Home Voeding Ryze Mushroom Espresso Assessment: geef uw gezondheid een enhance?

Ryze Mushroom Espresso Assessment: geef uw gezondheid een enhance?

0
Ryze Mushroom Espresso Assessment: geef uw gezondheid een enhance?


Met meer dan 30.000 vijfsterrenrecensies is Ryze Mushroom Espresso momenteel behoorlijk populair en ik krijg er heel veel vragen over. Is er enig bewijs ter ondersteuning van de gedurfde gezondheidsclaims die het maakt? Laten we erin duiken met deze Ryze-koffierecensie.

Wat is Ryze Mushroom-koffie?

Ryze is een bedrijf dat champignonkoffie maakt. De oprichters, twee afgestudeerden van Harvard (we weten niet wat ze hebben gestudeerd om te weten of ze überhaupt een achtergrond in de gezondheidszorg hebben), beweren dat je je gezondheid kunt ‘opladen’ met slechts twee kopjes per dag en ‘je lichaam en geest kunt genezen’. .’

De beschrijving van deze koffie beweert: ‘Onze koffiemelange zit boordevol adaptogene paddenstoelen en levert een rustigere energie, een scherpere focus en immuunondersteuning voor een evenwichtig lichaam en een heldere geest.’

wat is ryze paddenstoelenkoffie

Het feit dat ze zeggen dat deze koffie je gezondheid een ‘supercharge’ kan geven, is een enorme rode vlag, en ze gebruiken deze en andere termen duidelijk om een ​​emotionele reactie uit te lokken en hun product te verkopen.

Er bestaat niet zoiets als uw gezondheid ‘opladen’. Het verbeteren van uw gezondheid is zoveel complexer dan alleen het drinken van een kopje koffie; een gezond, uitgebalanceerd dieet, fysieke activiteit, stressmanagement en het beperken van alcohol zijn allemaal belangrijk. Natuurlijk zijn mensen altijd op zoek naar een snelle oplossing, en de koffiemarketingafdeling van Ryze weet dit.

Vandaar dat de fantastische beweringen dat 1. niet gemeten kan worden en 2. hyperbolisch zijn voor een fout 3. vaag zijn en gemakkelijk geïnterpreteerd kunnen worden zoals jij dat wilt. Advertising 101.

Ingrediënten voor Ryze-koffie

Hier is het voedingspaneel van Ryze-koffie:

Ryze koffie recensie

Het is eigenlijk de RYZE biologische paddenstoelenmix (Cordyceps, Lion’s Mane, Reishi, Shiitake, Turkey Tail, King Trumpet), plus biologische Arabica-koffie, biologische MCT-olie en biologische kokosmelk.

De Ryze-mix is ​​gepatenteerd, wat betekent dat we niet precies weten hoeveel van elk ingrediënt erin zit. Het kan veel zijn, of het kan een beetje zijn… beide zijn problematisch. Te veel van een bepaald ingrediënt kan gevaarlijk zijn. Te weinig, en het mengsel kan ineffectief zijn. Dat wil zeggen, als er daadwerkelijk bewijs is dat een van deze ingrediënten überhaupt effectief is. voor wat het bedrijf beweert.

Elke keer dat u een gepatenteerd mengsel in een product ziet, koop het dan niet.

Ryze koffie beoordelingen

Ryze heeft 484.000 volgers op Instagram en lijkt veel influencers in te huren om over hun producten te praten. Deze mensen zweren dat ze door het drinken van de koffiemelange een ‘geweldig gevoel’ krijgen, dat hun humeur erdoor wordt verbeterd en dat ze geen energiecrashes meer krijgen, omdat Ryze minder cafeïne bevat dan gewone koffie.

Ryze lijkt afhankelijk te zijn van getuigenissen om het product op de markt te brengen.

Ryze-koffie smaakt geweldig. Ik ben er internet mee begonnen. Ik heb het gevoel dat ik beter slaap en energieker wakker phrase

Het werkt!

Ik voel me geweldig en ik denk dat het me de vitamines geeft die ik mis. Geen geweldige smaak, je moet ergens mee mixen als je ervan wilt genieten. Ik drink het letterlijk elke keer als ik het inneem.

PERFECT!

De portiegrootte is ideal. De hoeveelheid calorieën is ideal. De hoeveelheid eiwit is ideal. De manier waarop het excellent smaakt en alle additional voordelen heeft, is gewoon krankzinnig. Ik ben dol op dit product. Ik heb iedereen aanbevolen dat ik veel practice, dus het verkrijgen van die eiwitten op zo’n snelle en gemakkelijke manier werkt helemaal excellent, bedankt!!!!

Merk op dat Ryze eigenlijk geen eiwitten bevat als je naar het paneel met voedingsfeiten kijkt.

ryze koffie recensie

En dan is er Christie Brinkley.

