Home Gezondheid Hoe je duurzamer kunt zijn tijdens de feestdagen

Hoe je duurzamer kunt zijn tijdens de feestdagen

0
Hoe je duurzamer kunt zijn tijdens de feestdagen


‘Het is het seizoen! Terwijl we uitkijken naar talloze feestdagen, bijzondere tradities en tijd doorbrengen met dierbaren, kan ik niet anders dan nadenken over de influence van mijn daden. Soms voelt het alsof mijn acties alleen de hoeveelheid consumptie, afval en uitstoot die de feestdagen veroorzaken niet echt kunnen veranderen. En het is waar, alleen kan ik het niet. Dat is waar jullie allemaal binnenkomen! Op foundation van onderzoek van het Milieuprogramma van de Verenigde Naties is de consumptie van huishoudens goed voor ongeveer tweederde van de uitstoot van broeikasgassen (BKG).

Als lid van het Cisco Chief Sustainability Workplace ben ik diep betrokken bij onze planeet en hoop ik anderen te helpen informeren over verschillende onderwerpen rond ecologische duurzaamheid. Daarom heb ik met sommigen van ons gesproken Cisco Inexperienced Group-leden over manieren om uw voetafdruk tijdens de feestdagen te verkleinen, een positieve influence op de planeet te hebben en u een goed gevoel te geven over de acties die u dit seizoen onderneemt.

Vermindering van het energieverbruik

Overstappen op LED-verlichting: Decoreren met lichtjes is populair in deze tijd van het jaar. Het is oogverblindend en feestelijk, dus wat is het probleem? Er wordt geschat dat gedurende de hele maand december, alleen al in de VS, huishoudens zullen 3,5 miljard kWh elektriciteit gebruiken om vakantieverlichting van stroom te voorzien, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van 350.000 huishoudens. Als iedereen echter zou overstappen op LED-verlichting, zou het verbruik afnemen tot een kwart, aangezien LED ongeveer 85% minder energie verbruikt dan traditionele verlichting. Bovendien zou het de elektriciteitsrekening van iedereen verlagen (ongeveer $ 850 miljoen elk jaar!)

Investeer in een timer: Ga je wel eens naar mattress en vergeet je het licht uit te doen? Een eenvoudige oplossing is om een ​​timer aan je lampen toe te voegen. Zo kun je instellen hoe lang je lampen energie verbruiken en wanneer je wilt dat ze elke dag aan en uit gaan.

Afval verminderen

Verminder voedselverspilling: Het organiseren van etentjes, het bakken van koekjes en het delen van maaltijden zijn allemaal heerlijke manieren om van eten te genieten, maar ze kunnen ook tot onverwachte verspilling leiden. Wist je dat een derde van al het geproduceerde voedsel in de wereld – ongeveer 1,3 miljard ton – elk jaar verloren gaat of verspild wordt?

Supermarkten en huishoudens spelen beide een rol bij het beheren van de hoeveelheid overtollig voedsel, onverkocht of niet opgegeten, dat op stortplaatsen terechtkomt. Volgens ReFED wel 24% van alle inputs op stortplaatsen, waardoor voedsel het voornaamste materiaal op stortplaatsen is. Het goede nieuws is dat we een aantal manieren hebben om dit aantal terug te dringen.

Start met het kopen van alleen wat je nodig hebt en plan vooruit als je weet dat je een bepaald aantal mensen moet voeden. Als u toch restjes of restjes heeft, zal het naar een stortplaats sturen niet helpen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Bij de afbraak van voedsel en andere organische materialen in een omgeving zonder zuurstof (zoals op een stortplaats) ontstaat methaan, een broeikasgas. Verspild voedsel is verantwoordelijk voor 58% van de methaanemissies op stortplaatsen. Maak in plaats daarvan aantekeningen van Cisco’s Tram Quach in Raleigh, Verenigde Staten: “We composteren onze kookresten thuis met een beker in onze achtertuin en gebruiken glazen containers om voedsel mee te nemen of terug te brengen om het gebruik van wegwerpartikelen te vermijden.” Composteren is een goede optie om voedselverspilling tegen te gaan en kan de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Een van de gemakkelijkste manieren om voedselverspilling tegen te gaan, is echter door simpelweg al je restjes op te eten. Bonuspunten als ze in herbruikbare containers zoals Tram’s zitten.

