Home Natuur Lifer 666 – Oranje Wielewaal – Reflecties van de natuurlijke wereld

Lifer 666 – Oranje Wielewaal – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Lifer 666 – Oranje Wielewaal – Reflecties van de natuurlijke wereld


Kronieken van een Birders-levenslijst

De afgelopen 40 jaar heb ik het geluk gehad om 85% van de vogelsoorten die aan mijn ‘Levenslijst’ zijn toegevoegd, fotografisch te documenteren. Deze blogserie toont de afbeeldingen en anekdotische verslagen die deze ‘Lifer’-waarnemingen documenteren en iets over de omgeving en cultuur van het gebied. Deze Lifer-blogreeks begint met de eerste LIFER buiten de VS, Lifer #624, en gaat vanaf daar chronologisch verder.

A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

Lifer-foto @ Cobá archeologische ruïnes, Quintana Roo, MX

Oranje Wielewaal (Icterus auratus) > Icteridae > Passeriformes

IDENTIFICATIE: Aantrekkelijke oranje-zwarte wielewaal van het schiereiland Yucatan, te vinden in borstelige bossen, bosranden en halfopen gebieden met heggen en verspreide bomen. Lijkt veel op de lokale populatie Bonte Wielewaal, die vaak in dezelfde gebieden voorkomt, zelfs in dezelfde groepen bij bloeiende bomen. Mannelijke Oranje Oriole heeft een oranje rug, en beide geslachten hebben een rechte snavel (niet lichtjes ontbogen, zoals bij de kap), en een minder uitgebreid zwart gezichts- en keelmasker dan de kap.

EERSTE ‘LIFER’-OBSERVATIE:
Vogelen met: Mijn vrouw Maria
Datum: 06 december 2021 @ Cobá archeologische ruïnes, Quintana Roo, MX
Zona Arqueológica Cobá | MX-ROO

SOORT GLOBAAL eBIRD DISTRIBUTIEKAART
Gele ster geeft de locatie aan van mijn Lifer-waarneming

DETAILS OVER WAARNEMING: In Cobá liepen Maria en ik langs het pad naar de ruïnes van Grupo Nohoch Mul, absoluut genietend van de schaduw en de mooie weg. Mijn aandacht werd getrokken door een kleine kudde Yucatan-gaaien die iets leken lastig te vallen. En toen merkte ik eerst één houtkruiper op en daarna nog meer. Plotseling werden we omringd door veel vogels die heen en weer vlogen naar de grond en weer terug naar de bomen. Toen merkte ik de ZWARM! Een enorme zwerm legermieren maakte zich langs de kant van de weg. Ik ontdekte 5 LIFER-vogelsoorten die rond deze mierenzwerm werkten.

4e Cobá Mierenzwerm Lifer
Lifer #666 Oranje Wielewaal. Direct na het opnemen van de Lifer Northern Barred-Woodcreeper kwam een ​​Ruddy Woodcreeper (non-lifer) in de strijd, al snel gevolgd door twee Tawny-winged Woodcreepers en een enkele Olivaceous Woodcreeper. Hoger in de bomen vloog een enkele oranje Wielewaal dichterbij.

FOTO’S GEMAAKT: Onderstaande afbeeldingen zijn gemaakt in Cobá.

@ Cobá archeologische ruïnes, Quintana Roo, MX
@ Cobá archeologische ruïnes, Quintana Roo, MX

Vorige 3 berichten in mijn LIFER-blogserie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here