Home Voeding Gezondheidsvoordelen van bruine rijst + recepten voor bruine rijst

Gezondheidsvoordelen van bruine rijst + recepten voor bruine rijst

0
Gezondheidsvoordelen van bruine rijst + recepten voor bruine rijst


Vraagt ​​u zich af wat de voordelen zijn van bruine rijst versus witte rijst? Op zoek naar meer kookideeën voor bruine rijst? Ik beantwoord uw belangrijkste vragen over de gezondheidsvoordelen van bruine rijst + recepten voor bruine rijst die u in uw gezonde levensstijl kunt opnemen.

Rijst is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde – en belangrijkste – voedingsmiddelen ter wereld. Dit bescheiden basisgraan levert ongeveer de helft van de calorieën voor de helft van de wereldbevolking! In de VS is de consumptie van dit glutenvrije graan de afgelopen dertig jaar verdubbeld tot meer dan 25 pond per persoon per jaar. Dit is goed nieuws, omdat onderzoek wijst op de vele gezondheidsvoordelen die verbonden zijn aan het consumeren van rijst.

Zwarte rijst wordt beschouwd als een volkoren rijstsoort.

Wat is volkoren bruine rijst?

Er zijn veel rijstvariëteiten – naar schatting 40.000 – en veel rijstsoorten worden ingedeeld op grootte (lange, middellange en korte korrel). Bovendien is rijst verkrijgbaar in vele tinten, zoals rood, paars en zwart, die allemaal als volle granen worden beschouwd. Ik had het geluk dat ik in beide landen meer te weten kwam over de rijstteelt Mississippi En Californië Rondleidingen op rijstboerderijen.

Rijst na de oogst, voordat de romp wordt verwijderd.

Nadat de rijst van de plant is geoogst, wordt de oneetbare schil van de rijstkorrel verwijderd en wat overblijft is bruine rijst, die als een volkoren graan wordt beschouwd. Als de rijst verder wordt gemalen en de zemelen en kiemen worden verwijderd, blijft er witte geraffineerde rijst over.

Voeding van bruine rijst

Hoe zit het met bruine rijst versus witte rijst? Bruine langkorrelige rijst heeft vier keer zoveel vezels als witte langkorrelige rijst en heeft ook een hoger gehalte aan mineralen, vitamines en fytonutriënten. De meeste fytonutriënten in rijst zijn geconcentreerd in de buitenste zemelbedekking; Research tonen aan dat rode, paarse en zwarte rijst zelfs hogere niveaus van bioactieve plantaardige stoffen bevatten dan bruine rijst. Een gekookte portie bruine rijst van een halve kop levert eiwitten (3 gram), vezels (2 gram) en meer dan 15 vitamines en mineralen, waaronder magnesium (11% ADH), fosfor (8% ADH), niacine (8% ADH). ADH), thiamine (6% ADH) en mangaan (44% ADH) voor 108 calorieën. Is bruine rijst glutenvrij? Ja, het is een glutenvrij graan dat je veilig in je glutenvrije dieet kunt opnemen.

Rijst groeit erin Californië.

Research hebben aangetoond dat de inname van volkoren rijst kan helpen het risico op diabetes te verminderen, het cholesterolgehalte te verlagen en een gezond gewicht te helpen behouden. Interessant genoeg toont onderzoek ook aan dat mensen die rijst eten (ongeacht bruin of wit) over het algemeen over het algemeen gezonder eten. Een studie gepubliceerd in de Tijdschrift van de American Dietetic Affiliation ontdekte dat rijsteters, vergeleken met niet-rijsteters, een hogere inname van groenten, vezels, ijzer en kalium hebben, met een lagere inname van totaal vet en verzadigd vet. Een andere analyse uit het tijdschrift Vitamin At this time rapporteerde vergelijkbare bevindingen en ontdekte ook dat rijstfans meer fruit en peulvruchten kozen, minder toegevoegde suikers consumeerden, een groter risico hadden op een normaal gewicht en minder vaak zwaarlijvig waren, en een lager risico hadden op hoge bloeddruk. druk en metabool syndroom dan niet-rijsteters. Beide onderzoeken identificeerden rijsteters als degenen die minstens een kwart kopje rijst per dag consumeerden.