Wees bewust van verpakking en decor: Het openen van een speciaal cadeau van een dierbare kan een ongeëvenaard gevoel creëren. Helaas heeft het meeste conventionele inpakpapier dat in winkels wordt verkocht een plastic voering, coating of schadelijke chemicaliën, wat betekent dat het niet kan worden gerecycled. Van de 4,6 miljoen pond aan inpakpapier die elk jaar wordt geproduceerd, is ongeveer de helft, of 2,3 miljoen pond belandt op stortplaatsen (dat is 277.000 mijlen waard!)

Maak je geen zorgen, je kunt duurzaam zijn en toch de verrassing ervaren van het uitpakken van een cadeau. “Ik vind altijd leuke, gekke en vreemde dingen om mijn cadeaus in te verpakken vanuit mijn huis. Of het nu krantenpapier, ongebruikte stoffen of andere creatieve materialen zijn, dit is een geliefde traditie in mijn familie en ze kijken altijd uit naar wat ik bedenk”, zegt Angee Barnett van Cisco uit Topika, Verenigde Staten.

Op dezelfde manier houdt Jordan Hart White, medeleider van het Inexperienced Group, gevestigd in Raleigh, Verenigde Staten, ervan cadeautjes in slagpapier te verpakken en vervolgens versieringen en naamplaatjes te tekenen. “Hierdoor belandt een deel van het plastic vakantieafval niet in de prullenbak en heb ik de tijd om creatief aan de slag te gaan”, zegt Jordan kent haar kunststoffen!

Een ander onderdeel van vakanties dat zowel vreugde als verspilling met zich meebrengt, zijn versieringen. En ik snap het, wie houdt er nu niet van feestelijke decoratie? Maar zoals altijd zijn er manieren om deze traditie een beetje lichter te maken op de planeet. Een voorbeeld komt van Toronto, Canada Inexperienced Teamlid Alyssa Copp: “Maak je eigen decoraties! Dit jaar heb ik mijn eerste citrusslinger geregen, die zowel duurzaam als voordelig is!” Dit zou zelfs twee zaken kunnen aanvinken: een bewust gemaakte inrichting en het terugdringen van voedselverspilling, een win-winsituatie. Naast het maken van je eigen decoraties, is een andere optie kringloop of tweedehands kopen.

Overconsumptie vermijden

Koop geen nieuwe: In de duurzaamheidswereld zeggen we: “Waarom nieuw kopen als je het gebruikt of zelfgemaakt kunt krijgen?” of misschien ligt dat aan mij! Mensen kopen 60 procent meer kleding vandaag de dag dan 15 jaar geleden, en elk merchandise wordt slechts half zo lang bewaard. Gebruikte spullen kopen of zelf klussen is een unieke en circulaire manier om je garderobe te veranderen. “In plaats van nieuwe etnische kleding te kopen voor Diwali, probeer ik vaak de eeuwenoude sari’s (Indiase etnische kleding) van mijn moeder te dragen”, zegt Neha Agarwal van Cisco uit Bangalore, India, “die ze al een of twintig jaar niet meer heeft gedragen. ten minste. Ze voelen nieuw aan omdat niemand zich herinnert ze te hebben gezien. Ik hergebruik ze volledig en maak kleine mode-edits om het aan te laten sluiten bij de huidige modetrend.” Wij houden van moeders hand-me-downs!