De 70-jarige actrice Christie Brinkley is een ambassadeur voor Ryze en werd eerder dit jaar aangehaald in Individuals Journal en zei:

“Het is zo goed. En de manier waarop ik het gebruik is: ik zet mijn kop koffie, en dan doe ik er een grote eetlepel RYZE in, en dan doe ik havermelk, en mijn koffie is als dit krachtige drankje in de ochtend.

Zeker een lovende aanbeveling, maar wat is het waard?

Christie Brinkley over rimpels, voeding en lichaamsbeweging op 70-jarige leeftijd (exclusief) (folks.com)

Onderzoek naar paddenstoelenkoffie van Ryze

Ondanks alle beweringen die het bedrijf doet, zou je denken dat ze onderzoek naar Ryze zouden hebben om dit allemaal te ondersteunen.

Maar NEE!

Er zit geen onderzoek achter het product zelf, wat gebruikelijk is. Vaak zal een bedrijf zeggen dat een complement wetenschappelijk wordt ondersteund, maar wat ze bedoelen is dat op sommige ingrediënten onderzoek is gedaan en niet op het complement.

We hebben dit eerder gezien bij de Het nieuwe Anti-Spike-supplement van Glucose Goddess, dat ik hier heb besproken.

Laten we eens kijken naar het onderzoek naar de paddenstoelen die Ryze paddenstoelkoffie bevat.

Manen van de leeuw

Lion’s mane is een soort paddenstoel die culinaire en medicinale toepassingen heeft. Het groeit op stammen van dode hardhoutbomen en heeft een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele Aziatische geneeskunde. Lion’s Mane is in populariteit toegenomen dankzij beweringen dat het de ziekte van Alzheimer en dementie helpt voorkomen, de focus en het geheugen verbetert, helpt bij problemen met de spijsvertering en de darmgezondheid verbetert, ontstekingen bestrijdt en het immuunsysteem ‘een enhance geeft’.

In een gerandomiseerde controlestudie van de gezonde deelnemers die twaalf weken lang leeuwenmanensupplementen gebruikten, vertoonden degenen die het complement gebruikten verbeteringen in de scores in het Mini-Psychological State Examination (een check die wordt gebruikt om dementie te diagnosticeren) vergeleken met die in de placebogroep. De onderzoekers voerden ook twee andere assessments uit, één voor visueel geheugen, perceptie en constructie en één die het kortetermijngeheugen van woorden evalueerde. Uit deze assessments kwamen geen verschillen tussen de twee groepen naar voren.

Er is geweest één kleine RCT op de gezondheid van leeuwenmanen en darmen, wat gunstige effecten vertoonde. Na het innemen van leeuwenmanensupplementen werden bij de deelnemers meer soorten darmbacteriën gedetecteerd, maar geen enkel specifiek sort viel op. De deelnemers aan het onderzoek hadden al numerous darmbacteriën, dus hoewel er na het complement meer werden gevonden, vertaalt dit zich niet in een klinisch relevante verbetering. Het onderzoek had ook maar 13 deelnemers en zij slikten het complement slechts een week. Voordat er echte conclusies kunnen worden getrokken over het impact van leeuwenmanen op de darmgezondheid, moeten er veel langere en grotere onderzoeken worden gedaan.

Er zijn veel gezondheidsclaims rond cordyceps en het gebruik ervan als complement voor het verbeteren van de immuniteit, het bestrijden van kanker, het tegengaan van veroudering, het tegengaan van vermoeidheid, het beschermen van de nieren en het werken als antidepressivum (rode vlag!).

Deze claims zijn echter allemaal gebaseerd op preklinische onderzoeken, wat betekent dat ze op dieren of in reageerbuizen zijn uitgevoerd. We hebben op dit second geen research bij mensen die solide conclusies kunnen trekken over hoe cordyceps nuttig kan zijn.

Wat is Ryze paddenstoelenkoffie

Reishi

Het gebruik van reishi-paddenstoelen gaat 4000 jaar terug in de traditionele Chinese language geneeskunde en er wordt aangenomen dat het de levensduur bevordert. Andere potentiële voordelen zijn onder meer het ondersteunen van het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van ontspanning en slaap.

De populariteit van reishi-supplementen groeit, maar dat is zo een aanzienlijke onderzoekskloof met betrekking tot de voordelen voor de gezondheid bij de mens, en met de veiligheid ervan.

We hebben meer hoogwaardige, grotere klinische onderzoeken bij mensen nodig om conclusies te kunnen trekken over de manier waarop reishi de gezondheid kan beïnvloeden.

Verder moeten verschillende groepen mensen reishi-supplementen vermijden, waaronder degenen die antistollings- of bloedplaatjesaggregatieremmers gebruiken, mensen met bepaalde soorten kanker, mensen die risico lopen op een lage bloedsuikerspiegel en iedereen die medicijnen gebruikt die tot levertoxiciteit kunnen leiden.

