Home Natuur Lifer 677 – Mango met groene borst – Reflecties van de natuurlijke wereld

Lifer 677 – Mango met groene borst – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Lifer 677 – Mango met groene borst – Reflecties van de natuurlijke wereld


Kronieken van een Birders-levenslijst

De afgelopen 40 jaar heb ik het geluk gehad om 85% van de vogelsoorten die aan mijn ‘Levenslijst’ zijn toegevoegd, fotografisch te documenteren. Deze blogserie toont de afbeeldingen en anekdotische verslagen die deze ‘Lifer’-waarnemingen documenteren en iets over de omgeving en cultuur van het gebied. Deze Lifer-blogreeks begint met de eerste LIFER buiten de VS, Lifer #624, en gaat vanaf daar chronologisch verder.

A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

Lifer-foto (mannelijk) @ El Cedral, Cozumel Island, Quintana Roo, MX

Mango met groene borst (Anthracothorax prevostii) > Trochilidae > Caprimulgiformes

Vrouw @ El Cedral, Cozumel Island, Quintana Roo, MX

IDENTIFICATIE: Grote, omvangrijke kolibrie met licht gebogen zwarte snavel. Geeft de voorkeur aan bosranden en open gebieden met verspreide hoge bomen. Zit vaak en voedt zich hoog in het bladerdak, maar voedt zich af en toe ook laag en bezoekt feeders. Mannetje (sommige vrouwtjes vergelijkbaar) stevig donker, diepgroen geheel met zwarte keel, paarsachtige staart. Vrouwtjes en onvolwassenen hebben een brede donkere streep midden op de keel en borst, en witte staarthoeken. Onvolwassen heeft ook roestige vlekken langs de zijkanten van de keel en borst.

EERSTE ‘LIFER’-OBSERVATIE:
Vogelen met: Miguel Amar Uribe uit Mexico Kan Excursions en mijn vrouw Maria
Datum: 10 december 2021 @ El Cedral, Cozumel Island, Quintana Roo, MX
El Cedral (Pueblo) | MX-ROO

SOORT GLOBAAL eBIRD DISTRIBUTIEKAART
Gele ster geeft de locatie aan van mijn Lifer-waarneming

DETAILS OVER WAARNEMING: We reden een tijdje rond in het centrum van El Cedral (een heel klein stadje) en vervolgens een zijweg in waar we een huis vonden met voederbakken voor kolibries. We stopten ongeveer 20 minuten om te genieten van de constante beweging van kolibries.

FOTO’S GEMAAKT: Onderstaande afbeeldingen zijn gemaakt op Estación de Campo CONANP, Río Lagartos, Yucatan, MX

Vrouw @ El Cedral, Cozumel Island, Quintana Roo, MX

Vorige 3 berichten in mijn LIFER-blogserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here