Home Onderwijs Hoe een free of charge programma voor vroeg leren peuters, tienerouders en hun gezinnen opleidt

Hoe een free of charge programma voor vroeg leren peuters, tienerouders en hun gezinnen opleidt

0
Hoe een free of charge programma voor vroeg leren peuters, tienerouders en hun gezinnen opleidt


NEW YORK — Loyal Harmoni Harris reist elke dag naar de Bronx Regional Excessive College, waar ze emotionele, motorische en taalvaardigheden leert. Loyal is iets jonger dan de andere leerlingen op de middelbare faculty; sterker nog, ze is pas twee jaar oud.

Dat komt omdat Loyal deel uitmaakt van een uniek programma in New York Metropolis genaamd LYFE: Dwelling for the Younger Household By Training. LYFE biedt free of charge onderwijs voor jonge kinderen aan studerende ouders die naar openbare scholen in de stad gaan. Loyals moeder, Honesti Melendez, is 16 en gaat naar de middelbare faculty in hetzelfde gebouw waar haar dochter lesgeeft.

LYFE is niet nieuw. Het is meer dan 30 jaar oud en bedient meer dan 300 jonge kinderen in 31 centra in de stad. Maar sinds de oprichting als kinderopvanginitiatief voor jonge moeders is LYFE uitgegroeid tot een onderwijsprogramma van drie generaties waarvan ambtenaren en deskundigen zeggen dat het niet alleen studerende ouders kan helpen, maar ook hun kinderen en gezinnen.

“We zijn meer geworden dan een babysitter”, zegt Mignon Callender, voormalig ouder van een LYFE-student en huidige LYFE-leraar. “We weten dat we meer lesgeven dan de kinderen in dit programma.”

Sommige voordelen van een dergelijk programma voor studerende ouders liggen voor de hand. Dankzij de free of charge kinderopvang kunnen ze gemakkelijker naar faculty blijven en hun studie volgen. LYFE-centra hebben uitgebreide openingstijden zodat studerende ouders kunnen deelnemen aan buitenschoolse activiteiten of een baan kunnen behouden.

Maar LYFE biedt ook andere diensten aan. Elke studentouder is verbonden met een maatschappelijk werker die hen helpt een pad voorwaarts uit te stippelen en na te denken over hun toekomst. Maatschappelijk werkers helpen ook andere gezinsleden bij het vinden van een baan en bij het oplossen van andere problemen. Ervaren docenten helpen studenten bij het leren van ouderschapsvaardigheden. Speciale workshops en uitstapjes laten studenten kennismaken met het idee van een universiteit en andere postdoctorale mogelijkheden.

En leiders zeggen dat het programma een oordeelvrij toevluchtsoord biedt voor studenten die vaak met stigmatisering worden geconfronteerd.

“Eén ding dat we niet doen, is met vooroordelen komen over waarom gezinnen hier zijn”, zegt James Williams, directeur van het LYFE-programma. ‘Ze zijn beoordeeld door hun arts. Ze zijn beoordeeld door de buschauffeur, hun vrienden, hun ouders. Ze worden door ons niet beoordeeld.”

Melendez, de moeder van Loyal, zegt dat ze soms dat oordeel voelt van studenten van haar leeftijd, maar dat het LYFE-programma haar andere prioriteiten heeft gegeven om zich op te concentreren. Melendez wist niets van het programma toen ze beviel en miste vaak faculty om voor haar child te zorgen. Tegenwoordig hoopt ze niet alleen af ​​te studeren, maar ook om naar de universiteit te gaan en advocaat te worden.

“Ik vind het heerlijk om hier te zijn. Ik hou van hun steun, niet alleen voor de child’s, maar ook voor de ouders”, zegt Melendez. “Ik denk niet dat ik op de middelbare faculty zou zitten, om eerlijk te zijn, als ik het LYFE-centrum niet had.”