Shitake

Van alle paddenstoelen die in deze koffiemelange worden gebruikt, zijn dit de paddenstoelen waar de meesten van ons van hebben gehoord, en ze zijn het gemakkelijkst te vinden in de supermarkt. Shitake-paddenstoelen bevatten B-vitamines, zink en koper, wat vezels en kleine hoeveelheden vitamine D.

Ze moeten volledig gekookt zijn voordat ze worden geconsumeerd, anders kunnen ze dermatitis veroorzaken.

Shitake-paddenstoelen worden ook gebruikt in de traditionele Chinese language geneeskunde en er wordt gedacht dat ze de levensduur helpen verbeteren en de gezondheid bevorderen.

Zij zijn ook gevonden antivirale, antitumorale, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Maar internet als veel van de andere onderzochte paddenstoelen zijn deze eigenschappen gevonden in reageerbuis- en dieronderzoek.

Voordat er medicinale claims of gezondheidsbevorderende claims kunnen worden gemaakt over supplementen met shiitake-paddenstoelen, hebben we veel meer onderzoek van hoge kwaliteit nodig en moet dit ook op mensen worden gedaan.

Ik voel hier een patroon ontstaan.

Als je van shitake-paddenstoelen houdt, voeg ze dan toe aan een wokgerecht of een pastagerecht, maar er is op dit second geen indicatie voor hen in supplementvorm.

Turkije staart

Er wordt gezegd dat kalkoenstaartpaddenstoelen het immuunsysteem versterken, de darmgezondheid verbeteren en de behandeling van kanker ondersteunen. Hun gebruik bij de behandeling van kanker lijkt de het meest bestudeerd facet van deze paddenstoel, en males denkt dat bepaalde chemische verbindingen daarin, bekend als bèta-glucanen (ook in haver, FYI), het immuunsysteem versterken.

Een extract van kalkoenstaartpaddenstoelen, bekend als polysaccharide-Okay (PSK), is al 30 jaar goedgekeurd voor gebruik als aanvullende kankerbehandeling in Japan en andere Aziatische landen. De FDA heeft het gebruik ervan voor de behandeling van kanker of enige andere medische aandoening in de Verenigde Staten niet goedgekeurd.

Onderzoek naar over het algemeen gezonde mensen en kalkoenstaartpaddestoelen lijkt beperkt.

Koning Oester

Koningsoesterzwammen bevatten B-vitamines, mineralen, kleine hoeveelheden vitamine D en vezels. Web als de andere paddenstoelen in deze koffiemelange worden ze ook al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese language geneeskunde.

Sommige gezondheidsclaims eromheen omvatten de gezondheid van het hart, ondersteuning van het immuunsysteem, het bestrijden van ontstekingen, het verbeteren van de darmgezondheid en mogelijk antitumorale eigenschappen.

Er zijn op dit second zeer beperkte onderzoeken bij mensen uitgevoerd om de gezondheidsclaims rond deze paddenstoelen te kunnen valideren. Als je ze eet zoals je met andere paddenstoelen zou doen, kan dit enkele voordelen opleveren, omdat ze veel voedingsstoffen bevatten, maar het wordt niet aanbevolen om ze in supplementvorm te nemen.

Al met al zeer teleurstellend bewijs om de consumptie van deze paddenstoelen te ondersteunen, vooral in een gepatenteerde mix, vooral vanwege de beweringen die Ryze doet.

ryze koffie recensie

Een gerenommeerd bedrijf zou dit soort onzin niet op zijn sociale media hebben staan. Periode.

Ryze Mushroom Espresso Assessment: is paddenstoelenkoffie gezond?

Er is niet genoeg menselijk bewijs van hoge kwaliteit om de beweringen over Ryze-paddenstoelkoffie te ondersteunen. Het feit dat iets voordelen heeft opgeleverd bij dieren of in reageerbuisstudies, betekent niet dat het ook bij mensen dezelfde voordelen zal hebben.

Getuigenissen van influencers en gebruikers zijn, laten we zeggen, het papier waarop ze zijn geschreven (of de pc waarop ze zijn getypt?) niet waard. Deze zijn vaak bevooroordeeld en helaas nep. Negatieve recensies kunnen worden verwijderd. Ten slotte is het placebo-effect reëel.

Er zijn ook enkele veiligheidskwesties waarmee u rekening moet houden, dus als u medicijnen gebruikt of een gezondheidsprobleem heeft, overleg dan met een medische skilled voordat u dit product koopt.

Als Ryze-koffie veilig voor u lijkt en u het wilt proberen, ga uw gang. Maar lovende recensies en goede advertising and marketing zijn geen vervanging voor wetenschap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here