Home Voeding 10 eenvoudige veganistische benodigdheden voor uw boodschappenlijstje

10 eenvoudige veganistische benodigdheden voor uw boodschappenlijstje

0
10 eenvoudige veganistische benodigdheden voor uw boodschappenlijstje


Zoek naar deze high 10 klassieke veganistische benodigdheden die ik altijd op mijn veganistische boodschappenlijstje zet, zodat je de hele week snelle en gemakkelijke maaltijden kunt bereiden.

Wat vult mijn voorraadkast en koelkast? Welke plantaardige voedingsmiddelen zet ik altijd op mijn boodschappenlijstje? Ten eerste vind je in mijn voorraadkast altijd een verscheidenheid aan volle granen, peulvruchten, noten, zaden, kruiden en specerijen (bekijk mijn plantaardige pantry-toolkit hier voor een handig veganistisch boodschappenlijstje). En nummer twee: ik vul deze gadgets aan met wekelijkse bezoeken aan mijn eigen groentetuin en lokale boerenmarkt voor een verscheidenheid aan producten. Maar ik heb ook een aantal handige vegan meals necessities die ik graag bij de hand heb om elke dag van de week betrouwbare, heerlijke plantaardige maaltijden te bereiden. Daarom deel ik vandaag mijn 10 eenvoudige veganistische benodigdheden voor je boodschappenlijstje.

10 eenvoudige veganistische benodigdheden voor uw boodschappenlijstje

1. Soja melk

Versterkte sojamelk is bij mij thuis een should. Ik koop het per doos bij Costcoomdat verrijkte, ongezoete sojamelk is een van de dingen die ik in mijn dagelijkse voeding in koffie opneem, graan, smoothies, bakken, sauzen en nog veel meer. Het is belangrijk om voldoende te krijgen calcium En vitamine D in een uitgebalanceerd veganistisch dieet, daarom raad ik aan de voorkeur te geven aan voedingsrijke, verrijkte plantaardige melk. Vooral sojamelk bevat veel meer eiwitten dan andere plantaardige melkvariëteiten. Ik raad aan om biologische, pure, ongezoete sojamelk te kopen voor de beste voedingswaarde.

Bekijk enkele van mijn favoriete recepten met sojamelk:

2. Geraspte plantaardige kaas

Ik heb altijd een zakje plantaardige geraspte kaas in mijn koelkast staan, als makkelijk ingrediënt bij het koken. Er zijn meerdere merken die veganistische kaassnippers maken (Violife, Diana, Observe Your Coronary heart) in verschillende smaken, waaronder Mozzarella, Parmezaanse kaas, Mexicaans en Cheddar. Je kunt er genieten van geraspte plantaardige kaas taco’s, lasagne, macaroni met kaasEn pizza. Het is natuurlijk belangrijk om in gedachten te houden dat veganistische geraspte kaas geen supergezond spul is. Het wordt meestal gemaakt van verfijnde ingrediënten met weinig voedingsstoffen, dus het gaat meer om smaak en gemak dan om gezondheid. Als je wilt genieten van een gezondere kijk op plantaardige kaas, maak dan je eigen cashewkaas hier.

Hier zijn enkele van mijn favoriete recepten met geraspte plantaardige kaas:

3. Plantaardige yoghurt

Ik hou ervan om een ​​paar plantaardige yoghurtjes in mijn koelkast te bewaren als eenvoudig ontbijt, tussendoortje of als kookingrediënt. Er zijn verschillende merken die ik leuk vind, waaronder Kite Hill, So Scrumptious, Silk en Nancy’s. Sommige zijn rijker aan eiwitten dan andere, en ik probeer de voorkeur te geven aan degenen die meer eiwitten en minder toegevoegde suikers bevatten. Een van mijn favoriete, makkelijke lekkernijen is ongezoete plantaardige yoghurt, belegd met verse bessen en muesli. Yoghurt is ook een goede foundation voor romige veganistische desserts, en gewone, gekweekte veganistische yoghurt is daar ook geweldig in verbanden en dips. Meer informatie over het kiezen van de beste plantaardige yoghurt hier.

Probeer hier deze recepten met plantaardige yoghurt:

4. Plantaardige margarine

Earth Stability is mijn favoriete plantaardige margarine om te smeren en te koken; het is eenvoudig, heerlijk en gemaakt met onverzadigde plantaardige oliën. Hoewel ik aanbeveel om vaker hele plantaardige vetten (avocado’s, noten, zaden, olijven) in de keuken te gebruiken dan geraffineerde oliën, denk ik dat het prima is om kleine hoeveelheden margarine in je dieet op te nemen.

