Home Onderwijs We hebben meer probleemoplossers en kritische denkers nodig

We hebben meer probleemoplossers en kritische denkers nodig

0
We hebben meer probleemoplossers en kritische denkers nodig


Ik hoor vaak van mensen uit het bedrijfsleven dat jongere werknemers, rechtstreeks afkomstig uit het basis- of hoger onderwijs, op zoek zijn naar richting.

Ze willen stapsgewijze begeleiding bij het aanpakken van uitdagingen.

Dat komt omdat sommige hedendaagse leerlingen afstuderen zonder dat ze ooit informatie hoeven te verwerken, kritisch moeten nadenken of wegen voorwaarts moeten zoeken die niet expliciet voor hen zijn uitgestippeld.

De rigide structuur van het traditionele onderwijssysteem in het basis- en voortgezet onderwijs laat weinig ruimte voor leerlingen om zich bezig te houden met probleemoplossende situation’s uit de echte wereld. In veel gevallen onderdrukt het de creativiteit en nieuwsgierigheid, waardoor studenten worden ontmoedigd om gevestigde normen in twijfel te trekken of alternatieve perspectieven te verkennen.

Hoewel de leerplannen per regio en per onderwijssysteem variëren, geeft een sterke nadruk op cijfers en gestandaardiseerde testscores in de meeste gevallen prioriteit aan het uit het hoofd leren boven het ontwikkelen van het vermogen van studenten om informatie kritisch en onafhankelijk te analyseren, synthetiseren en evalueren.

Studenten zijn niet actief betrokken bij het vormgeven van hun leertraject. Ze zouden moeten zijn. Onze wereld kent steeds complexere uitdagingen. Het onderwijs moet zich aanpassen, zodat het probleemoplossers en kritische denkers kan voeden.

Daarom ben ik voorstander van gepersonaliseerde en competentiegerichte leeromgevingen, waarin jongeren Doen leer deze vaardigheden.

Verwant: Waarom een ​​goed presterende wijk alles verandert met competentiegericht leren

Deze omgevingen moedigen leerlingen aan om belangrijke beslissingen te nemen over wat, wanneer en waar ze leren. Studenten beoordelen hun eigen sterke en zwakke punten en stellen leerdoelen in samenwerking met hun docenten.

Studenten worden pas vooruit geholpen als ze blijk hebben gegeven van competentie, maar kunnen snel vooruitgang boeken op gebieden waarin ze uitblinken en dieper ingaan op onderwerpen die hen interesseren.

Leraren ondersteunen en bieden middelen, maar de verantwoordelijkheid voor het leren ligt bij elke leerling.

Toen ik nog een college was hoofdinspecteur in Maine, De vijf steden en dorpen die onze leergemeenschap vormden, wilden de garantie dat afgestudeerden van onze drie middelbare scholen na de middelbare college voldoende zouden worden voorbereid op universitaire of beroepsopleidingsmogelijkheden.

We wilden die uitdaging aangaan en beter begrijpen in welke mate gepersonaliseerd, competentiegericht leren onze leerlingen zou kunnen voorbereiden op een onzekere toekomst.

Wat we hebben geleerd is dat wanneer middelbare scholieren de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn voor succes op de universiteit of in een beroepsopleiding, het waarschijnlijker is dat ze postsecundair onderwijs zullen volgen en kansen zullen krijgen.

Onze wereld kent steeds complexere uitdagingen. Het onderwijs moet zich aanpassen, zodat het probleemoplossers en kritische denkers kan voeden.

Op een van onze middelbare scholen was postsecundaire inschrijving een gebied van bijzonder belang voor de gemeenschap geworden nadat studenten minder interesse begonnen te tonen in postdoctorale mogelijkheden. Na de volledige implementatie van een op vaardigheden gebaseerd systeem in 2011, postsecundaire inschrijving toegenomen tot 71 procent in 2018, een stijging ten opzichte van een gemiddeld proportion van 59 procent in de tien jaar voorafgaand aan de verschuiving van het district naar gepersonaliseerd, competentiegericht leren.

Maar de echte indicator van de affect kwam rechtstreeks van studenten en hun uiteindelijke professoren. Eén professor nam contact met mij op om mij te vertellen hoe onder de indruk hij was van de zelfverdediging die studenten uit ons district aan de dag legden.