Dit recept voor Tahoe met Roerbak Child Bok Choy wordt geserveerd met rode rijst, een vorm van volkoren rijst.

Rijst in gezonde voeding

Het is volkomen logisch dat rijst vaak wordt geconsumeerd in gezonde voedingspatronen. Rijst wordt vaak beschouwd als een canvas op het bord en wordt daarom vaak gecombineerd met gezonde eiwitten zoals bonen, pinda’s, tofu en tempeh; gezonde vetten en veel groenten. Deze stijl van eten wordt vaak waargenomen in veel gezonde culturele diëten, waaronder ThaisChinees, Japans, Mexicaans, IndischEn Caribisch gebied eetpatronen. Deze opname van rijst in gezonde keukens kan gemakkelijk worden waargenomen in mondiale gerechten zoals groente roerbak, bonen en rijstEn Indische curry borden. Dus vergeet de hedendaagse hype die je op web leest over hoe je granen, inclusief rijst, moet vermijden. Er is geen bewijs dat dergelijke beweringen ondersteunt. Kies in plaats daarvan voor bruine rijst in heerlijke, voedzame bereidingen.

Dit recept voor Veganistische kom met zwarte bonen en rijst bevat heerlijke, gezonde bruine rijst als foundation.

5 manieren om recepten voor bruine rijst en bruine rijst op te nemen

Probeer deze ideas en recepten om meer gezonde bruine rijst in uw dieet op te nemen.

Ruil haver uit in je ontbijt kom vaker voor bruine rijst.

1. Eet het als ontbijt

Wie zegt dat je volkorenpap uit haver moet bestaan? Je kunt voorgekookte bruine rijst gebruiken, met een beetje kaneel, wat sojamelk, noten en seizoensfruit om je dag goed te laten verlopen. Of phrase nog creatiever door haver te ruilen in een hartige ontbijtkom gevuld met spinazie en champignons.

Pistache Kurkuma Rijst Energy Bowl

2. Bekleed je Energy Bowl met bruine rijst

Bruine rijst is de perfecte foundation voor je volgende energy bowl, zoals mijn Pistache Kurkuma Rijst Energy Bowl hierboven weergegeven. Schep gewoon gekookte bruine rijst in je kom en beleg deze met groenten, plantaardige eiwitten (tofu, bonen, kikkererwten, tempeh), noten en een smaakvolle dressing.

Immediate Pot Veganistische Bruine Rijst Bananenpudding

3. Klop het op tot een dessert

Ja! Gebruik de klassieke traditie van rijstpudding als gezond dessert, lekker en gezond genoeg om als ontbijt van te smullen, zoals ik Immediate Pot Veganistische Bruine Rijst Bananenpudding.

Dit recept voor Gemakkelijke bruine Spaanse rijst is gevuld met fantastische smaken.

4. Maak het spannend!

Wees niet bang om je rijst op smaak te brengen en als eenvoudig bijgerecht te serveren bij linzenpasteitjes of gestoofde erfstukbonen. Probeer dit Spaanse rijst, Komijn bruine rijstEn Chipotle-tomatenrijst voor eenvoudige ideeën voor bij uw volgende maaltijd.

Gebruik overgebleven gekookte bruine rijst in verschillende gerechten, zoals deze Salade van bruine rijstkikkererwten en gember-tahindressing.

5. Bewaar je rijstresten

Gooi die overgebleven gekookte rijst niet weg! Gebruik het in verschillende recepten, zoals graan kommen, salades, vegetarische burgers en soepen. Of maak er een makkelijke groente gebakken rijst van: Fruit een gesnipperde ui en een teentje knoflook in een kleine hoeveelheid plantaardige olie, voeg de gehakte groenten toe die je bij de hand hebt (bijvoorbeeld erwten, courgette, paprika, asperges) en bak tot ze knapperig zijn maar toch zacht. Roer de overgebleven bruine rijst, sojasaus en rode chilivlokken erdoor. Voeg in blokjes gesneden tofu toe om er een maaltijd van te maken.

Leren hoe rijst wordt verbouwd Mississippi.

Leer in deze video hoe je deze heerlijke kom met kurkumarijst en zwarte bonen maakt hier.

Bekijk hier deze andere bruine recepten:

Lees meer ideas voor het gebruik van plantaardig voedsel in deze handleidingen:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here