Home Carrière 10 kleine dingen waar wervingsmanagers naar zoeken bij sollicitanten

10 kleine dingen waar wervingsmanagers naar zoeken bij sollicitanten

0
10 kleine dingen waar wervingsmanagers naar zoeken bij sollicitanten


Als voormalig rekruteringsmanager bij verschillende adviesbureaus vroeg ik me vaak af of kandidaten zich bewust waren van de indruk die ze maakten werkgevers. Zelfs kleine dingen, zoals de frons die een sollicitant vertoonde bij aankomst op een sollicitatiegesprek, of de versleten spijkerbroek van een sollicitant in een kamer vol pakken, gaven me de nodige pauzes terwijl ik bezig was met het screenen van kandidaten.


Ironisch genoeg hadden veel van de problemen die ik tegenkwam gemakkelijk kunnen worden opgelost door ogenschijnlijk kleine problemen op te lossen. In sommige gevallen zouden deze correcties het verschil hebben gemaakt tussen het aannemen van de sollicitant en het overslaan van de sollicitant!

Hier zijn 10 “kleine” dingen die een groot verschil maken managers inhuren tijdens het interviewproces:

1. Uw digitale identiteit

Man op laptop repareert zijn sociale media-accounts terwijl hij op zoek is naar een baan

Grote voorraad

Ja, recruiters en wervingsmanagers zullen uw aanwezigheid op LinkedIn controleren en verifiëren dat uw Fb- en Instagram-activiteiten hun bedrijfsbeleid niet schenden. Maar ben je gestopt met nadenken over je tweets of de inhoud die je maakt? op TikTok?

Zelfs de meest realistische werkgever zal uw aansprakelijkheid als potentiële nieuwe werknemer moeten beoordelen. Daarom moeten uw on-line activiteiten voldoende afgezwakt en presentabel zijn voor een potentieel bedrijf, lang voordat u de arbeidsmarkt betreedt.

Als je een web site hebt bijgehouden over je gamegewoonte midden in de nacht of voortdurend je afkeer voor politieke kandidaten tweet, kunnen deze berichten wervingsmanagers beledigen en ervoor zorgen dat ze er nog eens over nadenken om je voor een sollicitatiegesprek te betrekken.

2. Je eerlijkheid

Vrouw schudt de hand van de rekruteringsmanager vóór een sollicitatiegesprek

Grote voorraad

Moeite om zich te verstoppen werkgelegenheidskloof in uw werkgeschiedenis op uw cv? Het lukt niet om dat te vermelden nieuwe baan je hebt internet genomen (dat werkt niet)? Leugens om bestwil of nalatigheden op uw cv en in uw sollicitatiegesprekken zullen u op meer dan één manier blijven achtervolgen.

Als interviewers het niet snappen leugens tijdens het cv-screeningprocesbestaat er nog steeds een kans dat uw antecedentenonderzoek alles aan het licht brengt. Zelfs nadat u bent aangenomen, zal uw onberispelijke staat van dienst de minder openhartige verhalen op uw cv of uw cv niet compenseren. LinkedIn profiel.

Er zijn talloze verhalen over vooraanstaande leidinggevenden, entertainmentprofessionals en sportcoaches die naar de universiteit zijn gegaan maar niet zijn afgestudeerd, en die jaren later de prijs hebben betaald voor het verprutsen van deze cv-details.

3. Uw toegankelijkheid

Wervingsmanager praat met een sollicitant tijdens een videogesprek/virtueel interview

Grote voorraad

Bent u zo open op LinkedIn dat anderen contact met u kunnen opnemen? Of bent u vergeten uw e-mailadres (en eventueel mobiele nummer) zichtbaar te maken voor andere gebruikers? Hier volgen praktische suggestions om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker bereikbaar bent op LinkedIn:

  • Kijk in het menu ‘Profiel bewerken’ onder het vak met uw naam en kop ‘Contactgegevens bewerken’. Hier kunt u uw e-mailadres en telefoonnummer invullen.
  • Het aansluiten bij groepen is ook een belangrijke stap om toegankelijk te worden voor werkgevers. Als u een groep met een andere gebruiker deelt, kan hij of zij free of charge contact met u opnemen (belangrijk voor recruiters die hun LinkedIn-budgetten maximaliseren).

4. Observe-up van uw zoektocht naar een baan

Gelukkige vrouw op laptop schrijft een bericht naar een personeelsmanager

Grote voorraad

Heeft u een cv verzonden, maar heeft u geen actie ondernomen behalve op de knop ‘Verzenden’? Als u geen tijd heeft besteed aan het opvolgen of identificeren van bedrijfsinsiders verder netwerkenjouw zoek naar werk zal langer duren.

Huiswerk maken over de zakelijke behoeften van de werkgever en sleutelfiguren voor persoonlijk identificeren opvolgen (through LinkedIn of een on-line zoekopdracht) laat hen zien dat u echt geïnteresseerd bent in een carrièremogelijkheid en dat u hebt nagedacht over het oplossen van hun zakelijke problemen.

Zorg ervoor dat u formele kanalen gebruikt wanneer u solliciteert naar een geplaatste baan. Neem vervolgens contact op met uw nieuw gevonden contacten om uw interesse om bij het bedrijf te komen nogmaals te benadrukken. Beter nog, maak verbinding en netwerk met medewerkers van de bedrijven bij u in de buurt bucketlist voor interviews ruim voordat u met uw zoektocht naar een baan begint. Op die manier heb je al connecties bij die bedrijven als het tijd is om te solliciteren.

