of zichzelf onder de moist emanciperen, zoals tegenstanders ook hebben gesuggereerd.

“Deze moist gaat niet over psychiatrische instellingen in het ziekenhuis. Deze moist gaat niet over het veranderen van de wetten inzake de voogdij over kinderen”, zegt Rachel Velcoff Hults, een advocaat bij de Nationaal Centrum voor Jeugdrechtdie AB 665 sponsorde.

“Deze moist moet ervoor zorgen dat wanneer een jongere begeleiding nodig heeft of een tijdelijk dak boven zijn hoofd nodig heeft om zijn eigen veiligheid en welzijn te garanderen, we ervoor willen zorgen dat hij/zij daar toegang toe heeft”, zegt Hults.

Het wegnemen van de barrière voor ouderlijke toestemming zou ook het aantal artsen in de geestelijke gezondheidszorg in Californië kunnen vergroten dat bereid is jongeren met Medi-Cal te behandelen.

Zonder toestemming van de ouders konden artsen volgens de oude regels niet betaald worden door Medi-Cal voor de begeleiding die ze gaven, noch in een privépraktijk, noch in het kantoor van een schooladviseur.

Esther Lau, nu 18, kampte als middelbare scholier in Fremont met geestelijke gezondheid. In tegenstelling tot Lu had ze de steun van haar ouders, maar ze kon nog steeds geen therapeut vinden die hun Medi-Cal-dekking accepteerde. Ze was de enige moedertaalspreker van het Engels in haar familie en moest in haar eentje door de bureaucratie van het gezondheidszorgsysteem navigeren.

Voor haar zal AB 665 meer artsen stimuleren om meer jongeren met lage inkomens in hun praktijken op te nemen.

“Voor de oppositie gaat het alleen om politieke tactieken en het bevorderen van hun agenda”, zegt Lau. “Het wetsvoorstel was bedoeld om de toegang tot Medi-Cal-jongeren uit te breiden, punt uit.”

Dit verhaal komt uit het gezondheidspartnerschap van NPR met KQED En KFF Gezondheidsnieuws.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here