Voor jonge kinderen is het centrum meer dan alleen een veilige speelomgeving. Het programma heeft tot doel kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden, zelfs aan zuigelingen, zonder inkomensbeperkingen. (Programma’s als Early Head Begin beperken de geschiktheid op foundation van inkomen en andere factoren, terwijl de pre-Ok in New York in de hele stad 4-jarigen bedient.) Klaslokalen gebruiken een leraargestuurd en projectgebaseerd curriculum genaamd The Artistic Curriculum, van het bedrijf Educating Methods , om doelstellingen te schetsen en lesplannen te ontwerpen.

De kamers van Bronx Regional zijn kleurrijk en goed gevuld met leermiddelen zoals water- en zandtafels en interactieve ruimtes om te spelen of kennis te maken met boeken. Kinderen leren versieringen in een growth zetten, of leren woordjes over de natuur en kamperen.

“Het werk met onze kinderen in dit schoolsysteem begint bij onze jongste leerlingen”, zegt Kara Ahmed, de huidige vice-kanselier van het voor- en vroegschoolse onderwijs van het ministerie van Onderwijs en voormalig directeur van LYFE. “We hebben deze ongelooflijke kans in LYFE om al binnen zes weken te beginnen.”

Tienermoeders en hun kinderen worden vaak met negatieve gevolgen geconfronteerd naarmate ze ouder worden. Maar dat heeft niet grotendeels te maken met hoe oud een ouder is als hij/zij een sort krijgt, maar houdt veeleer verband met het feit dat tieners die kinderen krijgen vaak in bijzonder achtergestelde sociale en economische posities verkeren, zegt Stefanie Mollborn, professor aan de Universiteit van Stockholm. aangesloten bij de Universiteit van Colorado Boulder die onderzoek doet naar de gezondheid en ontwikkeling van jongeren. Ongeveer 30 procent van de studerende ouders in LYFE bevindt zich bijvoorbeeld in tijdelijke huisvesting. En ongeveer de helft van de gezinnen in het programma spreekt Engels niet als moedertaal.

Hoewel tienerouders in de eerste paar jaar van het leven van hun sort hun leeftijdsgenoten beginnen in te halen, de kinderen zelf de neiging hebben om achterop te raken in hun academische, cognitieve, gedrags- en gezondheidsresultaten, zegt Mollborn.

“Tegen de tijd dat deze kinderen naar de kleuterschool gaan, zijn er al behoorlijk grote nadelen, en als we kijken naar de oorzaak daarvan, is de chronische armoede groot”, zegt ze. “Kleuterschool en eerste klas, als je met een ernstige achterstand binnenkomt, kan het bijna sport over zijn. Die nadelen hebben de neiging alleen maar te sneeuwballen.”

Maar uit het onderzoek van Mollborn blijkt dat kinderen van tienerouders die in de kinderopvang in een centrum kunnen verblijven, betere ontwikkelingsresultaten hebben dan kinderen die dat niet kunnen. Volgens stadsfunctionarissen voldoet ongeveer 90 procent van de kinderen in het LYFE-programma aan de ontwikkelingsdoelstellingen, of overtreft deze zelfs.

“Tienermoeders en -vaders zijn heel erg gemotiveerd om het goede te doen voor hun kinderen en hen een heel goed leven te geven”, zegt Mollborn. “Dit zijn mensen die vooral baat kunnen hebben bij voor- en vroegschoolse educatie voor hun kinderen.”

Volgens stadsfunctionarissen kost het LYFE-programma ongeveer 14 miljoen greenback per jaar om te onderhouden.

Ayanna Blount, die een jonge zoon heeft die deelneemt aan het LYFE-programma, loopt naast scholar ook stage. Ze wil een carrière als echoscopist nastreven.

“Als ik dit niet had, zou ik niet zo vaak op faculty zitten als nu”, zei ze. “En ik zou niet zoveel hebben kunnen bereiken als tot nu toe.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here