​5. De toon van uw sollicitatiebrief of LinkedIn-bericht

De wervingsmanager bekijkt tijdens een sollicitatiegesprek het CV van een sollicitant

Grote voorraad

Op topsnelheid LinkedIn-berichten of sollicitatiebrieven versturen, met hier en daar een paar aanpassingen? Wervingsmanagers kunnen de aanpak van een ‘standaardbrief’ al van mijlenver ruiken. Niets zegt meer ‘Ik ben wanhopig en geef niet om jouw behoeften’ dan een onsamenhangend gevoel Voorblad of een LinkedIn-bericht waarin simpelweg om een ​​baan wordt gevraagd.

Het maakt niet uit hoe u in touch komt met werkgevers, neem de tijd om een ​​merkspecifieke, waardevolle boodschap aan hen te schrijven, zodat ze kunnen ontdekken wie u bent, wat u te bieden heeft en waarom u geïnteresseerd bent in een functie bij hun bedrijf. . Dit betekent dat elk LinkedIn-bericht moet worden aangepast het schrijven van disruptieve sollicitatiebrieven.

Je zult ze misschien niet zo snel kunnen gebruiken, maar je zult kwantiteit opofferen voor kwaliteit. En bij het zoeken naar werk is kwaliteit dat ook altijd beter dan kwantiteit.

6. Uw houding bij het regelen van het sollicitatiegesprek

Wervingsmanager interviewt een sollicitant

Grote voorraad

Bij het organiseren van welke zakelijke bijeenkomst dan ook, is er een zekere mate van geven en nemen nodig voor de coördinatie. Hoe gewild ook jouw vaardigheden Mogelijk wordt van u verwacht dat u instemt met de door werkgevers vastgestelde timing- en locatieparameters. Dat kan betekenen dat u te maken krijgt met minder behulpzame receptionisten of HR-personeel, die allemaal aantekeningen maken over uw reacties.

Uw telefoonetiquette en e-mailcommunicatie worden nauwlettend in de gaten gehouden; een hoffelijke en respectvolle toon zal je mijlenver versterken persoonlijk merk en potentieel als sollicitant.

7. Uw beoordeling van de interviewer

De mens voelt zich ongemakkelijk tijdens een interview met de personeelsmanager

Grote voorraad

Je buitengesloten voelen door het feit dat uw interviewer lijkt jonger, onervarener of anderszins onder u in de professionele hiërarchie? Wees voorzichtig met de manier waarop u deze afkeuring overbrengt. Je denkt misschien dat je deze gevoelens verbergt, maar als een van die jonger uitziende interviewers heb ik deze toon vaak heel snel opgepikt!

Zelfs als u halverwege het sollicitatiegesprek besluit dat u niet in het bedrijf geïnteresseerd bent, vergeet dan niet een hoge mate van professionaliteit aan de dag te leggen. Je weet nooit hoe goed je interviewer verbonden is.

8. Uw discretie

Vrouw op laptop neemt contact op met een personeelsmanager

Grote voorraad

Polariserende, hot-button onderwerpen zoals politiek of religie zouden uit je cv moeten komen, LinkedIn profielinterviewgesprekken en nevengesprekken.

Ongeacht hoe neutraal of populair u uw standpunt over deze onderwerpen ook vindt, er zal altijd wel iemand zijn die het niet met u eens is – en die tegen het aannemen van u stemt.

9. Uw acties na het interview

Man op laptop schrijft een e-mail naar een personeelsmanager

Grote voorraad

Ja, u moet een bedankbriefje aan werkgevers na je sollicitatiegesprekken! Of het nu gaat om een ​​korte, handgeschreven kaart, LinkedIn-bericht, e-mail of zelfs een papieren temporary, een bedankbriefje geeft werkgevers de indruk dat u een vriendelijke en waarderende sollicitant bent.

Een notitie na het interview kan ook worden gebruikt om slepende vragen te beantwoorden en potentiële bezwaren te weerleggen (“Wat betreft onze discussie over uw nieuwe westelijke regio, kan ik u verzekeren dat ik gewend ben om rekeningen persoonlijk af te handelen voor een maximaal impact – en daarom open sta voor reizen”), of vermeld een goede herinnering die u aan de ervaring heeft (een gesprek bijvoorbeeld) om de band die u met de personen bij het bedrijf hebt opgebouwd te benadrukken.

Zorg ervoor dat u uw aantekeningen richt aan elke persoon die u tijdens het interviewproces bent tegengekomen (of op zijn minst hun naam in de notitie vermeldt), vooral als u een panel of groep hebt ontmoet.

10. De frequentie van uw berichten

Het feit dat je through sociale media sneller dan ooit berichten kunt sturen, betekent niet dat je werkgevers moet lastigvallen. Opvolgen een of twee keer na het solliciteren naar een baan zou voldoende moeten zijn om te laten weten dat je nog steeds geïnteresseerd bent in de functie. Hetzelfde geldt voor de periode na het interview.

Wervingsmanagers moeten bedrijven runnen en klanten bedienen, naast het proces om voor u te kiezen. Mogelijk hebben ze ook andere kandidaten om in overweging te nemen. Op de radar van een werkgever blijven is belangrijk, maar dat geldt ook voor professionele discretie. Streef naar een plek tussen stil en stalker in je vervolgactiviteiten.

Er zijn talloze manieren waarop werkgevers zich kunnen laten afschrikken door uw werkwijze of aanpak bij het zoeken naar een baan. Zorg ervoor dat u stappen onderneemt om aan hun behoefte aan informatie te voldoen en uw beste professionele beentje voor te zetten.

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here