Home Concert Gov’t Mule en Darkish Aspect of the Mule op Purple Rocks 8-7-23 ~ Live performance Images Journal

Gov’t Mule en Darkish Aspect of the Mule op Purple Rocks 8-7-23 ~ Live performance Images Journal

0
Gov’t Mule en Darkish Aspect of the Mule op Purple Rocks 8-7-23 ~ Live performance Images Journal


Michaël Yanko

Fotografen van rocklegendes

Purple Rocks stond al jaren op mijn bucketlist. Start juli kreeg ik een e-mail van Gov’t Mule waarin stond dat ze daar op 23-07-2003 zouden spelen om hun Donkere kant van de muilezel prestatie. Ik dacht dat dit misschien wel de perfecte gelegenheid was om deze van mijn lijstje te schrappen. Na wat onderzoek te hebben gedaan, kwam ik erachter dat niet alleen Jason Bonham de present opende met zijn Led Zeppeling Night, maar dat Joe Bonamassa daar de avond ervoor ook speelde. De beslissing werd genomen en 15 minuten later had ik vluchten, autoverhuur en een lodge geboekt. Ik was erg opgewonden om deze van mijn lijst te schrappen en te genieten van 2 avonden geweldige muziek. Ik had Gov’t Mule al meerdere keren gezien, maar ik had gehoord dat de DSOTM-shows spectaculair zijn. Ik had erg veel zin in deze 2 geweldige muziekdagen.

In tegenstelling tot de vorige regenachtige nacht was het weer good. Speciale gast Jason Bonham en zijn Led Zeppelin Night openden de present met een geweldig eerbetoon aan Zeppelin. Dit was de perfecte band als inleiding op het geweldige optreden dat we allemaal gingen meemaken.

Het ontmoeten van Mule-bassist Kevin Scott en DSOTM-gitarist/toetsenist/zanger Jackie Greene vóór de present was een further bonus.

Na een korte uitrustingswissel van de Bonham-set kwam Mule onder luid applaus naar buiten. Warren Haynes praat niet veel tijdens zijn reveals, maar hij begroette het publiek hartelijk en de band sprong meteen in hun openingsnummer, “Identical As It Ever Was” uit Vrede als een rivier…, hun nieuwste uitgave.

Mule’s openingsset met zes nummers ging verder met “Time To Confess”, “After The Storm”, “Unring The Bell” en “Limitless Parade”, en eindigde met “Made My Peace”, eveneens van de nieuwe plaat.

De leden van Mule, Warren Haynes (gitaar, zang), Matt Abts (drums, zang), Kevin Scott (bas) en Danny Louis (keyboards) voor de Darkish Aspect of the Mule-set waren: Jackie Greene (keyboards, gitaar, zang) , Ron Holloway (sax) en Sophia Ramos en Machan Taylor op achtergrondzang.

De DSOTM-set bestond uit Pink Floyd-favorieten en enkele diepere nummers. Het begon met “Shine On You Loopy Diamond”, gevolgd door “Have A Cigar” met Abts als leadzang. Ze volgden met de hit ‘Welcome To The Machine’, daarna ‘Communicate To Me’, ‘Breathe’, ‘The Nice Gig In The Sky’, ‘Cash’, ‘Us And Them’, ‘Elke kleur die je leuk vindt’. ‘One Of These Days’, ‘Fearless’ en ‘Echoes’. Ik was verbaasd over hoe nauwkeurig deze nummers werden gespeeld, en toch voegde Haynes er een aantal aangepaste accenten aan toe. Op een gegeven second zong Haynes, om Ron Holloway voor te stellen, zijn naam als onderdeel van het nummer. De band zorgde voor 2 geweldige toegiften! Eerst keerden ze terug om “Comfortably Numb” te spelen, tot grote vreugde van het publiek. Ze verlieten even het podium, maar het publiek had honger naar meer, dus kwamen ze terug voor een spetterende cowl van ‘Want You Had been Right here’.

Ik verwachtte niets minder dan een geweldige lichtshow voor de DSOTM-set, en de band stelde niet teleur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here