Home Concert PODCAST: Shane Christopher Neal – Trade 45 From The Drum Throne met Dave Wanless van Sven Gali

PODCAST: Shane Christopher Neal – Trade 45 From The Drum Throne met Dave Wanless van Sven Gali

0
PODCAST: Shane Christopher Neal – Trade 45 From The Drum Throne met Dave Wanless van Sven Gali


Shane Christopher Neal sprak onlangs met Dave Wanless, zanger van de Canadese band Sven Gali. Ze praten over het start van de band start jaren negentig, het belang van een goede fysieke en mentale gezondheid, de eerste plaat, het spelen bij MuchMusic, het nieuwe album Bommen en strijdwagens, de opname van de grote Triomf stem Spellbound af, en drummers!

Luister HIER naar het volledige interview

PERSBERICHT:

Sven Gali keert terug met explosief comebackalbum Bommen en strijdwagens, Nu verkrijgbaar in Canada; Internationale launch gepland voor februari

Sven Gali‘s kenmerkende combine van zware riffs, gruizige zang en anthemische melodieën beslaat tientallen jaren. Ze sneden eind jaren 80 hun tanden in het barcircuit van Zuid-Ontario, Canada, Sven Gali‘s liveshow stond vol met een circus van seks, medicine en rock-‘n-roll.

Opkomende met een platencontract bij BMG, Sven Gali brachten in 1992 hun titelloze debuut uit. Vanaf het eerste akkoord van “Underneath The Affect” Sven Gali hebben hun stempel gedrukt. De vervolgsingles ‘Tie Dyed Skies’ en ‘In My Backyard’ maakten de weg vrij voor ballad nummer 6 van CanCon uit 1993, dat ook landelijk in de Prime 10 terechtkwam, ‘Love Do not Reside Right here Anymore’. Toen het album goud werd, Sven Gali gained in 1993 de MuchMusic Greatest Steel Video Award voor “Underneath The Affect” en werd genomineerd voor twee Juno’s. Met een wereldwijde launch, Sven Gali toerde met onder meer zeker Leppard, Buitenlander En April Wijn.

Sven Galihet vervolg, In draad, werd gedeeltelijk opgenomen in Seattle met producer Kelly Grey en zag de band een meer alternatieve experimentele toon aannemen. De band ging kort na de launch van het album uit elkaar en speelde sporadische exhibits voordat ze een nieuwe line-up vormden met originele leden Dave Wanless (zang), Andy Frank (gitaar) en TT (bas), met gitarist Sean Williamson en drummer Dan Fila van voormalige BMG-labelgenoten. Varga.

Sven Gali‘s nieuwe launch, Bombs en strijdwagensuitgebracht through het Canadese label Music In Movement Ent, combineert het beste van beide Sven Gali tijdperken. Het album bevat vijf nieuwe originelen. “One Gun” is een meedogenloze driver die het slagveld in vuur en vlam zet met zijn zinderende gitaarwerk en indrukwekkende zang. De massieve groove van “Coming House” en het felle volkslied “Monster” demonstreren de onbeschaamde houding van Sven Gali, terwijl de sonische kracht van “Life Inside” zij aan zij staat met alle huidige alternatieve metalgenoten. Afsluiter “Nothing New” laat de melodieuze kant van de band zien met een pakkende akoestische groove.

Bommen en strijdwagens brengt de band ook rond met een cowl van Triomf‘Spellbound’. Opgenomen in Toronto’s Metalworks studio waar veel van Sven Gali‘s vroege nummers werden opgenomen en gedemonstreerd, veelgeprezen Coney Hatch frontman Andy Curran produceerde het nummer en bracht het nummer naar de moderne tijd. Triomf drummer Gil Moore verschijnt ook in de video. Het album is gevuld met drie geremasterde, nog niet uitgebrachte nummers uit de opnamekluis van de band uit de jaren 90.

Sven Gali vierde de Canadese launch van Bommen en strijdwagens op vrijdag 13 oktober, zowel fysiek als streaming. Video’s voor “One Gun” en “Monster” kunnen worden bekeken op hun YouTube-kanaal. De derde single van de band, “Coming House”, zal samenvallen met de internationale launch van Bommen en strijdwagens op 2 februari 2024. Deze datum zal ook het debuut bevatten van “Coming House”, gemixt in Dolby Atmos (met dank aan Iguana Studios in Toronto ON), samen met een nieuwe video voor de single.

Bommen en strijdwagens op cd en legergroen vinyl in beperkte oplage zijn verkrijgbaar through de detailhandel. Gesigneerde cd’s en lp’s zijn verkrijgbaar through hun webwinkel.

Luister HIER naar het volledige interview

DEEL DIT BERICHT:
FacebooktwitterenredditpinteresttumblrmailLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here