Internet als decoraties zijn geschenken een perfecte gelegenheid om creatief aan de slag te gaan en iets zelfgemaakts te maken. Als je niet van het doe-het-zelf-type bent, hebben tweedehandswinkels cadeau-opties voor iedereen. Cisco’s Erin Carter uit Chapel Hill, Verenigde Staten, combineert beide graag door schattige manden te kopen in kringloopwinkels, ze te bekleden met papier en ze te vullen met koekjes als cadeau. En Inexperienced Group-lid Elizaveta Vatlina uit Oeiras, Portugal kiest ook voor tweedehands en zegt: “Vorig jaar kocht ik geen kleding in een nieuwe winkel, maar gebruikte ik Vinted- of vintage-winkels.”

Er zijn verschillende on-line tweedehandswinkels die geweldige opties zijn als je niet over de middelen beschikt om naar je plaatselijke tweedehandswinkel te gaan. Een paar die ik ken zijn Vinted, Mercari, Depop, Poshmark en thredUp, maar ik weet zeker dat er nog veel meer zijn. San Jose, Verenigde Staten Kayshav Dattatri, lid van het Inexperienced Group, raadde Thriftbooks.com aan als een geweldige on-line bron voor gebruikte boeken voor een koopje!

Een laatste idee van Cisco’s Scott Weber, gevestigd in Ann Arbor, Verenigde Staten, is een boekenuitwisseling waarbij iedereen een boek meeneemt dat hij/zij het afgelopen jaar graag heeft gelezen. Daarna gaat iedereen naar huis met een nieuw tweedehands boek en een persoonlijke aanbeveling.

Koop lokaal: Als u geïnteresseerd bent in het kopen van iets nieuws, zijn er tal van geweldige opties die u verderop kunt vinden. Ja, ik heb het over winkelen in jouw lokale gemeenschap! “Ik ben een grote boekengever, dus ga ik naar mijn plaatselijke tweedehandsboekwinkel en zoek daar cadeautjes uit”, zegt Ron Toland van Cisco in Vancouver, Canada. Er wordt geschat dat lokaal kopen genereert 3,5 keer meer rijkdom dan winkelen bij nationale ketens. Bovendien vermindert het uw CO2-voetafdruk door de hoeveelheid fossiele brandstoffen die worden verbrand te verminderen, omdat dit verandert hoe ver goederen moeten reizen.

Geef ervaringen: Dit idee komt voort uit de afwezigheid van iets materieels kopen. “Ik geef graag ervaringen cadeau in plaats van dingen!” zegt Alex Wilkins van Cisco, uit San Jose, Verenigde Staten, “Ik plan een kookles voor mijn accomplice, een chique diner met mijn moeder en bowlen met mijn broer!” Andere ideeën kunnen gitaarlessen, yogalessen of kaartjes voor een live performance, comedyshow, sportevenement of museumtentoonstelling zijn.

Doneer of doe vrijwilligerswerk: Doneren aan een goed doel namens iemand anders in plaats van fysieke geschenken te geven, is een idee dat ons is aangereikt door Vivien Chia, lid van het Inexperienced Group uit Sydney, Australië. Je kunt ook contact opnemen met lokale liefdadigheidsinstellingen om te zien of er mogelijkheden voor vrijwilligerswerk beschikbaar zijn, need je tijd besteden is een ongelooflijk geschenk. En vergeet niet: Cisco biedt 10 dagen per jaar Tijd2Geefdoneert $10 voor elk vrijwilligersuur, en komt overeen met greenback voor greenback over goedgekeurde organisatiedonaties.


Er zijn waarschijnlijk honderden andere manieren waarop we duurzaamheid kunnen beoefenen tijdens de feestdagen. Als je een favoriete oefening hebt, deel deze dan in de reacties! Onze beslissingen zijn belangrijk en we kunnen verandering creëren met de keuzes die we maken. Ik hoop dat iedereen veilige en fijne feestdagen heeft!

Deel:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here