Home Sport Taiwan meldt zeldzame nachtelijke Chinese language militaire activiteiten in de buurt

Taiwan meldt zeldzame nachtelijke Chinese language militaire activiteiten in de buurt

0
Taiwan meldt zeldzame nachtelijke Chinese language militaire activiteiten in de buurt


Op deze illustratie zijn Chinese en Taiwanese gedrukte vlaggen te zien, gemaakt op 28 april 2022. Foto genomen op 28 april 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Op deze illustratie zijn Chinese language en Taiwanese gedrukte vlaggen te zien, gemaakt op 28 april 2022. Foto genomen op 28 april 2022. (REUTERS/Dado Ruvic/Illustration)

TAIPEI – Taiwan maakte donderdag melding van zeldzame nachtelijke Chinese language militaire activiteiten rond het eiland, waaronder vliegtuigen die de gevoelige middenlijn van de Straat van Taiwan overschreden. Peking zet dergelijke missies voort in de aanloop naar de Taiwanese verkiezingen in januari.

Het democratisch bestuurde Taiwan, dat China claimt als zijn eigen territorium, heeft de afgelopen vier jaar regelmatig geklaagd Chinese language militaire patrouilles en oefeningen vlakbij het eiland.

Taiwan houdt op 13 januari presidents- en parlementsverkiezingen en de campagnes zijn in een hogere versnelling gekomen.

De betrekkingen met China vormen een belangrijk twistpunt.

Het Taiwanese ministerie van Defensie zei dat het donderdagavond rond 19.30 uur (1130 GMT) Su-30-, J-10- en J-11-jagers had gedetecteerd, evenals H-6-bommenwerpers met nucleaire capaciteit en vliegtuigen voor vroegtijdige waarschuwing die opereerden voor de kust van Noord- en Midden-Taiwan. en in het zuidwesten van het eiland.

Dertien van deze vliegtuigen overschreden de middenlijn van de Straat van Taiwan, of nabijgelegen gebieden, en werkten samen met Chinese language oorlogsschepen om “gezamenlijke gevechtsgereedheidspatrouilles” uit te voeren, voegde het ministerie eraan toe.

De middenlijn van de zeestraat diende ooit als een onofficiële barrière tussen de twee partijen, maar Chinese language vliegtuigen vliegen er nu regelmatig overheen.

Taiwan stuurde zijn eigen troepen om toezicht te houden, aldus het ministerie.

De afgelopen maand heeft Taiwan minstens vier andere soortgelijke grootschalige vluchten van de Chinese language luchtmacht gerapporteerd, waar Peking geen commentaar op heeft gegeven, hoewel deze overdag plaatsvonden.

China zegt dat zijn activiteiten in de buurt van Taiwan gericht zijn op het voorkomen van “samenzwering” tussen Taiwanese separatisten en de Verenigde Staten, en op het beschermen van de territoriale integriteit van China.

De Taiwanese regering, die herhaaldelijk gesprekken met China heeft aangeboden, verwerpt de soevereiniteitsaanspraken van Peking en zegt dat alleen de bevolking van het eiland over hun toekomst kan beslissen.

Lai Ching-te van de regerende Democratische Progressieve Partij, die door Peking als separatist is bestempeld, is volgens opiniepeilingen de koploper om de volgende president van Taiwan te worden.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.

De belangrijkste oppositiepartij van Taiwan, de Kwomintang, steunt traditioneel nauwe banden met Peking en heeft beloofd de dialoog met China te heropenen als het land de verkiezingen wint.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here