Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.Cliff Nobles

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.Cliff Nobles

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt.Cliff Nobles


‘Clifford James Nobles

was een Amerikaanse popzanger, die vooral bekend is geworden door zijn instrumentale hit”,De Paard Biografie”.

Terwijl hij in een commune in Norristown, Pennsylvania woonde, vormde hij een groep, Cliff Nobles & Co., met bassist Benny Williams, gitarist Bobby Tucker en drummer Robert Marshall. Ze namen demo’s op en kregen, met de hulp van songwriter/producer Jesse James, een platencontract bij Phil-LA van Soul Data.

Hun tweede launch voor het platenlabel was de single “Love Is All Proper” z/w “The Horse”, met de blazerssectie van wat later bekend zou worden als MFSB.

“The Horse” was gewoon een instrumentale versie van de A-kant, en Nobles, die de leadzanger was, speelt eigenlijk helemaal niet op het nummer. Niettemin vloog het in model op radiostations en werd het een hit, met een piek van drie weken op nummer 2 in de Amerikaanse Billboard Scorching 100-hitlijst in 1968, evenals op nummer 2 in de R&B Singles-hitlijst.

Het werd uit de nummer 1-positie gehouden door Hugh Masekela’s “Grazin’ within the Grass”, in de week van 13 juli 1968 – wat resulteerde in het zeldzame voorkomen van instrumentale nummers die zowel de nummer 1 als de nummer 2 van de R&B-hitlijsten bezetten. dezelfde week.”

The Horse” verkocht binnen drie maanden na de launch een miljoen exemplaren, met de gouden schijf van de RIAA in augustus 1968. Het platenlabel van Nobles ging door met het uitbrengen van instrumentale singles waarop Nobles zelf geen noot speelde, hoewel een latere single waarop Nobles zong ternauwernood de R&B High 40.

Een album toegeschreven aan Cliff Nobles & Co., getiteld The Horse, werd uitgebracht, voornamelijk bestaande uit instrumentale nummers, en bereikte nummer 159 in de Billboard Scorching 200 albumlijst.

Nadat zijn muziekcarrière voorbij was, werkte Nobles in de bouw en later in de elektriciteitsopwekkingsindustrie. Nobles stierf in Norristown, Pennsylvania, in oktober 2008, op 67-jarige leeftijd.Wiki

Cliff nobles het paardenhoofdkwartier mei 1968

https://youtu.be/x6Drn6zZ0f4LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here