Home Technologie Max Q: Een Starlink-terminal en een Kuiper-terminal lopen een bar binnen

Max Q: Een Starlink-terminal en een Kuiper-terminal lopen een bar binnen

0
Max Q: Een Starlink-terminal en een Kuiper-terminal lopen een bar binnen


Hallo en welkom terug bij Max Q!

In deze uitgave:

  • Waarom ruimteparachutes zo moeilijk zijn
  • Een nieuwe rechtszaak wegens veiligheidsproblemen bij Blue Origin
  • Nieuws van Loft Orbital, Relativity House en meer

SpaceX staat bekend om zijn verticale integratie, maar een onderdeel dat het uitbesteedt zijn parachutes – tot eerder deze maand, toen het bedrijf stilletjes parachuteleverancier Pioneer Aerospace overnam nadat het moederbedrijf failliet ging. De informatie eerst gemeld Het nieuws.

Het redden van een leverancier van de ontbinding – wat waarschijnlijk het lot van Pioneer zou zijn geweest, gezien het faillissement van het moederbedrijf – lijkt een krachtig gebaar van de kant van SpaceX. Maar dat wijst alleen maar op de echte moeilijkheid van het maken van parachutes die zijn ontworpen om zulke hoge snelheden te overleven.

“De ruimte is moeilijk, maar ruimteparachutes zijn veel moeilijker”, zei Abhi Tripathi, directeur missieoperaties bij het House Sciences Laboratory van UC Berkeley, in een latest interview. “Het is vrijwel een van de moeilijkste dingen om te maken, afgezien van een zeer advanced voortstuwingssysteem.”

SpaceX-draak

Beeldcredits: RuimteX

De voormalige programmamanager van de BE-4-raketmotoren van Blue Origin heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf wegens vergelding door klokkenluiders nadat hij zich over veiligheidskwesties had uitgesproken.

De klacht werd ingediend bij het Superior Courtroom van Los Angeles County. Het bevat een gedetailleerd verhaal over de inspanningen van programmamanager Craig Stoker gedurende zeven maanden om zijn zorgen over de veiligheid en een vijandige werkomgeving bij Blue Origin te laten escaleren.

“Ikzelf, mijn leiderschapsteam en anderen in het hele bedrijf zouden ons niet voortdurend moeten verontschuldigen en excuses moeten maken tegenover onszelf en onze groups voor het slechte gedrag van de CEO”, zegt Stoker in een e-mail aan twee Blue VP’s. “We besteden veel tijd aan het gladstrijken van zaken, het opbouwen van het moreel, het herstellen van schade, het voorkomen dat mensen overreageren… De vijandige werkomgeving… creëert een veiligheids- en kwaliteitsrisico voor onze mensen, producten en klanten.”

Blauw Herkomst Jeff Bezos BE-4

Jeff Bezos, 17 september 2014 in Washington, DC. Beeldcredits: Getty-afbeeldingen

Meer nieuws van TC en daarbuiten

Amazone heeft gekocht drie Falcon 9-lanceringen van SpaceX ter ondersteuning van de inzet van zijn megaconstellatie Mission Kuiper, zijn concurrent op de markt voor satellietinternet.

LockBiteen beruchte ransomwarebende, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een cyberaanval gericht op het Indiase ruimtevaartonderzoekslaboratorium dat eigendom is van de staat.

Loft orbitaal is aan het lanceren een nieuw aanbod genaamd ‘virtuele missies’, waar klanten hun software-apps op een Loft-satelliet kunnen implementeren om gebruik te maken van ingebouwde sensoren en rekenknooppunten, gegevens kunnen analyseren terwijl deze worden verzameld en een hele reeks gebruiksscenario’s kunnen uitvoeren.

Relativiteitsruimte CEO Tim Ellis slaat terug op de recente opmerkingen van collega-luchtvaart- en ruimtevaartdirecteur Peter Beck, die eerder deze maand lanceercontracten voor niet-gevlogen raketten “in wezen waardeloos” noemde. In scherp distinction, Ellis betoogde in een exclusief interview met TechCrunch is het opbouwen van een backlog de enige manier om de aansluiting van de product-markt te valideren.

Terran orbitaal klaagt zijn aan voormalig CTO, Austin Williamsiets meer dan een maand nadat hij en andere aandeelhouders publiekelijk opriepen tot een verandering in het leiderschap van het bedrijf.

Max Q wordt door mij aangeboden, Aria Alamalhodaei. Als je Max Q graag leest, overweeg dan om het door te sturen naar een vriend.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here