Home Huisdieren 10 vakantievoedsel dat gevaarlijk is voor uw huisdier

10 vakantievoedsel dat gevaarlijk is voor uw huisdier

0
10 vakantievoedsel dat gevaarlijk is voor uw huisdier


Het is normaal dat u uw huisdieren wilt verwennen tijdens Thanksgiving en andere feestdagen. Maar het delen van uw maaltijd kan tot ongelukkige gevolgen leiden! Lees verder om te ontdekken welke traditionele vakantievoedingen gevaarlijk zijn voor huisdieren.

Grote beige hond met kalkoen.

Vermijd een Thanksgiving-noodsituatie

Stel je het tafereel voor… de tafel gedekt met oogverblindende opsmuk voor een heerlijke vakantiemaaltijd. Er is kalkoen met alles erop en eraan, de hele familie heeft zich in een goed humeur verzameld, het hoofd van uw pup rust op uw schoot en uw kat zit over uw schouder. Het is een afbeelding rechtstreeks van een huisdiervriendelijke kerstkaart! Maar u wilt niet dat uw mooie dag eindigt met een bezoek aan de dierenarts, of erger. Zorg er dus voor dat uw huisdier deze traditionele vakantielekkernijen niet consumeert.

Vakantievoedsel dat gevaarlijk is voor huisdieren

Gevogelte botten

Het kookproces zorgt ervoor dat de botten van gevogelte uitdrogen en broos worden. Als uw huisdier ze eet, kunnen ze splinteren en zijn maag of darmen doorboren.

Om ongelukken te voorkomen en de verleiding tot tegensurfen te elimineren, gooit u het karkas weg zodra de kalkoen is uitgesneden. En ruim de tafel snel af als je klaar bent met eten.

Kalkoen Huid

Veel vakantievoedsel, zoals kalkoenhuid en jus, bevat veel vet, wat voor huisdieren moeilijk te verteren is. Vet voedsel kan bij huisdieren een zeer pijnlijke ziekte veroorzaken, bekend als pancreatitis. Naast dat het pijnlijk is, kan pancreatitis ook braken, diarree en zwakte veroorzaken. Geen enkele speciale traktatie is het waard om dat risico te nemen! Dus als je het niet gaat eten, gooi de kalkoenhuid dan in de prullenbak.

LEES MEER ⇒ Wat u moet weten over nooddierenartsen (voordat u er een nodig heeft)

Gele laboratoriumhond voor tafel met mensen die roosteren.

Alcohol

We weten allemaal dat alcoholvergiftiging een menselijke realiteit is. Maar wist je dat alcohol nog giftiger is voor huisdieren dan voor mensen? Combineer hun kleinere formaat en gebrek aan tolerantie, en het delen van uw drankje voor volwassenen kan u bij de dierenarts voor noodgevallen brengen.

Tekenen dat uw huisdier in de problemen zit, zijn duizelingwekkende en verminderde reflexen, gevolgd door een langzamere ademhaling, hartstilstand en de dood. De beste manier om uw huisdieren te beschermen is door uw drankjes buiten het bereik van nieuwsgierige neuzen te houden.

Uien

Knoflook en uien bevatten thiosulfaat, dat ervoor zorgt dat rode bloedcellen bij katten en honden barsten en kan leiden tot hemolytische anemie. Uien vormen het grootste risico op toxiciteit; het eten van een zeer kleine hoeveelheid kan ernstige gevolgen hebben. Symptomen waar u op moet letten zijn onder meer kortademigheid, lethargie, braken en diarree.

Knoflook bevat aanzienlijk minder thiosulfaat, en het is de vraag of een huisdier genoeg kan binnenkrijgen om schade te veroorzaken. In kleine doses lijken de gezondheidsvoordelen van knoflook op te wegen tegen de potentiële risico’s.

Verschillende soorten noten

Macadamianoten en pistachenoten zijn zeer vetrijk en kunnen pancreatitis veroorzaken, zoals hierboven besproken. Bovendien bevatten macadamia’s naar verluidt een onbekend toxine dat neurologische symptomen kan veroorzaken.

Huisdieren hebben moeite met het verteren van amandelen, walnoten en pecannoten, en deze noten zijn groot genoeg om bij kleinere dieren een darmobstructie te veroorzaken. Er zijn zeker nog andere snacks waar uw huisdier de voorkeur aan geeft!

LEES MEER ⇒ Hoe u de 5 meest voorkomende fouten bij het reizen met huisdieren kunt vermijden

Kat ruikt een perziktaart op houten tafel met vers fruit, waterkoker, vork en mes.