Sinds mijn tijd in Maine heeft gepersonaliseerd, competentiegericht leren een impuls gekregen als een transformatieve oplossing om studenten uit te rusten met de vaardigheden en hulpmiddelen die nodig zijn om door een steeds evoluerende toekomst te navigeren.

Meer onderwijsinstellingen, zowel op het niveau van het basis- en voortgezet onderwijs als op het niveau van het hoger onderwijshebben competentiegerichte leermodellen gebruikt. Elke staat heeft nu beleid over de boeken die de flexibiliteit bieden die nodig is voor een meer leerlinggerichte aanpak.

De recente aankondiging De oproep van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs aan meer staten om te innoveren en nieuwe benaderingen van beoordeling te testen vertegenwoordigt een significante verschuiving in de richting van innovatie ten opzichte van naleving en geeft aan dat er meer mogelijkheden zullen zijn voor samenwerking tussen federale en staatsentiteiten bij het opbouwen van een nieuw raamwerk voor de nationale Okay. -12 systeem.

Maar web als alle organisaties kunnen onderwijsinstellingen weerstand bieden tegen verandering.

Sommige scholen of districten zijn zich mogelijk niet volledig bewust van het flexibele beleid dat bestaat, of voelen zich onzeker over de manier waarop dit beleid in de praktijk moet worden omgezet. Onduidelijke begeleiding, conventionele verwachtingen van ouders en angst voor rapportageverplichtingen kunnen de bereidheid van districten beperken om met verschillende onderwijsbenaderingen te experimenteren.

Zoals ik uit de eerste hand heb gezien in Maine, zullen early adopters van leerlinggerichte leerpraktijken onvermijdelijk met een groot aantal uitdagingen worden geconfronteerd als ze proberen een systeem te hervormen dat diep geworteld is in gevestigde culturele normen.

Verwant: ADVIES: Na de pandemie is het tijd voor een gedurfde herziening van het Amerikaanse openbare onderwijs, vanaf nu

Innovatie brengt inherente risico’s met zich mee en ontbeert vaak gevestigde ondersteunende netwerken, diensten en rapportagestructuren. Het verzet van docenten, leerlingen en ouders van wie de leerlingen profiteren van de established order kan goed gepositioneerde inspanningen om alle leerlingen beter te ondersteunen, snel terzijde schuiven.

Ondanks deze uitdagingen blijf ik standvastig in mijn overtuiging dat het omarmen van een meer vooruitstrevende onderwijsaanpak niet slechts een optie is; het is een strategische noodzaak als we een generatie willen opvoeden die klaar is om te gedijen in een dynamische en onvoorspelbare wereld.

In een tijd waarin aanpassingsvermogen en beheersing van various vaardigheden van cruciaal belang zijn, overstijgt competentiegericht leren de traditionele onderwijsmodellen.

Door leerervaringen af ​​te stemmen op de sterke punten en het gewenste tempo van het individu, bevordert gepersonaliseerd, op competenties gebaseerd leren niet alleen een dieper begrip van de onderwerpen, maar cultiveert het ook de onafhankelijkheid en het zelfvertrouwen.

Virgel Hammonds is Chief Studying Officer bij Kennis Werkt, dat samenwerkt met nationale beleidsmakers en lokale leergemeenschappen om leerlinggericht beleid en praktijken te creëren. Eerder was hij hoofdinspecteur van het RSU 2-schooldistrict in Maine.

Dit verhaal over competentiegericht leren werd geproduceerd door Het Hechinger-rapport, een onafhankelijke non-profit nieuwsorganisatie gericht op ongelijkheid en innovatie in het onderwijs. Meld je aan voor Hechingers nieuwsbrief.

Het Hechinger-rapport biedt diepgaande, op feiten gebaseerde, onbevooroordeelde rapportage over onderwijs die free of charge is voor alle lezers. Maar dat betekent niet dat het free of charge te produceren is. Ons werk houdt docenten en het publiek op de hoogte van urgente kwesties op scholen en campussen in het hele land. Wij vertellen het hele verhaal, zelfs als de particulars lastig zijn. Assist ons dat te blijven doen.

Vergezel ons vandaag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here