Bekijk enkele van mijn toprecepten met plantaardige margarine.

5. Plantaardig ei Vervanging

Er zijn verschillende plantaardige eiervervangers verkrijgbaar, waaronder Simply Egg en EnerG Eivervanger. U kunt er echter ook uw eigen eiervervanger mee maken Chia zaden (foto hierboven), lijnzaadEn aquafaba. Meer informatie over het gebruik natuurlijke veganistische eiervervangers hier. En als je zin hebt in iets dat op eieren lijkt als ontbijt, probeer dan tofu te mengen met kurkuma, edelgistvlokken en je favoriete groenten (zie hier mijn recept).

Vind enkele van mijn toprecepten met eiervervangers:

6. Plantaardige Mayonaise

Er staat altijd wel een potje vegan mayonaise in mijn koelkast. Het is geweldig om op sandwiches en vegetarische burgers te smeren, door saladedressings te roeren en zelfs in recepten te mengen. Hoewel je beter hele plantaardige vetten zoals avocado, noten en zaden in je dieet kunt opnemen, is een kleine hoeveelheid veganistische mayonaise, gemaakt met onverzadigde plantaardige oliën, prima in je dieet.

Probeer enkele van mijn klassieke recepten met veganistische mayonaise:

Farro en witte bonen vegetarische burgers

7. Vegetarische burgers

Ik ben verliefd op een goede vegetarische burger! Het zijn goede oude standbys in mijn keuken voor eenvoudige maaltijden, kooksessies, picknicks en feestjes. Ik heb altijd wat in mijn vriezer liggen. En er zijn zoveel merken, zoals Past Meat, Boca, Gardein, Hillary’s en Candy Earth. Wat nog beter is, is je eigen zelfgemaakte vegetarische burgers maken, gevuld met gezonde ingrediënten zoals bonen, volle granen en groenten, en deze invriezen voor snelle maaltijden.

Hier zijn enkele van mijn favoriete eenvoudige vegetarische burgerrecepten:

Hartige Gebakken Tofu

8. Gebakken tofu

Hoewel ik het leuk vind om mijn eigen huisgemaakte gebakken tofu, Ik zet bereide gebakken tofu op mijn boodschappenlijstje voor een eenvoudige, gemakkelijke plantaardige eiwitbron die je in salades, graankommen en sandwiches kunt snijden. Er zijn verschillende merken gebakken tofu, waaronder Wildwood, Easy Reality en Nasoya. Zoek ze op in de tofu-afdeling van je supermarkt.

Probeer gebakken tofu in dit recept op te nemen Tofu Boerenkool Energy Bowl met Tahindressing.

9. Biologische Tofu

Nu we het toch over gebakken tofu hebben…Ik kan in mijn leven geen week zonder tofu. Sterker nog, ik neem bijna elke dag tofu op in mijn dieet. Dit eiwitrijke plantaardige eiwit gemaakt van sojabonen is zo veelzijdig en voedzaam. Je kunt het erin gebruiken roerbakgerechtenpasta gerechten, salades, graan kommen, en meer! Bovendien is het lang houdbaar, waardoor ik altijd minimaal één bakje in mijn koelkast heb staan. Er zijn veel soorten tofu die goed zijn voor specifieke doeleinden. Lees meer over tofu in mijn Ultieme Tofu-gids hier. En leren hoe ze hier tofu maken.

Laat je inspireren om tofu op vele manieren te gebruiken, te beginnen met deze recepten:

10. Plantaardige Jerky

Het lijkt misschien een beetje obscuur, maar plantaardige jerky zit altijd in mijn tas en reistas als mijn heerlijke, eiwitrijke snack voor onderweg. Sommige veganistische jerky worden geleverd in kleine, individueel verpakte, houdbare verpakkingen, dus ze zijn houdbaar (geen koeling vereist) en nemen niet veel ruimte in beslag. Om nog maar te zwijgen van het feit dat vegan jerky een goede bron van plantaardige eiwitten kan zijn, die moeilijk te vinden zijn tijdens het reizen. Dit specifieke merk (hierboven weergegeven) is mijn favoriet aller tijden.

Voor meer veganistische boodschappenlijstjes, bekijk het volgende:

Ik ben geen woordvoerder voor de merken die op mijn weblog staan, maar ik heb wel affiliate-links van Amazon opgenomen. Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here