Chocolade

Chocolade bevat theobromine en cafeïne, die beide giftig zijn voor katten en honden. Verschillende vormen van chocolade bevatten meer of minder van deze stoffen, waarbij droog cacaopoeder het meeste bevat en witte chocolade het minst.

Honden en katten hebben uitstekende neuzen, dus ze kunnen gemakkelijk uw schuilplaatsen ontdekken. Zorg ervoor dat u uw chocolade op een plaats bewaart waar ze niet bij kunnen komen.

Druiven En Rozijnen

In 1989 hielp een geautomatiseerde toxiciteitsdatabase dierenartsen bij het identificeren van druiven en rozijnen als de oorzaak van plotseling nierfalen bij honden. Hoewel het eigenlijke gif nog steeds niet is geïdentificeerd, is het duidelijk dat rozijnen een meer geconcentreerde hoeveelheid bevatten. Het innemen van slechts kleine hoeveelheden is fataal geweest voor zowel katten als honden.

Braken en hyperactief gedrag zijn de eerste tekenen van vergiftiging. Diarree kan optreden en na 24 uur kan het huisdier anorexia, lusteloos en depressief worden. Uiteindelijk kunnen de nieren falen. Het is dus belangrijk om desserts, dressings of fruitmanden die rozijnen of druiven bevatten, ver uit de buurt van uw kat en hond te houden.

Deeg Met Gist

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar de maag van uw huisdier is de perfecte omgeving voor het rijzen van brood. Rauw deeg dat door uw huisdier wordt gegeten, kan in zijn maag uitzetten en leiden tot braken, hevige buikpijn en een opgeblazen gevoel. Zorg er bij het bereiden van broodjes of desserts voor dat uw huisdier de lekkernijen niet proeft voordat ze klaar zijn met bakken.

Golden retriever speelt neuswerkspelletjes - autoritten met honden

Nootmuskaat

Deze populaire specerij, die vaak wordt gebruikt om pompoentaart, zoete aardappelen en mijn favoriete vakantiedrankje op smaak te brengen, Tom en Jerry’smagazine nooit aan uw huisdieren worden gevoerd. Nootmuskaat, dat milde hallucinogene eigenschappen heeft, kan bij huisdieren epileptische aanvallen, trillingen en problemen met het centrale zenuwstelsel veroorzaken. In ernstige gevallen zijn shock en zelfs de dood gemeld.

Gewone pompoen en zoete aardappelen zijn goed voor uw huisdieren. Zet dus wat opzij om met ze te delen voordat je de andere ingrediënten toevoegt.

Melk

De lichamen van huisdieren maken geen significante hoeveelheden lactase aan (het enzym dat lactose in melk afbreekt), dus melk en andere zuivelproducten kunnen diarree of andere spijsverteringsproblemen veroorzaken, wat kan leiden tot uitdroging. Zorg ervoor dat u de hoeveelheid zuivelproducten die uw huisdieren eten beperkt als ingrediënt in het voedsel dat u ze geeft.

LEES MEER ⇒ Ideas om een ​​attente gast te zijn met huisdieren

Buster en Ty met hun Thanksgiving-kalkoen

Gezondere vakantietraktaties voor huisdieren

GoPetFriendly kan op sommige gadgets commissie of inkomsten verdienen by way of de onderstaande hyperlinks.

Als u de puppy-ogen van uw huisdier gewoon niet kunt weerstaan, cease dan een beetje kalkoensmaak, een klein beetje zoete aardappelen, een paar sperziebonen en een klodder aardappelpuree in een bakje. KONG. Een kleine hoeveelheid voedsel zal hem lange tijd bezig houden. En u kunt zonder schuldgevoel van uw maaltijd genieten.

Als uw hond of kat een van de vakantievoedingsmiddelen eet die gevaarlijk zijn voor huisdieren, bel dan de Society for the Prevention of Cruelty to Animals Pet Poison Management op 1-888-426-4435 of uw plaatselijke dierenkliniek voor noodgevallen.

Bezoek onze Amazon-winkel voor meer informatie over meer producten waar we op vertrouwen om reizen met huisdieren gemakkelijker, veiliger en leuker te maken!

Openbaarmaking van Amazon-partners: GoPetFriendly.com LLC is deelnemer aan het Amazon Providers LLC Associates Program, een affiliate advertentieprogramma dat is ontworpen om website-eigenaren een manier te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com, audible.com en elke andere web site die mogelijk aangesloten zijn bij het Amazon Service LLC Associates-programma. Als Amazon Affiliate verdient de eigenaar van deze web site een commissie op in aanmerking komende aankopen.

(7.859 keer bezocht, 1 bezoek vandaag)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here