Home Bedrijf CEO van IBM zegt dat alle AI-regelgeving, zelfs de laatste Government Order van president Biden, ‘imperfect’ zal zijn – IBM (NYSE:IBM)

CEO van IBM zegt dat alle AI-regelgeving, zelfs de laatste Government Order van president Biden, ‘imperfect’ zal zijn – IBM (NYSE:IBM)

0
CEO van IBM zegt dat alle AI-regelgeving, zelfs de laatste Government Order van president Biden, ‘imperfect’ zal zijn – IBM (NYSE:IBM)Worldwide Enterprise Machines Corp IBM Directeur Arvind Krishna deelde zijn gedachten over het reguleren van kunstmatige intelligentie en president Die van Joe Biden laatste uitvoeringsbesluit.

Wat is er gebeurd: In een interview met CNBC, de CEO van IBM, ging in op de complexiteit van AI-regelgeving en het standpunt van IBM hierover, en zei dat ondanks zijn alomvattende aanpak geen enkel regelgevingskader de fijne kneepjes van een snel evoluerende technologie als AI good zou kunnen inkapselen.

“Kijk, voor mij… zal alle regelgeving van nature onvolmaakt zijn,” zei hij, en voegde eraan toe: “Er is geen enkele manier dat, zelfs in dit geval, een doc van 100 pagina’s de subtiliteiten van zo’n enorm, opkomende, impactvolle, ontluikende technologie.”

Zie ook: Microsoft’s Satya Nadella geprezen als ‘fakkeldrager’ van AI, naast Nvidia’s ‘Godfather’ Jensen Huang

Hij sprak echter zijn steun uit voor het uitvoerend bevel dat AI-bedrijven verplicht de resultaten van veiligheidstests bekend te maken aan de Amerikaanse overheid voordat ze AI-systemen lanceren. Hij herhaalde zijn overtuiging om bedrijven verantwoordelijk te houden voor hun AI-modellen en stelde zelfs wettelijke aansprakelijkheid voor de acties van deze modellen voor.

“Wij geloven dat het hebben van veiligheidsmaatregelen beter is dan het hebben van geen vangrails”, aldus de CEO van IBM.

Ondanks zijn steun voor verantwoordelijkheid, uitte Krishna zijn bezorgdheid over het risico dat bedrijfseigen informatie openbaar zou worden.

“Ik geloof echt dat er concurrentie zou moeten zijn – we zouden onze eigen auteursrechtelijk beschermde manieren moeten hebben om dingen te doen, en die hoeven niet openbaar te worden gemaakt.”

Het aanpakken van de voortdurende discussie over de vraag of Regelgeving zou innovatie kunnen belemmerenpleitte Krishna voor een systeem dat open innovatie aanmoedigt en reguleert op foundation van risico’s in plaats van op foundation van de technologie zelf.

Ondertussen heeft IBM, te midden van deze regelgevingsdiscussies, de naam veranderd Watson lijn als onderdeel van zijn bredere plan om geld te verdienen met zijn AI-aanbod voor bedrijven in een markt die wordt gedomineerd door technologische giganten als Microsoft Corp, Google van Alphabet IncEn Amazon Inc.

Waarom het uitmaakt: De AI-industrie bloeit, met grote spelers als Meta Platforms het lanceren van innovatieve AI-toepassingen deze week. Niet iedereen is echter blij met de toenemende AI-regelgeving.

Nadat president Biden het uitvoerend bevel had uitgevaardigd, Elon Muskwie is geweest zich uitspreken over het reguleren van AIsprak zijn ongenoegen uit.

De tech-miljardair leek ongelukkig over de uitvoerende macht, over ‘ontwaakte’ filosofieën zoals ‘het aanpakken van algoritmische discriminatie’ en het bevorderen van gelijkheid.

Foto met dank aan: Shutterstock.com

Bekijk meer van Benzinga’s Client Tech-dekking op door deze hyperlink te volgen.

Lees volgende: Gary Gensler waarschuwt bedrijven voor opscheppen over kunstmatige intelligentie: niet ‘AI Wash’

Deze inhoud is gedeeltelijk tot stand gekomen met behulp van Benzinga Neuro en werd beoordeeld en gepubliceerd door de redactie van Benzinga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here