Home Carrière Activision Blizzard’s Expertise Attraction-strategie: drie merken, drie EVP’s

Activision Blizzard’s Expertise Attraction-strategie: drie merken, drie EVP’s

0
Activision Blizzard’s Expertise Attraction-strategie: drie merken, drie EVP’s


Activision Blizzard is een bekende naam in de videogamebranche, met drie verschillende merken: King, Blizzard Leisure en Activision. Elk merk heeft zijn eigen unieke identiteit en EVP (Worker Worth Proposition), wat het bedrijf helpt toptalent aan te trekken en te behouden. In deze aflevering van onze Employer Branding Podcast praten we met Alex Horner, International Head of Expertise Attraction bij Activision Blizzard, over hoe zij drie afzonderlijke merken beheren voor drie unieke gamestudio’s.

De unieke talentenuitdagingen van de videogamebranche

Het maken van videogames is een advanced proces dat een breed scala aan vaardigheden vereist, van gameontwerp en -techniek tot kunst en animatie. “Er zijn zoveel ongelofelijke nicherollen en vaardigheden nodig om video games te maken”, zegt Horner, “en we moeten onder woorden brengen waarom iemand met zo’n veelgevraagde vaardigheden zich bij ons zou willen aansluiten en wat het voordeel zou zijn als hij hier zou komen. zijn.”

Een van de uitdagingen bij het aantrekken van expertise naar de videogamebranche is dat het een zeer competitief vakgebied is. Er zijn veel verschillende bedrijven die strijden om hetzelfde expertise, dus het is belangrijk om een ​​sterke EVP te hebben die weerklank vindt bij potentiële nieuwe medewerkers.

Activision Blizzard’s drie verschillende EVP’s

Activision Blizzard heeft drie verschillende EVP’s ontwikkeld voor zijn drie merken:

  • Activision: “Geweldige video games beginnen met geweldige mensen.” Deze EVP is gericht op het aantrekken van expertise dat een passie heeft voor het creëren van blockbusters voor een zo groot mogelijk publiek.

  • Blizzard Leisure: “Vermaak het universum.” Deze EVP is gericht op het aantrekken van expertise dat een passie heeft voor het creëren van genrebepalende titels die bekend staan ​​om hun fantasie en onderdompeling.

  • King: “Maak de wereld speels.” Deze EVP is gericht op het aantrekken van expertise dat een passie heeft voor het creëren van inclusieve video games die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Waarom de belangenbehartiging van werknemers de sleutel is tot de EVP-activering van Activision Blizzard

Activision Blizzard heeft ontdekt dat de belangenbehartiging van medewerkers een sleutelrol speelt bij het activeren van zijn EVP’s. “We wilden onze mensen echt centraal stellen bij het vertellen van verhalen en hen het verhaal namens ons laten vertellen”, zegt Horner. Het bedrijf heeft een programma voor werknemersbelangenbehartiging dat werknemers identificeert die goed bij hen passen en hen door een gestructureerd leer- en ontwikkelingsprogramma begeleidt om hen te helpen hun persoonlijke merk op te bouwen.

De programma voor werknemersbelangen is zeer succesvol geweest in het helpen van Activision Blizzard om toptalent aan te trekken. Met 55 mensen in het programma hebben ze gezamenlijk 500.000 volgers op LinkedIn en genereren ze maandelijks 2-4 miljoen impressies.

De voordelen van de EVP-strategie van Activision Blizzard

De EVP-strategie van Activision Blizzard heeft een aantal voordelen voor het bedrijf:

  • Het helpt het bedrijf toptalent aan te trekken in een competitief veld.
  • Het helpt het bedrijf zijn merken te differentiëren en expertise naar de juiste studio te trekken.
  • Het helpt het bedrijf een sterk werkgeversmerk te creëren dat bekend staat om zijn passie voor het maken van geweldige video games.

De EVP-strategie van Activision Blizzard is een goed voorbeeld van hoe bedrijven werkgeversbranding kunnen gebruiken om toptalent aan te trekken en te behouden. Door het ontwikkelen van afzonderlijke EVP’s voor zijn merken is het bedrijf in staat expertise aan te trekken met de vaardigheden en ervaring die het nodig heeft om succesvol te zijn. Het werknemersbelangenprogramma van het bedrijf is ook een belangrijk onderdeel van de EVP-strategie en is zeer succesvol geweest in het helpen van het bedrijf om toptalent aan te trekken.

Conclusie

De EVP-strategie van Activision Blizzard is een complexe en veelzijdige benadering van werkgeversbranding. Het is echter een strategie die goed werkt voor het bedrijf, en waar andere bedrijven van kunnen leren.

Om het werk van Alex Horner op het gebied van werkgeversmerk te volgen: join met hem op LinkedIn. Voor hulp bij uw eigen EVP, neem contact op. Wij helpen u de waarden en cultuur te identificeren die u in uw bedrijf wilt creëren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here